0 0
Nötbars – perfekt mellanmål

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
2.5 dl Mandlar
1.5 dl Hasselnötter
0.5 dl Pistagenötter
1 dl Pumpafrön
1 dl Sesamfrön
1.5 dl Honung
1 dl Lönnsirap
1 nypa Salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Nötbars – perfekt mellanmål

  • 30 min
  • Portioner 10
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela

Energibars med nötter och frön. Perekt att ha med till skolan eller jobbet för ett snabbt och näringsrikt mellanmål. Nötterna går att variera och vill du så kan du även smaksätta nötbarsen med kakao, vanilj, kanel eller kardemumma.

Steg

1
Färdig

Rosta nötterna tills de får fin färg i en torr panna. Lägg över i en skål och blanda med fröna. (Du kan rosta fröna också om du vill)

2
Färdig

Blanda honung, lönnsirap och lite salt i en kastrull och koka upp till 125 grader. Blanda med nötbladningen och tryck ut i en form klädd med bakplåtspapper ca 20x20. Låt svalna och stelna innan du delar upp i rutor.
Rulla in rutorna i bakplåtspapper och förvara i kylskåpet.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
vintersallad med korv
Föregående
Vintersallad med västerbotten, valnötter, äpple, granatäpple oh sötsyrlig vinägrett
scones
Nästa
Enkla, frasiga och goda scones
vintersallad med korv
Föregående
Vintersallad med västerbotten, valnötter, äpple, granatäpple oh sötsyrlig vinägrett
scones
Nästa
Enkla, frasiga och goda scones

4 Comments Dölj kommentarer

Kommentera