https://matinspo.se
  • Hem
  • Middagstips
  • Recept
  • Favoritprodukter
  • Tips
  • Sök på ingrediens
  • Instagram
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Middagstips
  • Recept
  • Favoritprodukter
  • Tips
  • Sök på ingrediens
  • Instagram
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • My Profile

My Profile

Close
Login
Forgot your password?

You are using a trial version of UserPro plugin. If you have purchased the plugin, please enter your purchase code to enable the full version. You can enter your purchase code here.

*
*
Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

emiliasmatinspo

Daglig matinspo och vardagsstorys!

Orange chicken 🍊😍 | Frasigt panerad kyckling Orange chicken 🍊😍 | Frasigt panerad kyckling som vänds i en glaze med smak av apelsin. Gott och lyxigt! Har du testat det någon gång? 

För vego kan du göra med tofu!

Spara och testa 💛

Ingredienser 
KYCKLING
600 g Kycklinglårfilé eller tofu
1 st Vitlöksklyftor
Salt
PANERING
2 dl Majsstärkelse
1 dl Vetemjöl
2 st Ägg (byt ut till växtdryck)
Salt
Peppar
TILL FRITERING
5 dl Neutral olja
APELSINGLAZE
1 st Skal från apelsin
2 dl Saft från apelsin
3 msk Japansk soya
2 msk Limesaft
1.5 dl Farinsocker
1 st Vitlöksklyftor
2 tsk Riven ingefära
1 tsk Chiliflakes (milda)
1 dl Vatten
1.5 msk Majsstärkelse
TILLBEHÖR
Ris
Salladslök
Sesamfrön

KYCKLINGEN
Dela kycklingen i mindre bitar. Blanda med salt och vitlök i en bunke. Ställ åt sidan.

PANERINGEN
Blanda majstärkelse och mjöl i en bunke.
Vispa upp ägg med salt och peppar i en annan bunke (alt växtdryck för tofu).

PANERA KYCKLIGEN
Värm oljan i en djup panna.
Vänd kycklingen i ägg i och sedan i mjölblandningen. Se till så att bitarna är täckta och skaka av överflödigt mjöl.
Fritera i omgångar - en tredjedel åt gången. Fritera i 4-5 minuter. Bitarna ska bli gyllene och genomstekta. Kontrollkolla en bit. Exakt tid beror på storleken på dina bitar. Sänk värmen på spisen om det blir för varmt.
Låt bitarna rinna av på hushållspapper.

GLAZE
Riv skalet från apelsinen och pressa sedan ur juicen. Blanda apelsinsaft, apelsinzest, farinsocker, japansk soja och lime i en skål.
Ta fram en djup panna och vänd i riven ingefära, pressad vitlök, lite olja och chiliflakes. Värm på medelvärme och vänd sedan i apelsinblandningen. Låt koka upp.
Blanda majstärkelse med vatten och vänd ner i glazen under omrörning. Rör om tills glazen tjocknat. Smaka av med eventuell mer syra, sälta eller sötma.
Tillsätt kycklingen tillsammans med sesamfrön och salladslök. Vänd runt tills alla bitar är täckta av glazen.

SERVERA
Servera kycklingen med ris och gärna syrlig gurksallad. Toppa med salladslök!
7 goda middagar som också är goda i matlådan da 7 goda middagar som också är goda i matlådan dagen efter 🍴 | Veckans matsedel v.12 | 😍 vi kör en vecka med matlådefokus innan vi nästa vecka har lite påskfokus 🌼

Har du planerat veckans middagar? Vad blir det för gott?😍

Alla recept finns i en samlad matsedel på Matinspo.se (länk i profil). Sparar även alla matsedlar bland guider här på IG så det är lätt att hitta alla.

1. Kycklingwok med cashewnötter (går utmärkt att göra med tofu)
2. Krämig kycklinglasagne
3. Pasta med bacon, champinjoner och paprika
4. Potatisgratäng med chorizo (valfri sort)
5. Pastasallad med curry och quron (går att göra med kyckling)
6. Chicken a la king med ris (går att göra med soyafilébitar)
7. Chili sin carne med gulaschsmaker 

Hoppas du fick lite inspiration!💛
Enkla och smarriga smördegspiroger fyllda med fet Enkla och smarriga smördegspiroger fyllda med fetaost och spenat 😍 Perfekt till brunch eller bjuda på en buffé. Det går bra att preppa dem och förvara i frysen fram till gräddning. Jag använder mig utan frysta smördegsplattor från Garant med äkta smör 😃 smördegsplattor har verkligen så många goda användningsområden, alltid bra att ha hemma!

Spara och testa 💛

Ingredienser 
FYLLNING
1 st Ägg
150 g Fetaost
2 dl Riven mozzarella
2 dl Fryst spenat
1 dl Naturell yoghurt
Salt
ÖVRIGT
400 g Smördeg (fryst)
1 st Ägg
Sesamfrön

Gör såhär 
PREPP

Tina dina smördegsplattor och tina spenaten.
Kläm ur vätska ur spenaten och hacka den om de är hel bladspenat.

FYLLNING
Vispa upp ägget och smula ner fetaosten. Vänd i riven mozzarella, yoghurt och tinad hackad spenat. Smaka av med salt.

GÖR PIROGERNA
Kavla ut dina smördegsplattor på en mjölad yta - både på längden och på bredden. Dela plattan i 2.
Placera fyllning vid ena kanten och pensla de övriga kanterna lätt med vatten. Rulla ihop försiktigt och stäng igen.
Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och fortsätt med resten.

GRÄDDA
Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla smördegspirogerna med vispat ägg och toppa med sesamfrön.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. De ska puffa upp och bli gyllene.

SERVERA
Låt svalna något och servera sedan.
Krämig citronsorbet utan glassmaskin 😍 sug eft Krämig citronsorbet utan glassmaskin 😍 sug efter sorbet kanske inte kommit, men snart så har vi varma dagar och då kommer det här passa perfekt! Servera som det är eller gör en god drink 🍋
Gillar du sorbet och vilken är din favoritsmak i så fall?

Spara och testa ❤️

Ingredienser 

2 dl Strösocker
2 dl Vatten
2 dl Citronsaft
Skalet från 1 Citron
VALFRITT
1 st Äggvita

Gör såhär 
FÖRBEREDELSER
Ställ en metallbunke i frysen. När det är dags för att frysa sorben påskyndas processen något av en fryst bunke. En bunke i metall håller dessutom kyla bättre.

BÖRJA MED SORBEN
Skala skalet från en citron (bara få med det gula). Pressa ur saften ur citronerna.
Koka upp vatten, socker och citronsaften tillsammans med skalen. När det kokat upp - sänk värmen och låt det sjuda i 5-6 minuter.
Låt svalna något och sila sedan av för att få ut kärnor och eventuella citronbitar.

Häll över din sorbet i den frysta metallbunken. Ställ i frysen. Rör nu om i sorben ca var 30e minut tills den är fryst. Kommer ta ca 4h.
När den nästan är helt fryst kan du (valfritt). Vispa upp en äggvita fast och fluffig som du sedan vänder ner i din sorbet.
Det gör sorben extra krämig och fluffig, men vill du hålla den vegansk och äggfri så skippa det steget.

M
När din sorbet känns tillräckligt fryst är det dags att servera när suget kommer!
MIN KOKBOK BILLIGA VECKAN! 😍🙏 omslaget och t MIN KOKBOK BILLIGA VECKAN! 😍🙏 omslaget och temat på boken jag och mitt team på Bonnier jobbar med och har jobbat på sen i höstas, och jag är så spänd på att höra vad ni tycker!! 👏 - [Reklam för min kokbok]

Det är lite kul att ett gäng av gissat ett rätt på temat! Billiga temat har hängt med mig sen augusti när jag började dela med mig av billiga middagstips efter vår roadtrip. I boken får ni prisvärda recept indelade i olika teman måndag till söndag. Måndag t ex middag på 30 min och lördag lyx på budget. Boken kan användas för att skapa en matsedel för veckan utifrån budget då alla rätter kommer ha olika prisspann. Rätternas estimat är baserad på ungefärlig kostnad för 4 portioner 😍 Utifrån prisspannen kan man komponera en matsedel som kan landa på så lite som 500 kr för 7 dagar, beroende på vilka prisspann och rätter man väljer. Möjligheten att välja lite lyxigare måltider men fortfarande hamna inom sin budget finns också. Rolig och god mat för veckans alla dagar som är prisvärd och varierande. Både vegetarisk och icke samt några favoritfrukostar och efterrätter inom rimlig budget 😍

Den släpps i augusti i år och jag kommer säga till när den går att förbeställa! 😍

Hoppas ni kommer gilla den!
I samarbete med @nonna.elide | Cannellonirullar me I samarbete med @nonna.elide | Cannellonirullar med salsicciafärs - så enkelt och gott 😍 smidigt med färs så man inte behöver sprätta korvarna. Servera gärna en syrlig sallad till!

Nonna Elides produkter finns att köpa på Willys, Ica, Coop, Hemköp och citrgross.

Ingredienser
4-6 portioner

Fyllning
400 g Nonna Elide salsicciafärs
1 liten gullök
15 små körsbärstomater
Salt
Peppar

Tomatsås
800 g finkrossade tomater
1 msk oregano
1 tsk chilipulver
1 tsk socker
Salt
Peppar

Övrigt
150 g riven mozzarella
350 g färska lasagneplattor

Gör såhär
Fyllningen
Fräs färsen tills den fått fin färg och addera sedan finhackad lök. Fräs lite till och vänd sedan i tomaterna som du delar i mindre bitar. Salta och peppra och låt det gå ihop i 5-10 minuter.
Tomatsåsen
Vänd ner alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Sänk sedan värmer och låt puttra i 15 minuter. Smaka av med mer kryddor.

Gör rullarna
Koka upp en kastrull med vatten och lägg ner några lasagneplattor åt gången. Detta för att de ska gå att rulla utan att de går sönder. De behöver bara ligga i vattnet i några sekunder.
Placera fyllningen på ena kortsidan av rullen och rulla ihop. Lägg över i en form och fortsätt tills fyllningen är slut.
Häll över tomatsåsen på rullarna så de täcker samtliga. Strö över riven mozzarella och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 min.

Låt svalna något och servera sedan med valfri sallad!
Ugnsbakad tortelloni med köttfärssås 🍝 enkel Ugnsbakad tortelloni med köttfärssås 🍝 enkelt, smarrigt och snabblagat!  En rätt som sköter sig lite själv liksom. Går utmärkt att göra vegetarisk!

Spara och testa 😍 håll utkik på fler smarriga recept i veckan!

Obs: glömde förkoka pastan, går bra ändå men rekommenderar atr slänga ner i kokande vatten i 1-2 minueter innan de åker ner i formen ☺️

5 serveringar
Ingredienser 
KÖTTFÄRSSÅSEN
500 g Valfri färs
1 st Gullök
1 st Vitlöksklyftor
0.5 tsk Timjan
1 tsk Oregano
1 tsk Vitlökspulver
1 tsk Fond brynt schallottenlök
400 g Finkrossade tomater
1 dl Grädde
Salt
Peppar
I UGNEN
500 g Tortelloni med ost (färsk)
2 dl Riven mozzarella
2 st Mozzarella

Gör såhär 
KÖTTFÄRSÅSEN

Skala och finhacka löken. Fräs färsen i en djup panna tills den får färg. Tillsätt löken och fräs lite till. Pressa i vitlök och tillsätt kryddorna. Stek ihop. Vänd sedan i finkrossade tomater och fond. Salta och peppra. Låt puttra i 10 minuter.
När färsen puttrat ihop - tillsätt grädde och låt puttra i yterliggare 5-10 minuter. Smaka av.

Sätt ugnen på 200 grader.
Koka dina tortelloni i 1-2 minuter. Sila av. Det går bra att slänga ner okokta också. Då pastan är färsk kommer de tillagas ändå men för säkerhetsskull kan man koka dem en kortis.

Lägg över tortelloni i en ugnssäker form. Vänd ner färsen och blanda ihop så att alla tortellonis täcks av färs.
Toppa med riven mozzarella och skivad. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.

SERVERA

Servera tillsammans med en god sallad.
7 goda middagar att laga i veckan! 💛 | Veckans 7 goda middagar att laga i veckan! 💛 | Veckans matsedel v.11 | massa smarriga godingar - mina personlig favorit är kycklingpastan ni ser på bild 1 men kan också rekommendera kebabspett i ugn 😍 vilken rätt blir du sugen på att testa?

Spara och testa! ❤️

Alla recept finns på Matinspo.se (länk i profil) matsedeln ligger på startsidan men du hittar den också genom att söka på veckans matsedel v.11 via sökfunktionen. 

1. Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater, paprika och spenat
2. Ugnsbakad lax med kryddiga klyftpotatisar och kall sås
3. Kebabspett i ugn
4. Bowl med sötpotisnudlar
5. Baconpasta med tomatsås 
6. Avokadowrap med fetaoströra, bacon och ugnsrostad morot (går att göra vego också)
7. Veganska köttbullar i tomatsås
⚠️ Billigt middagstips ⚠️ Baconpasta med t ⚠️ Billigt middagstips ⚠️ Baconpasta med tomatsås! 🍅 enkelt, lättlagat och gott! Perfekt vardagsmiddag och när tomaterna är i säsong går det utmärkt att byta ut konservburken med finrkossade till färska tomater 😍

Går förstås att laga med olika sortes bacon, men smaken kommer variera!

Ingredienser 
4 serveringar 
2 paket Bacon
1 dl Tomatpure
1 st Vitlöksklyftor
1 tsk Paprikapulver
0.5 tsk Chilipulver
0.5 tsk Timjan
400 g Finkrossade tomater
1.5 dl Vispgrädde
Salt
Peppar
1 tsk Strösocker
TILLBEHÖR
ca 350 g Spaghetti
TOPPING (VALFRITT)
Parmesan

Gör såhär 
Tärna och stek baconet tills de får fin yta. Tillsätt tomatpuren och stek ihop. Tillsätt lite olja i pannan om det blir torrt och sänk värmen. Pressa i vitlöken och vänd i kryddorna. Stek på en kort stund och vänd sedan i finkrossade tomater. Salta och peppra Låt puttra i 10-15 minuter. Tillsätt grädde. Koka pastan under tiden.

Smaka av tomatsåsen med mer peppar och eventuellt lite socker för att balansera upp syran.

SERVERA
Vänd i spaghettin i såsen. Blanda ihop. Servera och toppa med parmesan om du vill!
Ladda fler bilder Följ mig

Instagram Feed

emiliasmatinspo

Daglig matinspo och vardagsstorys!


Orange chicken 🍊😍 | Frasigt panerad kyckling
Orange chicken 🍊😍 | Frasigt panerad kyckling som vänds i en glaze med smak av apelsin. Gott och lyxigt! Har du testat det någon gång? 

För vego kan du göra med tofu!

Spara och testa 💛

Ingredienser 
KYCKLING
600 g Kycklinglårfilé eller tofu
1 st Vitlöksklyftor
Salt
PANERING
2 dl Majsstärkelse
1 dl Vetemjöl
2 st Ägg (byt ut till växtdryck)
Salt
Peppar
TILL FRITERING
5 dl Neutral olja
APELSINGLAZE
1 st Skal från apelsin
2 dl Saft från apelsin
3 msk Japansk soya
2 msk Limesaft
1.5 dl Farinsocker
1 st Vitlöksklyftor
2 tsk Riven ingefära
1 tsk Chiliflakes (milda)
1 dl Vatten
1.5 msk Majsstärkelse
TILLBEHÖR
Ris
Salladslök
Sesamfrön

KYCKLINGEN
Dela kycklingen i mindre bitar. Blanda med salt och vitlök i en bunke. Ställ åt sidan.

PANERINGEN
Blanda majstärkelse och mjöl i en bunke.
Vispa upp ägg med salt och peppar i en annan bunke (alt växtdryck för tofu).

PANERA KYCKLIGEN
Värm oljan i en djup panna.
Vänd kycklingen i ägg i och sedan i mjölblandningen. Se till så att bitarna är täckta och skaka av överflödigt mjöl.
Fritera i omgångar - en tredjedel åt gången. Fritera i 4-5 minuter. Bitarna ska bli gyllene och genomstekta. Kontrollkolla en bit. Exakt tid beror på storleken på dina bitar. Sänk värmen på spisen om det blir för varmt.
Låt bitarna rinna av på hushållspapper.

GLAZE
Riv skalet från apelsinen och pressa sedan ur juicen. Blanda apelsinsaft, apelsinzest, farinsocker, japansk soja och lime i en skål.
Ta fram en djup panna och vänd i riven ingefära, pressad vitlök, lite olja och chiliflakes. Värm på medelvärme och vänd sedan i apelsinblandningen. Låt koka upp.
Blanda majstärkelse med vatten och vänd ner i glazen under omrörning. Rör om tills glazen tjocknat. Smaka av med eventuell mer syra, sälta eller sötma.
Tillsätt kycklingen tillsammans med sesamfrön och salladslök. Vänd runt tills alla bitar är täckta av glazen.

SERVERA
Servera kycklingen med ris och gärna syrlig gurksallad. Toppa med salladslök!

7 goda middagar som också är goda i matlådan da
7 goda middagar som också är goda i matlådan dagen efter 🍴 | Veckans matsedel v.12 | 😍 vi kör en vecka med matlådefokus innan vi nästa vecka har lite påskfokus 🌼

Har du planerat veckans middagar? Vad blir det för gott?😍

Alla recept finns i en samlad matsedel på Matinspo.se (länk i profil). Sparar även alla matsedlar bland guider här på IG så det är lätt att hitta alla.

1. Kycklingwok med cashewnötter (går utmärkt att göra med tofu)
2. Krämig kycklinglasagne
3. Pasta med bacon, champinjoner och paprika
4. Potatisgratäng med chorizo (valfri sort)
5. Pastasallad med curry och quron (går att göra med kyckling)
6. Chicken a la king med ris (går att göra med soyafilébitar)
7. Chili sin carne med gulaschsmaker 

Hoppas du fick lite inspiration!💛

Enkla och smarriga smördegspiroger fyllda med fet
Enkla och smarriga smördegspiroger fyllda med fetaost och spenat 😍 Perfekt till brunch eller bjuda på en buffé. Det går bra att preppa dem och förvara i frysen fram till gräddning. Jag använder mig utan frysta smördegsplattor från Garant med äkta smör 😃 smördegsplattor har verkligen så många goda användningsområden, alltid bra att ha hemma!

Spara och testa 💛

Ingredienser 
FYLLNING
1 st Ägg
150 g Fetaost
2 dl Riven mozzarella
2 dl Fryst spenat
1 dl Naturell yoghurt
Salt
ÖVRIGT
400 g Smördeg (fryst)
1 st Ägg
Sesamfrön

Gör såhär 
PREPP

Tina dina smördegsplattor och tina spenaten.
Kläm ur vätska ur spenaten och hacka den om de är hel bladspenat.

FYLLNING
Vispa upp ägget och smula ner fetaosten. Vänd i riven mozzarella, yoghurt och tinad hackad spenat. Smaka av med salt.

GÖR PIROGERNA
Kavla ut dina smördegsplattor på en mjölad yta - både på längden och på bredden. Dela plattan i 2.
Placera fyllning vid ena kanten och pensla de övriga kanterna lätt med vatten. Rulla ihop försiktigt och stäng igen.
Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och fortsätt med resten.

GRÄDDA
Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla smördegspirogerna med vispat ägg och toppa med sesamfrön.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. De ska puffa upp och bli gyllene.

SERVERA
Låt svalna något och servera sedan.

Krämig citronsorbet utan glassmaskin 😍 sug eft
Krämig citronsorbet utan glassmaskin 😍 sug efter sorbet kanske inte kommit, men snart så har vi varma dagar och då kommer det här passa perfekt! Servera som det är eller gör en god drink 🍋
Gillar du sorbet och vilken är din favoritsmak i så fall?

Spara och testa ❤️

Ingredienser 

2 dl Strösocker
2 dl Vatten
2 dl Citronsaft
Skalet från 1 Citron
VALFRITT
1 st Äggvita

Gör såhär 
FÖRBEREDELSER
Ställ en metallbunke i frysen. När det är dags för att frysa sorben påskyndas processen något av en fryst bunke. En bunke i metall håller dessutom kyla bättre.

BÖRJA MED SORBEN
Skala skalet från en citron (bara få med det gula). Pressa ur saften ur citronerna.
Koka upp vatten, socker och citronsaften tillsammans med skalen. När det kokat upp - sänk värmen och låt det sjuda i 5-6 minuter.
Låt svalna något och sila sedan av för att få ut kärnor och eventuella citronbitar.

Häll över din sorbet i den frysta metallbunken. Ställ i frysen. Rör nu om i sorben ca var 30e minut tills den är fryst. Kommer ta ca 4h.
När den nästan är helt fryst kan du (valfritt). Vispa upp en äggvita fast och fluffig som du sedan vänder ner i din sorbet.
Det gör sorben extra krämig och fluffig, men vill du hålla den vegansk och äggfri så skippa det steget.

M
När din sorbet känns tillräckligt fryst är det dags att servera när suget kommer!

MIN KOKBOK BILLIGA VECKAN! 😍🙏 omslaget och t
MIN KOKBOK BILLIGA VECKAN! 😍🙏 omslaget och temat på boken jag och mitt team på Bonnier jobbar med och har jobbat på sen i höstas, och jag är så spänd på att höra vad ni tycker!! 👏 - [Reklam för min kokbok]

Det är lite kul att ett gäng av gissat ett rätt på temat! Billiga temat har hängt med mig sen augusti när jag började dela med mig av billiga middagstips efter vår roadtrip. I boken får ni prisvärda recept indelade i olika teman måndag till söndag. Måndag t ex middag på 30 min och lördag lyx på budget. Boken kan användas för att skapa en matsedel för veckan utifrån budget då alla rätter kommer ha olika prisspann. Rätternas estimat är baserad på ungefärlig kostnad för 4 portioner 😍 Utifrån prisspannen kan man komponera en matsedel som kan landa på så lite som 500 kr för 7 dagar, beroende på vilka prisspann och rätter man väljer. Möjligheten att välja lite lyxigare måltider men fortfarande hamna inom sin budget finns också. Rolig och god mat för veckans alla dagar som är prisvärd och varierande. Både vegetarisk och icke samt några favoritfrukostar och efterrätter inom rimlig budget 😍

Den släpps i augusti i år och jag kommer säga till när den går att förbeställa! 😍

Hoppas ni kommer gilla den!

I samarbete med @nonna.elide | Cannellonirullar me
I samarbete med @nonna.elide | Cannellonirullar med salsicciafärs - så enkelt och gott 😍 smidigt med färs så man inte behöver sprätta korvarna. Servera gärna en syrlig sallad till!

Nonna Elides produkter finns att köpa på Willys, Ica, Coop, Hemköp och citrgross.

Ingredienser
4-6 portioner

Fyllning
400 g Nonna Elide salsicciafärs
1 liten gullök
15 små körsbärstomater
Salt
Peppar

Tomatsås
800 g finkrossade tomater
1 msk oregano
1 tsk chilipulver
1 tsk socker
Salt
Peppar

Övrigt
150 g riven mozzarella
350 g färska lasagneplattor

Gör såhär
Fyllningen
Fräs färsen tills den fått fin färg och addera sedan finhackad lök. Fräs lite till och vänd sedan i tomaterna som du delar i mindre bitar. Salta och peppra och låt det gå ihop i 5-10 minuter.
Tomatsåsen
Vänd ner alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Sänk sedan värmer och låt puttra i 15 minuter. Smaka av med mer kryddor.

Gör rullarna
Koka upp en kastrull med vatten och lägg ner några lasagneplattor åt gången. Detta för att de ska gå att rulla utan att de går sönder. De behöver bara ligga i vattnet i några sekunder.
Placera fyllningen på ena kortsidan av rullen och rulla ihop. Lägg över i en form och fortsätt tills fyllningen är slut.
Häll över tomatsåsen på rullarna så de täcker samtliga. Strö över riven mozzarella och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 min.

Låt svalna något och servera sedan med valfri sallad!

Ugnsbakad tortelloni med köttfärssås 🍝 enkel
Ugnsbakad tortelloni med köttfärssås 🍝 enkelt, smarrigt och snabblagat!  En rätt som sköter sig lite själv liksom. Går utmärkt att göra vegetarisk!

Spara och testa 😍 håll utkik på fler smarriga recept i veckan!

Obs: glömde förkoka pastan, går bra ändå men rekommenderar atr slänga ner i kokande vatten i 1-2 minueter innan de åker ner i formen ☺️

5 serveringar
Ingredienser 
KÖTTFÄRSSÅSEN
500 g Valfri färs
1 st Gullök
1 st Vitlöksklyftor
0.5 tsk Timjan
1 tsk Oregano
1 tsk Vitlökspulver
1 tsk Fond brynt schallottenlök
400 g Finkrossade tomater
1 dl Grädde
Salt
Peppar
I UGNEN
500 g Tortelloni med ost (färsk)
2 dl Riven mozzarella
2 st Mozzarella

Gör såhär 
KÖTTFÄRSÅSEN

Skala och finhacka löken. Fräs färsen i en djup panna tills den får färg. Tillsätt löken och fräs lite till. Pressa i vitlök och tillsätt kryddorna. Stek ihop. Vänd sedan i finkrossade tomater och fond. Salta och peppra. Låt puttra i 10 minuter.
När färsen puttrat ihop - tillsätt grädde och låt puttra i yterliggare 5-10 minuter. Smaka av.

Sätt ugnen på 200 grader.
Koka dina tortelloni i 1-2 minuter. Sila av. Det går bra att slänga ner okokta också. Då pastan är färsk kommer de tillagas ändå men för säkerhetsskull kan man koka dem en kortis.

Lägg över tortelloni i en ugnssäker form. Vänd ner färsen och blanda ihop så att alla tortellonis täcks av färs.
Toppa med riven mozzarella och skivad. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.

SERVERA

Servera tillsammans med en god sallad.

7 goda middagar att laga i veckan! 💛 | Veckans
7 goda middagar att laga i veckan! 💛 | Veckans matsedel v.11 | massa smarriga godingar - mina personlig favorit är kycklingpastan ni ser på bild 1 men kan också rekommendera kebabspett i ugn 😍 vilken rätt blir du sugen på att testa?

Spara och testa! ❤️

Alla recept finns på Matinspo.se (länk i profil) matsedeln ligger på startsidan men du hittar den också genom att söka på veckans matsedel v.11 via sökfunktionen. 

1. Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater, paprika och spenat
2. Ugnsbakad lax med kryddiga klyftpotatisar och kall sås
3. Kebabspett i ugn
4. Bowl med sötpotisnudlar
5. Baconpasta med tomatsås 
6. Avokadowrap med fetaoströra, bacon och ugnsrostad morot (går att göra vego också)
7. Veganska köttbullar i tomatsås

⚠️ Billigt middagstips ⚠️ Baconpasta med t
⚠️ Billigt middagstips ⚠️ Baconpasta med tomatsås! 🍅 enkelt, lättlagat och gott! Perfekt vardagsmiddag och när tomaterna är i säsong går det utmärkt att byta ut konservburken med finrkossade till färska tomater 😍

Går förstås att laga med olika sortes bacon, men smaken kommer variera!

Ingredienser 
4 serveringar 
2 paket Bacon
1 dl Tomatpure
1 st Vitlöksklyftor
1 tsk Paprikapulver
0.5 tsk Chilipulver
0.5 tsk Timjan
400 g Finkrossade tomater
1.5 dl Vispgrädde
Salt
Peppar
1 tsk Strösocker
TILLBEHÖR
ca 350 g Spaghetti
TOPPING (VALFRITT)
Parmesan

Gör såhär 
Tärna och stek baconet tills de får fin yta. Tillsätt tomatpuren och stek ihop. Tillsätt lite olja i pannan om det blir torrt och sänk värmen. Pressa i vitlöken och vänd i kryddorna. Stek på en kort stund och vänd sedan i finkrossade tomater. Salta och peppra Låt puttra i 10-15 minuter. Tillsätt grädde. Koka pastan under tiden.

Smaka av tomatsåsen med mer peppar och eventuellt lite socker för att balansera upp syran.

SERVERA
Vänd i spaghettin i såsen. Blanda ihop. Servera och toppa med parmesan om du vill!


Ladda fler bilder



Följ mig


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd

Bröd

Brunch

Brunch

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter

Festmat

Festmat