0 0
Ugnsbakad lax med pestosås, portabello och krispig grönkål

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Laxen
400 g Laxfilé
Salt
Sås
Grön pesto
3 dl Vispgrädde
50 g Smör
1 msk Citron
Salt
Grönkål och portabello
4 st Portabello
100 g Grönkål
Salt
Olivolja
Topping
30 g Pinjenötter

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ugnsbakad lax med pestosås, portabello och krispig grönkål

  • 50
  • Portioner 3
  • Medium

Ingredienser

  • Laxen

  • Sås

  • Grönkål och portabello

  • Topping

Steg

Dela

Saftig ugnsbakad lax med en pestosås på färsk örtpesto, portabello och krispig grönkål. För att få laxen saftig gräddad jag den 125 grader tills den uppnår en innertemperatur på ca 49 grader. Genom att ugnsbaka laxen på lägre temperatur får du ett saftigare och jämnare resultat.

Veckans produkttips: BÄSTA rivjärnet från MICROPLANE! Perfekt till citrus, parmesan, choklad och muskot.

Steg

1
Färdig

Laxen

Sätt ugnen på 125 grader. Salta filéerna och ugnsbaka sedan tills laxen uppnår en innertemperatur på ca 49 grader. När du tillagar laxen på lägre temperatur får du ett saftigare och jämnare resultat.

2
Färdig

Grönkål och portabella

När laxen i klar, täck den med folie och höj ugnen till 200 grader.
Tvätta portabellon och lägg den på en plåt med bakplåtspapper, salta och lägg i en klick smör. Dra av bladen grönkålskvisten och krama in bladen med olivolja. Sprid ut den på plåten bredvid portabellon, salta lätt och skjutsa in i ugnen. Efter 10-15 min ..kolla till grönkålen och ta ut den när den börjar torka och se krispig ut. Låt Portabellon gå i 10 min till (gör såsen under tiden).

3
Färdig

Såsen

Bryn 50 g smör, tillsätt grädden under omröring. Ha i pesto, citron och salt. Jag använde en pesto från Svegro som inte är så salt. Då hade jag i halva burken, men då pesto kan vara rätt salt så rekommenderar jag att anpassa efter den sort du har och tillsätta lite åt gången. Låt sedan såsen sjuda i ca 10 min, rör om då och då.

4
Färdig

Servera laxen med portabella, pestosås, rostad grönkål och rostade pinjenötter.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Saftiga asiatiska köttbullar med syrlig vinägrett och nudelsallad
Föregående
Saftiga asiatiska köttbullar med syrlig vinägrett och nudelsallad
Krämig pasta med kyckling, soltorkade tomater, champinjoner och spenat
Nästa
Krämig pasta med kyckling, soltorkade tomater, champinjoner och spenat
Saftiga asiatiska köttbullar med syrlig vinägrett och nudelsallad
Föregående
Saftiga asiatiska köttbullar med syrlig vinägrett och nudelsallad
Krämig pasta med kyckling, soltorkade tomater, champinjoner och spenat
Nästa
Krämig pasta med kyckling, soltorkade tomater, champinjoner och spenat

Kommentera