https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Home
  • Uncategorized
  • Glassmaskiner – fördelar med glassmaskin

Glassmaskiner – fördelar med glassmaskin

Posted on dec 8th, 2023
by Emilia
Categories:
  • Uncategorized

 

I de flesta kök så hittar man köksapparater som finns till för att göra vardagen lite enklare som till exempel brödrostar, slow cookers och blenders. Lite i skuggan av dessa vanliga maskiner så finns det en annan hjälpreda som är väldigt kul att ha i köket, nämligen glassmaskinen. Med en glassmaskin så blir vardagen genast lite festligare. Sommar eller vinter, höst eller vår. Oavsett årstid så kan ni med en glassmaskin själva göra er egna glass när ni känner för det.

 

Varför ska man ha en glassmaskin?

Med en glassmaskin så kan ni själva bestämma när ni vill ha glass (och hur den ska smaka). Ni slipper åka till affären för att stilla glassbegäret och kan dessutom fritt experimentera med olika smaker och ingredienser.

Många familjer har redan upptäckt hur kul det är att äta glass som man själv har gjort. Och enkelt är det också. Förbered bara glassmeten och låt sedan glassmaskinen göra resten av jobbet.

Olika typer av glassmaskiner

Det finns olika typer av glassmaskiner. Lite förenklat så kan man säga att ni kan välja om ni vill ha en glassmaskin med eller utan kompressor.

En glassmaskin med kompressor är självfrysande och kan vara ett bra alternativ om du vill ha en riktigt bra glassmaskin (även fast de brukar vara något dyrare). Det finns även enklare glassmaskiner utan kompressor. Dessa glassmaskiner brukar vara billigare men med dessa måste du först förfrysa bunken 12-24 timmar innan du kan göra glassen. 

 

Fördelar med att ha en Glassmaskin

Det finns många fördelar med att äga sin egen glassmaskin.

För det första har ni full kontroll över ingredienserna i er glass. Ni kan fritt välja vad ni vill ha i eran glass och kan få fram en hälsosammare och godare efterrätt. Dessutom kan ni experimentera med olika smaker och tillbehör och hitta er nya favorit. 

En annan fördel är kostnadsbesparingar. Att göra sin egen glass blir betydligt billigare i det långa loppet jämfört med att köpa glass i affären eller ute på stan. Varför inte göra större satser och förvara dem i frysen för senare konsumtion?

Slutligen låter en glassmaskin att få njuta av frysta godsaker året runt. Oavsett om det är en varm sommardag eller en mysig vinternatt kan ni tillfredsställa ert glassbegär när ni vill.

Underhåll och Skötsel

Efter varje användning så är det viktigt att rengöra glassmaskinen noggrant enligt tillverkarens anvisningar. De flesta maskiner har avtagbara delar som kan tvättas separat och oftast även i diskmaskin. 

När den inte används så bör du förvara din glassmaskin på en sval och torr plats. Undvik att utsätta den för extrema temperaturer eller fuktighet, eftersom detta kan skada interna komponenter. Genom att följa dessa enkla underhållstips kan du förlänga livslängden på din glassmaskin och fortsätta njuta av hemgjord glass i många år framöver.

Sammanfattning

Glassmaskiner är en fantastisk köksmaskin för vilket kök som helst och ger er oändliga möjligheter att skapa läckra frysta godsaker. Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren glassentusiast kommer en glassmaskin sannolikt att ändra din relation till glass för alltid. Skaffa en glassmaskin idag och kom igång med ditt skapande. När ni väl har börjat göra glass hemma kommer ni inte vilja sluta.

Emilia

Add Your Comment Avbryt svar

Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


Otroligt mjukt brytbröd 🥖 så längesen jag ba
Otroligt mjukt brytbröd 🥖 så längesen jag bakade det här brödet, men nu måste jag göra det oftare för det är såå gott!

Gör mackor på eller servera till soppa 😍

Ingredienser 
25 g Torrjäst
2 tsk Salt
10.5 dl 
Vetemjöl special
2.5 dl Mjölk
2 dl Naturell yoghurt
1 dl Rapsolja 

Topping
1 st Ägg
Sesamfrön
2 msk Smör

Degen 
Lös upp jästen i ljummen mjölk, addera yoghurt och olja i. Addera 1/3 av mjölet.Blanda ihop med en slev till en kletig deg. Tillsätt en tredjedel till och saltm blanda ihop - antingen med en slev eller för hand. Arbeta nu in resten av mjölet för hand eller med maskin tills du har en smidig och mjuk deg. Hellre lite åt det kladdiga hållet än torr. Men känns den för kletig addera lite mer mjöl. Har hållt nere mängden mjöl i receptet då det är bättre att addera mer i efterhand än att ha i för mycket från början.
Lägg degen i en skål och täck. Låt jäsa i 60 min. 

Degen 2
När degen jäst färdigt ta fram en rymlig form (helst rund) men det går bra med fyrkantig också. Olja formen. Gör 7-9 st bollar av degen och placera dem i formen nära varandra. De kommer jäsa ihop. Täck dem och låt jäsa i formen i 30 min. Värm ugnen till 200 grader under slutet av tiden.

Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda sedan i mitten av ugnen i 25-40 min tills brödet är gyllene och har en innertemp på 98. Ta ut bröden och pensla med smält smör. Täck brödet med duk i ca 15-20 min så de får svalna och mjukna upp. Servera direkt! Förvara i påse så håller de sig mjukt dagen efter. Frysa in går också bra!

#bröd #bryrbröd #matinspo #bakning #pogaca #bakabröd


Vilken apelsinjuice smakar mest hempressat? I sama
Vilken apelsinjuice smakar mest hempressat? I samarbete med @rasaftsverige 🍊 

Det finns olika juiceper, men hur skiljer de sig egentligen åt när det kommer till smak? Märker man någon skillnad eller inte?
Jag gjorde ett blindtest för att se. Danny hällde upp alla juicer så jag hade inte de koll på vilken som var vilken. Utan utgick enbart från smaken. 
Och oj vilken skillnad det var! Hade jag köpt hem vilken som helst av dem så hade jag liksom druckit det och tyckte att det var liksom en god juice, men när man testa dem samtidigt så blir skillnanderna i smak verkligen påtaliga. 🍊 

Det är juicetyperna som jag testar är:
Kallpressad - pressad i kall temperatur utan upphettning. Behåller därför mest näringsämen och färg. (Råsaft)
Juice från koncentrat - tillverkaren blandare ut med vatten.
Pastöriserad juice -  hettas upp mellan 70-100 grader. Behåller inte alla vitaminer och näringsämnen.
Semipastöriserad - uppvärmd men inte lika mycket som dem pastöriserade 

Och helt genuint och ärligt kan jag säga att det var verkligen stor skillnad, även fast det inte varit ett samarbete. Framförallt på koncentreratjuice och kallpressad. Och den kallpressade från Råsaft smakade utan tvekan mest hempressat. Testa själv att jämföra så kommer du att se att det är skillnad på olika juicetyper 😃 men självklart är det en smaksak vilket man tycker är godast. Men kul att göra blindtest! 

#Råsaft #kallpressadjuice #apelsinjuice #matinspo #blindtest #apelsin #juice


Frasiga fritters på sötpotatis, morot & halloumi
Frasiga fritters på sötpotatis, morot & halloumi! Så frasiga och goda 🥕 servera med fetaoströra och potatisklyftor alternativ lins eller couscouasallad.
Stek tunna och små så blir de extra frasiga 😍

Ingredienser 
300g sötpotatis 
300 g morot
200g halloumi eller grillost
1 ägg
1 tsk Paprikapulver 
1 tsk Lökpulver 
1 dl Majsstärkelse 
Salt
Peppar 

Olja att steka i 

Gör såhär
Grovriv morot halloumi och sötpotatis. Lägg morot och sötpotatis i en skål och salta. Låt dra i några minuter. Vispa upp ägg och kryddorna i en skål. Vänd ner halloumi. Kläm ur överflödig vätska ur sötpotatisen och moroten innan du lägger ner den  i bunken
Tillsätt majstärkelse, peppar och lite salt. Halloumin är rätt salt så det behövs nog inte jättemycket. 
Stek i rikligt med olja i ett par minuter per sida tills fritters får ordentligt med krisp.

Servera!

#fritters #sötpotatis #halloumi #middag #middagstips #matinspo #matlagning



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter