https://matinspo.se
  • Hem
  • Middagstips
  • Recept
  • Sök på ingrediens
  • Tips
  • Om mig
  • Kontakt
  • Instagram
  • Hem
  • Middagstips
  • Recept
  • Sök på ingrediens
  • Tips
  • Om mig
  • Kontakt
  • Instagram

Majsfritters med bönsallad och sriracha fraiche

  • Middagstips
  • Vegetariskt
  • Middagstips
  • Vegetariskt
    Dela

    10 goda vegetariska recept

    • Temainlägg
    • Tips
    Nedan har jag samlat 10 av mina godaste vegetariska recept.  Du hittar allt från vegetariska pastarätter till astiatiska och klassiska rätter. Jag älskar att äta och laga vegetarisk mat och...

    Emilia

    februari 16, 2021
    Gilla 4
    Läs mer
    Kommentera
    426 Visningar
    Dela

    Chicken chow mein – god kycklingwok med nudlar

    Tillagningstid45
    • Asiatiskt
    • Kyckling & Kött
    • Middagstips
    Chicken chow mein – god kinesisk kycklingwok med nudlar. En väldigt smidig wok där både grönsakerna och proteinet går att...
    2 Kommentarer
    734 Visningar
    Dela

    Vegetarisk umamiburgare med jalapenomajonnäs och karamelliserad lök

    Tillagningstid90 min
    • Helgmat
    • Middagstips
    • Vegetariskt
    Vegetarisk umamiburgare med jalapenomajonnäs och karamelliserad lök. En burgare med mycket smak av jalapeno, sötma från lök och smak från...
    Kommentera
    118 Visningar
    Dela

    Chokladbollar på 3 ingredienser

    Tillagningstid20 min
    • Bollar
    • Choklad
    • Efterrätter
    Superenkla och goda chokladbollar på endast 3 ingredienser. Kakao, kex och kondenserad mjölk. En magisk kombo. Jag vände bollarna i...
    Kommentera
    254 Visningar
    Dela

    Pasta med bacon och paprika

    Tillagningstid25
    • Lättlagade recept
    • Middagstips
    • Pasta
    • Snabba middagar
    En enkel och snabb pasta med bacon och paprika. Jag smaksätter den med paprikapulver och chilipulver. Chilipuvlret kan man ta...
    Kommentera
    224 Visningar
    Dela

    Saftiga citronmuffins med italiensk maräng

    Tillagningstid30 min
    • Efterrätter
    Saftiga citronmuffins med italiensk maräng. Superfina och supergoda. De är väldigt goda även utan italiensk maräng. Serverar du med maräng...
    Kommentera
    224 Visningar
    Dela

    Hemmagjorda chicken nuggets

    Tillagningstid45 min
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
    • Middagstips
    Hemmagjorda chicken nuggets. Ett gott och smidigt sätt att göra chicken nuggets på som inte kräver för många moment eller...
    Kommentera
    288 Visningar
    Dela

    Chili con carne – gulaschinspirerad

    Tillagningstid95 min
    • Kyckling & Kött
    • Middagstips
    Chili con carne med mycket smak! Jag blev inspirerad av den ungerska gulaschen som jag lagade för ett tag sen.  Så det blev en chili con carne med mycket smak...

    Emilia

    februari 8, 2021
    Gilla 4
    Läs mer
    Kommentera
    182 Visningar
    Dela

    Fylld pasta med svamp och ricotta med bryntsmörsås och timjan

    • Helgmat
    • Middagstips
    • Pasta
    Fylld pasta med svamp och ricotta med bryntsmörsås och timjan. Ett väldigt gott recept som jag varmt rekommenderar att testa när vill pyssla i köket. Fylld pasta är perfekt rätt...

    Emilia

    februari 7, 2021
    Gilla 1
    Läs mer
    Kommentera
    166 Visningar
    Dela

    Saftiga chokladmuffins med hallonkräm och italiensk maräng

    Tillagningstid30 min
    • Choklad
    • Efterrätter
    Saftiga chokladmuffins fyllda med hallonkräm toppade med italiensk maräng. Ett väldigt fint bakverk och en väldigt god kombination! Muffinsen går...
    Kommentera
    199 Visningar
    Dela

    Korean fried tofu med ris och gurksallad

    Tillagningstid50 min
    • Asiatiskt
    • Middagstips
    • Vegetariskt
    Korean fried tofu med ris och gurksallad. Ett väldigt gott sätt att tillaga tofu på. Tofu är ju väldigt smaklöst...
    Kommentera
    217 Visningar
    Dela

    Karamell granola

    • Frukost
    Hemmagjord karamellgranola med pecannötter. Karamellsåsen är gjord på 2 ingredienser och är helt vegansk. I det här receptet använder jag...
    Kommentera
    128 Visningar
    Föregående sida
    Nästa sida

    Om mig

    Om mig

    Välkommen till Matinspo.se! En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla. Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

    Följ mig på Instagram

    emimiil

    Vegetarisk umamiburgare med jalapenomajonnäs och Vegetarisk umamiburgare med jalapenomajonnäs och karamelliserad lök! 😍 En burgare med mycket smak av jalapeno, sötma från lök och smak från burgaren. Burgaren är väldigt smidig att både forma och steka! 😃

Ingredienser 
BURGARE
400 g Svamp
2 st Schalottenlök
2 st Vitlök
1 tsk Sriracha
1.5 msk Japansk soya
1 msk Balsamvinäger
2 dl Havreris 
1 dl Panko
2 msk Linfrön
1 dl Solrosfrön
Salt

KARAMELLISERAD LÖK
1 st Lök
1 dl Vatten
2 tsk Socker
1 tsk Ättika
Salt

Gör såhär 
BURGARE
400 g Svamp
2 st Schalottenlök
2 st Vitlök
1 tsk Sriracha
1.5 msk Japansk soya
1 msk Balsamvinäger
2 dl Havreris 
1 dl Panko
2 msk Linfrön
1 dl Solrosfrön
Salt
KARAMELLISERAD LÖK
1 st Lök
1 dl Vatten
2 tsk Socker
1 tsk Ättika
Salt

BURGAREN - SVAMPEN
Hacka löken och svampen. Stek löken i smör eller olja tills den blir mjuk och glansig. Tillsätt svampen och stek den tills den tappat vätska och får lite färg. Tar ca 15 min. Tillsätt sedan sriracha, vitlök, balsamvinägr, soya och salt. Låt sedan svampen svalna. Koka under tiden havreriset (det går även bra med annat ris).

GÖR BURGAREN
Lägg svampen, solrosfrön, kokta riset, pankon och salt i en matberedare och mixa ihop allt. Smaka av och forma sedan till biffar i önskad storlek. Du kan förvara dem i kylen om du inte ska steka direkt.

ISAD SILVERLÖK
Börja med att göra den isade silverlöken. Skiva löken tunt och lägg i en bunke med kallt vatten och is. Låt den sedan stå och dra i ca 30 min. Genom att lägga löken i is blir den krispig och mild i smaken.

JALAPENOMAJONNÄS
Gör sedan jalapenomajonnäsen genom att blanda hackad jalapenos och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen så länge

KARAMELLISERAD LÖK
Skiva löken tunt. Bryn i smör tills löken fått färg. Tillsätt vatten, socker och ättika och lite salt. Sänk värmen och låt löken karamelliseras i 10-15 min eller till vätskan kokat in.

STEK BURGAREN
Stek burgarna i olja i ca 5 min per sida på medelvärme. Lägg på en ostskiva och stek tills den smält. Rosta sedan bröden och servera burgaren med karamelliserad lök, sallad, isad lök och jalapenomajonnäsen.
    Krämig vegetarisk pasta med röd pesto, spenat oc Krämig vegetarisk pasta med röd pesto, spenat och paprika 😍 en pefekt vardagsrätt! En otroligt krämig pasta med mycket smak. Jag toppademed parmesan för extra umami, men utesluter du den och byter ut grädden så får du en helt vegansk variant! 👌

Ingredienser 
2 st Paprika röd
100g Spenat 
5 dl Grönsaksbuljong 
3 st Vitlöksklyftor
3 msk Tomatpure
20 g Smör
5 dl Vispgrädde
0.75 dl Röd pesto
2 st Schalottenlök
500 g Tagliatelle
KRYDDOR
2 msk Paprikapulver
1 msk Oregano
1 msk Lökpulver
0.5 msk Cayennepeppar
0.5 msk Basilika
Salt
Peppar

Gör såhär 
Hacka lök och strimla paprikan. Koka upp grönsakbuljongen. Stek löken låg värme i både smör och olja utan att den tar färg. Pressa i vitlöken och tomatpuré. Stek i 2-3 min till. Tillsätt sedan alla kryddor och röd pesto. Vänd i paprikan och buljongen. Låt koka upp och tillsätt sedan grädde. Låt puttra på svag värme i 5-6 min. Krydda med salt och peppar och koka under tiden pastan.

Red såsen med 2-3 tsk majstärkelse och lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt spenaten och vänd om tills den krympt i storlek. Vänd i pastan. Toppa med parmesan om du vill. Smaklig måltid!
    Taquitos! Fylld friterad taco 😍 svep 👉 för Taquitos! Fylld friterad taco 😍 svep 👉 för att se insidan. Otroligt gott! Jag gjorde en kycklingfyllning men det går också bra med  nötkött eller vegoalternartiv! Dippades i hemmagjord salsa, avokadokräm och gräddfil. Receptet finns på mitt älskade matinspo.se (länk i profil) 😍
    Hög chokladtårta med chokladmousse och marängsm Hög chokladtårta med chokladmousse och marängsmörkräm med mjölkchoklad! 😍 ska du baka något i helgen? Jag är sugen på att baka en enkel tårta med flera lager, kanske tar och gör en sån 😏 

Receptet på den här och andra chokladtårtor finns på matinspo.se! (Länk i profil)
    Thaisallad med krispig tofu och jordnötsdressing! Thaisallad med krispig tofu och jordnötsdressing! Min favoritsallad som ni bara mååste testa 😍 har blivit en hel del sydöstasiatisk mat i flödet på sistone och det kommer mer framöver! 😄 älskar det!
Ni hittar receptet på matinspo.se - sök på thaisallad så dyker det upp! 😃
    Middagstips till ikväll! Chicken chow mein – go Middagstips till ikväll! Chicken chow mein – god kinesisk kycklingwok med nudlar 😍 En väldigt smidig wok där både grönsakerna och proteinet går att variera efter smak och det man har hemma. Jag tycker det blir extra gott att toppa med lite salladslök, krispig chiliolja eller chiliflakes!

KYCKLING
600 g Kycklingfilé
1 msk Japansk soya
Peppar
2 tsk Bakpulver
SÅSEN
2 msk Kinesisk soya
2 msk risvinäger
2 tsk Sriracha
1.5 msk Rapsolja
2 msk Oystersås
1.5 tsk Socker
GRÖNSAKER OCH TILLBEHÖR
1 paket Äggnudlar 
1 st Paprika röd
6 st Salladslök
2 st Morötter
200 g Vitkål
3 st Vitlöksklyftor
2 cm ingefära

Gör såhär 
KYCKLINGEN
Dela kycklingen i minder bitar och marinera med soya, peppar och bakpulver. Låt stå medan du förbereder resten.

SÅSEN
Blanda ihop alla ingredienser till såsen och ställ åt sidan.

GRÖNSAKER OCH NUDLAR
Koka nudlarna men inte så att de blir helt klara då de kommer gå klart i woken sen, de ska vara 1-2 minuter från al dente. Lägg över nudlarna i en skål med kallt vatten för att stanna av kokningen och sila sedan av och låt dem torka medan du förbereder resten.
Hacka alla grönsaker och riv vitlök och ingefära.

BÖRJA STEKA
Värm en wokpanna med lite olja och stek kycklingen. Sprid ut den så den får lite yta. Ta ut den och stek nu paprika och morot i 1 minut ungefär. De ska fortfarande behålla krispet. Lägg i kålen och stek lite till. Ta ut grönsakerna och häll på lite olja i pannan. Vänd i salladslök, ingefära och vitlök och stek på utan att löken tar färg. Vänd i nudlarna. Blanda ihop och låt nudlarna stekas på lite.

Vänd sedan i såsen och sedan även kycklingen och grönsakerna. Woka ihop och sedan är maten klar!

SERVERA
Servera chicken chow main som den är eller toppa med salladslök och/eller chiliolja!
    Ladda mer… Följ på Instagram

    Populära recept

    • Kladdiga brownie cookiesKladdiga brownie cookies Supergoda och kladdiga brownie cookies.  Smakar som brownie i kakform.…
    • Krämig salsicciapastaKrämig salsicciapasta Salsicciapasta - en klasssisk italiensk pastarätt på salssiccia som är…
    • Japanska soufflepannkakor - superfluffiga pannkakorJapanska soufflepannkakor – superfluffiga pannkakor Japanska soufflepannkakor - superfluffiga pannkakor. Väldigt fluffiga! Lite kluriga att…

    Instagram Feed

    emimiil


    Vegetarisk umamiburgare med jalapenomajonnäs och
    Vegetarisk umamiburgare med jalapenomajonnäs och karamelliserad lök! 😍 En burgare med mycket smak av jalapeno, sötma från lök och smak från burgaren. Burgaren är väldigt smidig att både forma och steka! 😃

Ingredienser 
BURGARE
400 g Svamp
2 st Schalottenlök
2 st Vitlök
1 tsk Sriracha
1.5 msk Japansk soya
1 msk Balsamvinäger
2 dl Havreris 
1 dl Panko
2 msk Linfrön
1 dl Solrosfrön
Salt

KARAMELLISERAD LÖK
1 st Lök
1 dl Vatten
2 tsk Socker
1 tsk Ättika
Salt

Gör såhär 
BURGARE
400 g Svamp
2 st Schalottenlök
2 st Vitlök
1 tsk Sriracha
1.5 msk Japansk soya
1 msk Balsamvinäger
2 dl Havreris 
1 dl Panko
2 msk Linfrön
1 dl Solrosfrön
Salt
KARAMELLISERAD LÖK
1 st Lök
1 dl Vatten
2 tsk Socker
1 tsk Ättika
Salt

BURGAREN - SVAMPEN
Hacka löken och svampen. Stek löken i smör eller olja tills den blir mjuk och glansig. Tillsätt svampen och stek den tills den tappat vätska och får lite färg. Tar ca 15 min. Tillsätt sedan sriracha, vitlök, balsamvinägr, soya och salt. Låt sedan svampen svalna. Koka under tiden havreriset (det går även bra med annat ris).

GÖR BURGAREN
Lägg svampen, solrosfrön, kokta riset, pankon och salt i en matberedare och mixa ihop allt. Smaka av och forma sedan till biffar i önskad storlek. Du kan förvara dem i kylen om du inte ska steka direkt.

ISAD SILVERLÖK
Börja med att göra den isade silverlöken. Skiva löken tunt och lägg i en bunke med kallt vatten och is. Låt den sedan stå och dra i ca 30 min. Genom att lägga löken i is blir den krispig och mild i smaken.

JALAPENOMAJONNÄS
Gör sedan jalapenomajonnäsen genom att blanda hackad jalapenos och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen så länge

KARAMELLISERAD LÖK
Skiva löken tunt. Bryn i smör tills löken fått färg. Tillsätt vatten, socker och ättika och lite salt. Sänk värmen och låt löken karamelliseras i 10-15 min eller till vätskan kokat in.

STEK BURGAREN
Stek burgarna i olja i ca 5 min per sida på medelvärme. Lägg på en ostskiva och stek tills den smält. Rosta sedan bröden och servera burgaren med karamelliserad lök, sallad, isad lök och jalapenomajonnäsen.

    Krämig vegetarisk pasta med röd pesto, spenat oc
    Krämig vegetarisk pasta med röd pesto, spenat och paprika 😍 en pefekt vardagsrätt! En otroligt krämig pasta med mycket smak. Jag toppademed parmesan för extra umami, men utesluter du den och byter ut grädden så får du en helt vegansk variant! 👌

Ingredienser 
2 st Paprika röd
100g Spenat 
5 dl Grönsaksbuljong 
3 st Vitlöksklyftor
3 msk Tomatpure
20 g Smör
5 dl Vispgrädde
0.75 dl Röd pesto
2 st Schalottenlök
500 g Tagliatelle
KRYDDOR
2 msk Paprikapulver
1 msk Oregano
1 msk Lökpulver
0.5 msk Cayennepeppar
0.5 msk Basilika
Salt
Peppar

Gör såhär 
Hacka lök och strimla paprikan. Koka upp grönsakbuljongen. Stek löken låg värme i både smör och olja utan att den tar färg. Pressa i vitlöken och tomatpuré. Stek i 2-3 min till. Tillsätt sedan alla kryddor och röd pesto. Vänd i paprikan och buljongen. Låt koka upp och tillsätt sedan grädde. Låt puttra på svag värme i 5-6 min. Krydda med salt och peppar och koka under tiden pastan.

Red såsen med 2-3 tsk majstärkelse och lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt spenaten och vänd om tills den krympt i storlek. Vänd i pastan. Toppa med parmesan om du vill. Smaklig måltid!

    Taquitos! Fylld friterad taco 😍 svep 👉 för
    Taquitos! Fylld friterad taco 😍 svep 👉 för att se insidan. Otroligt gott! Jag gjorde en kycklingfyllning men det går också bra med  nötkött eller vegoalternartiv! Dippades i hemmagjord salsa, avokadokräm och gräddfil. Receptet finns på mitt älskade matinspo.se (länk i profil) 😍

    Hög chokladtårta med chokladmousse och marängsm
    Hög chokladtårta med chokladmousse och marängsmörkräm med mjölkchoklad! 😍 ska du baka något i helgen? Jag är sugen på att baka en enkel tårta med flera lager, kanske tar och gör en sån 😏 

Receptet på den här och andra chokladtårtor finns på matinspo.se! (Länk i profil)

    Thaisallad med krispig tofu och jordnötsdressing!
    Thaisallad med krispig tofu och jordnötsdressing! Min favoritsallad som ni bara mååste testa 😍 har blivit en hel del sydöstasiatisk mat i flödet på sistone och det kommer mer framöver! 😄 älskar det!
Ni hittar receptet på matinspo.se - sök på thaisallad så dyker det upp! 😃

    Middagstips till ikväll! Chicken chow mein – go
    Middagstips till ikväll! Chicken chow mein – god kinesisk kycklingwok med nudlar 😍 En väldigt smidig wok där både grönsakerna och proteinet går att variera efter smak och det man har hemma. Jag tycker det blir extra gott att toppa med lite salladslök, krispig chiliolja eller chiliflakes!

KYCKLING
600 g Kycklingfilé
1 msk Japansk soya
Peppar
2 tsk Bakpulver
SÅSEN
2 msk Kinesisk soya
2 msk risvinäger
2 tsk Sriracha
1.5 msk Rapsolja
2 msk Oystersås
1.5 tsk Socker
GRÖNSAKER OCH TILLBEHÖR
1 paket Äggnudlar 
1 st Paprika röd
6 st Salladslök
2 st Morötter
200 g Vitkål
3 st Vitlöksklyftor
2 cm ingefära

Gör såhär 
KYCKLINGEN
Dela kycklingen i minder bitar och marinera med soya, peppar och bakpulver. Låt stå medan du förbereder resten.

SÅSEN
Blanda ihop alla ingredienser till såsen och ställ åt sidan.

GRÖNSAKER OCH NUDLAR
Koka nudlarna men inte så att de blir helt klara då de kommer gå klart i woken sen, de ska vara 1-2 minuter från al dente. Lägg över nudlarna i en skål med kallt vatten för att stanna av kokningen och sila sedan av och låt dem torka medan du förbereder resten.
Hacka alla grönsaker och riv vitlök och ingefära.

BÖRJA STEKA
Värm en wokpanna med lite olja och stek kycklingen. Sprid ut den så den får lite yta. Ta ut den och stek nu paprika och morot i 1 minut ungefär. De ska fortfarande behålla krispet. Lägg i kålen och stek lite till. Ta ut grönsakerna och häll på lite olja i pannan. Vänd i salladslök, ingefära och vitlök och stek på utan att löken tar färg. Vänd i nudlarna. Blanda ihop och låt nudlarna stekas på lite.

Vänd sedan i såsen och sedan även kycklingen och grönsakerna. Woka ihop och sedan är maten klar!

SERVERA
Servera chicken chow main som den är eller toppa med salladslök och/eller chiliolja!


    Ladda mer…


    Följ på Instagram


    Populära recept

    • Kladdiga brownie cookiesKladdiga brownie cookies
    • Krämig salsicciapastaKrämig salsicciapasta
    • Japanska soufflepannkakor - superfluffiga pannkakorJapanska soufflepannkakor – superfluffiga pannkakor

    Populära kategorier

    Asiatiskt

    Asiatiskt

    Drycker

    Drycker

    Frukost

    Frukost

    Kyckling & Kött

    Kyckling & Kött

    Temainlägg

    Temainlägg

    Tips

    Tips

    Uncategorized

    Uncategorized