• Hem
  • Bullar
  • Munkar utan fritering – fyllda med nutella och vaniljkräm
0 0
Munkar utan fritering – fyllda med nutella och vaniljkräm

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

25 g Jäst
2 dl Ljummen mjölk
0.75 dl Socker
1 tsk Vaniljsocker
1 st Ägg
25 g Smör
5.5 dl Vetemjöl special 5-6.5 dl behövs ungfär
Fyllning
Vaniljkräm
Nutella
Florsocker

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Munkar utan fritering – fyllda med nutella och vaniljkräm

  • 115 min
  • Medium

Ingredienser

  • Fyllning

Steg

Dela

Munkar utan fritering – fyllda med nutella och vaniljkräm. Dessa munkar gör man smidigt i ugnen och fyller sedan med vanilj, chokladkräm eller valfri sylt. De är allra godast nygräddade. Det här receptet ger 9-10 st munkar.

Steg

1
Färdig

Degen

Smula jästen i en bunke och häll över ljummen mjölk (ca 37 grader). Vispa ihop och vänd sedan i socker, vaniljsocker, ägg och smält smör. Vispa ihop. Vill man så kan man även ha i lite stött kardemumma i degen. Vänd sedan ner lite mjöl åt gången samtidigt som du arbetar degen med en slev. Det kommer behövas ungefär 5.5-7 dl mjöl, men tillsätt lite åt gången så märker du exakt hur mycket som behövs. Degen får inte vara torr, hellre lite kladdig för då blir bullarna fluffigare. Täck degen med plastfolie och låt jäsa i ca 60-80 min tills den dubblat i storlek.

2
Färdig

Stansa ut munkar

När degen jäst färdigt. Ta ut den ur bunken och arbeta i 30-60 sekunder. Täck med folie igen och låt jäsa på arbetsbänken i 10 min.
Kavla sedan ut degen till en 1,5 cm tjock rektangel. Stansa ut munkar i 7-8 cm stora ringar. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Täck med duk och låt jäsa i ca 15-20 min. Värm ugnen på 150 grader under tiden.

3
Färdig

Grädda munkarna

Grädda munkarna i ca 15 min tills de är gyllene.
Vänd dem i florsocker direkt. Gör håll med en slev och fyll dem med valfri fyllning - nutella, vaniljkräm, hallonsylt eller äppelmos t.ex! Servera direkt då är allra godast nygräddade. Det går annars precis som vanliga bullar att frysa in dem.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kyckling i krämig citronsås med pasta
Föregående
Kyckling i krämig citronsås med pasta
Fish tacos med avokado och mangosalsa, rödkål och srirachamajonnäs
Nästa
Fish tacos med avokado och mangosalsa, rödkål och srirachamajonnäs
Kyckling i krämig citronsås med pasta
Föregående
Kyckling i krämig citronsås med pasta
Fish tacos med avokado och mangosalsa, rödkål och srirachamajonnäs
Nästa
Fish tacos med avokado och mangosalsa, rödkål och srirachamajonnäs

Kommentera