Ingredienser
- 125 g Margarin
- 3 dl Strösocker
- 2 dl Havregrädde
- 0.75 dl Kakao
- 1 tsk Vaniljsocker
- 2.5 dl Vetemjöl
-
Kolan
- 2 dl Ljus siraptill kolan
- 2 dl Jordnöttertill kolan
- 50 g Margarintill kolan
-
Topping
- 100 g Mörk choklad 55%
Steg
Vegansk snickerskladdkaka! Så kul att baka veganskt och inte märka någon smakskillnad! Den här kakan är otroligt god. Har du något veganskt bakverk jag borde testa??
Steg
1 Färdig | Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Blanda ihop alla torra ingredienser, häll sedan i smöret och grädden, rör ihop. Häll över smeten i smord eller klädd form och grädda i ca 15-20 min (beroende på ugn) Låt kakan svalna. |
2 Färdig | KolanSmält smör och sirap, tillsätt hackade jordnötter, rör ihop. Häll kolan över kakan (kakan ska fortfarande vara i formen.) Låt svalna. |
5 Comments Dölj kommentarer
Kan man byta ut havregrädden till vanlig laktosfri grädde, och byta ut margarin till laktosfritt smör?
Absolut!
Kakan är väl inte vegansk om det är Margarin i och att det är Mjölk i chokladen??????
Man väljer ju såklart mjölkfritt margarin samt vegansk choklad 🙂
Så gått fest blev favorit