0 0
Äggfria kladdkakemuffins på dadlar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
15 st Färska dadlar
2 dl Mjölk
1.25 dl Vetemjöl
0.75 dl Kakao
1 tsk Bakpulver
0.75 dl Rapsolja
1 msk Honung
0.75 dl Chokladknappar (mörka) valfritt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Äggfria kladdkakemuffins på dadlar

  • 25 min
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

Steg

Dela
Annons:

Äggfria kladdkakemuffins på dadlar. Supersnabba och goda kladdkaksmuffins på dadlar. De är äggfria och går även att göra mjölkproteinfria genom att ersätta mjölken med havregrädde.

Muffinsen går bra att frysa in och ta fram vid senare tillfälle!

Tips på köksredskap här

Steg

1
Färdig

Förberedelser

Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en muffinsplåt och 6-7 muffinsformar i medel storlek.

2
Färdig

Kärna ur dadlarna och lägg dem i en bunke. Mixa till en kräm med en stavmixer. Vänd sedan i övriga blöta ingredienser: mjölk, honung och olja. Vispa ihop. Vänd sedan även i mjöl, kakao och bakpulver. Vänd ihop till en jämn smet. Du kan addera chokladknappar om du vill!

3
Färdig

Fyll muffinsformarna 2/3 och grädda i mitten i ugnen i ca 15 min. De kommer vara rätt så kladdiga. Vill du ha dem något mindre kladdiga så grädda i något minut till.

4
Färdig

Låt muffinsen svalna och servera sedan direkt. Förvara i en sluten fryspåse eller frys in!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Lax med gremolata och smashed potatoes västerbottenost
Föregående
Lax med gremolata och smashed potatoes västerbottenost
Plåtmat - ugnrostad blomkål, morot, broccoli, korv och grillost
Nästa
Plåtmat – ugnrostad blomkål, morot, broccoli, korv och grillost
Lax med gremolata och smashed potatoes västerbottenost
Föregående
Lax med gremolata och smashed potatoes västerbottenost
Plåtmat - ugnrostad blomkål, morot, broccoli, korv och grillost
Nästa
Plåtmat – ugnrostad blomkål, morot, broccoli, korv och grillost

Kommentera