0 0
En väldigt god mousakka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
4 st Fast potatis
2 st Zucchini
2 st Aubergine
Rapsolja att steka i
Fyllning
500 g Köttfärs
400 ml Finkrossade tomater
3 st Vitlöksklyftor
2 msk Persilja
1 msk Timjan
1 st Gullök
1 msk Strösocker
1 msk Tomatpure
Bechamel
100 g Smör
3 msk Vetemjöl
7.5 dl Mjölk
2 dl Parmesan
3 st Äggulor
1 krm Peppar
Muskotnöt efter smak
Örtsalt efter smak

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

En väldigt god mousakka

  • Portioner 6
  • Medium

Ingredienser

  • Fyllning

  • Bechamel

Steg

Dela
Annons:

En mousakka med potatis, zucchini och aubergine i botten med en smakrik färs och bechamelsås. Man har ju hört att en äkta mousakka endast innehåller aubergine och inte potatis men i den här receptet blandar jag zucchini, aubergine med lite potatis för att jag tycker att det blir en bättre konsistens. Men vill man bara ha aubergine så går det också bra! 😀

Tips på köksredskap här

Steg

1
Färdig

Grönsakerna

Skala potatisen och hacka sedan zucchini, aubergine och potatis i tunna skivor. Stek i olja eller fritera i en panna tills de får fin färg. Lägg skivorna på en tallrik medan du förbereder resten.

2
Färdig

Färsen

Hacka och stek löken på medelvärme i olivolja tillsammans med vitlök, timjan och socker tills de blir karamelliserad och mjuk (ca 2-3 min). Tillsätt tomatpure och stek i 2 min. Tillsätt färsen och stek den tills den är gyllenbryn. Tillsätt finkrossade tomater och sänk värmen och låt de puttra i 10 min. Smaka av med salt och peppar och smaksätt med färsk persilja.

3
Färdig

Bechamelsåsen

Smält smöret och addera mjölet. Blanda tills mjölet sugit upp all smör. Tillsätt lite mjölk åt gången under omröring tills mjölken är slut och såsen börjar tjockan. Smaka av med örtsalt, peppar och muskot.
Ta såsen från plattan och tillsätt riven parmesan och 3 äggulor.

4
Färdig

Lägg grönsakerna i botten - salta och peppra. Bre över färsen och häll sedan över bechamelen. Avsluta med riven ost eller parmesan. Grädda i ca 35-40min tills den får fin färg. Låt den sätta sig och servera sen med en sallad!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Halloumisallad couscous, en röra på soltorkadde tomater och fröcrunch
Föregående
Halloumisallad couscous, en röra på soltorkadde tomater och fröcrunch
Sticky chicken drums med rostad majs, picklad rödlök och ris
Nästa
Sticky chicken drums med rostad majs, picklad rödlök och ris
Halloumisallad couscous, en röra på soltorkadde tomater och fröcrunch
Föregående
Halloumisallad couscous, en röra på soltorkadde tomater och fröcrunch
Sticky chicken drums med rostad majs, picklad rödlök och ris
Nästa
Sticky chicken drums med rostad majs, picklad rödlök och ris

Kommentera