https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Home
  • Uncategorized
  • Glassmaskiner – fördelar med glassmaskin

Glassmaskiner – fördelar med glassmaskin

Posted on dec 8th, 2023
by Emilia
Categories:
  • Uncategorized

 

I de flesta kök så hittar man köksapparater som finns till för att göra vardagen lite enklare som till exempel brödrostar, slow cookers och blenders. Lite i skuggan av dessa vanliga maskiner så finns det en annan hjälpreda som är väldigt kul att ha i köket, nämligen glassmaskinen. Med en glassmaskin så blir vardagen genast lite festligare. Sommar eller vinter, höst eller vår. Oavsett årstid så kan ni med en glassmaskin själva göra er egna glass när ni känner för det.

 

Varför ska man ha en glassmaskin?

Med en glassmaskin så kan ni själva bestämma när ni vill ha glass (och hur den ska smaka). Ni slipper åka till affären för att stilla glassbegäret och kan dessutom fritt experimentera med olika smaker och ingredienser.

Många familjer har redan upptäckt hur kul det är att äta glass som man själv har gjort. Och enkelt är det också. Förbered bara glassmeten och låt sedan glassmaskinen göra resten av jobbet.

Olika typer av glassmaskiner

Det finns olika typer av glassmaskiner. Lite förenklat så kan man säga att ni kan välja om ni vill ha en glassmaskin med eller utan kompressor.

En glassmaskin med kompressor är självfrysande och kan vara ett bra alternativ om du vill ha en riktigt bra glassmaskin (även fast de brukar vara något dyrare). Det finns även enklare glassmaskiner utan kompressor. Dessa glassmaskiner brukar vara billigare men med dessa måste du först förfrysa bunken 12-24 timmar innan du kan göra glassen. 

 

Fördelar med att ha en Glassmaskin

Det finns många fördelar med att äga sin egen glassmaskin.

För det första har ni full kontroll över ingredienserna i er glass. Ni kan fritt välja vad ni vill ha i eran glass och kan få fram en hälsosammare och godare efterrätt. Dessutom kan ni experimentera med olika smaker och tillbehör och hitta er nya favorit. 

En annan fördel är kostnadsbesparingar. Att göra sin egen glass blir betydligt billigare i det långa loppet jämfört med att köpa glass i affären eller ute på stan. Varför inte göra större satser och förvara dem i frysen för senare konsumtion?

Slutligen låter en glassmaskin att få njuta av frysta godsaker året runt. Oavsett om det är en varm sommardag eller en mysig vinternatt kan ni tillfredsställa ert glassbegär när ni vill.

Underhåll och Skötsel

Efter varje användning så är det viktigt att rengöra glassmaskinen noggrant enligt tillverkarens anvisningar. De flesta maskiner har avtagbara delar som kan tvättas separat och oftast även i diskmaskin. 

När den inte används så bör du förvara din glassmaskin på en sval och torr plats. Undvik att utsätta den för extrema temperaturer eller fuktighet, eftersom detta kan skada interna komponenter. Genom att följa dessa enkla underhållstips kan du förlänga livslängden på din glassmaskin och fortsätta njuta av hemgjord glass i många år framöver.

Sammanfattning

Glassmaskiner är en fantastisk köksmaskin för vilket kök som helst och ger er oändliga möjligheter att skapa läckra frysta godsaker. Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren glassentusiast kommer en glassmaskin sannolikt att ändra din relation till glass för alltid. Skaffa en glassmaskin idag och kom igång med ditt skapande. När ni väl har börjat göra glass hemma kommer ni inte vilja sluta.

Emilia

Add Your Comment Avbryt svar

Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


Hur söta små tomteluvor att göra som tilltugg till
Hur söta små tomteluvor att göra som tilltugg till adventsminglet eller julbordet 😍 🎅 jätteenkla att göra!

Fick inspo av @beamishcreator

Du behöver 
Salta kex
@boursin_sverige med vitlök och örter 
Salami 

Gör såhär
Bred på lite färskost på kexen. Klipp in en bit på salamin och rulla ihop som en strut. Lägg på kexen och toppa med en liten klick färskost.
Servera!

#adventsfika #julmat #tilltugg #tillbehör #matinspo #jul


Snabblagad & smarrig pestokycklingpasta 😍 så gott!
Snabblagad & smarrig pestokycklingpasta 😍 så gott!!
Perfekt när man har ont med tid men vill äta något gott. Peston går att förbereda långt innan.

Pesto
1 dl rostade solrosfrön 
50 g parmesan 
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta 
0.75 dl neutraolja
0.75 dl olivolja 

Övrigt
500 g kycklingfile 
4 dl grädde
Salt
Peppar
350g Linguine eller annan pasta 

Gör såhär 
Rosta solrosfröna. Mixa med basilika vitlök, neutral olja och parmesan. Tillsätts salt peppar och olivolja, om mixa lite till. 

Börja koka pastan.
Stekt kyckling tills den får lite yta. Salta & peppra. Tillsätt peston och grädde. Låt koka upp tills grädde såsen tjocknat.
Vänd i pastan. 

Servera med mer peppar och parmesan. Hjärnan någon god kylig rucolasallad bredvid

#middag #pesto #pestopasta #matinspo #matlagning #kycklingpasta #snabblagat #vardagsmat #lättlagat


Saftiga saffransbullar med mandelmassa 🌞 otroligt
Saftiga saffransbullar med mandelmassa 🌞 otroligt goda! Nu hittar ni både recept på dessa och lussekatter i flödet, så det har blivit dags att ge sig in i julgodis och bakverk, och lite annan inspo 😍 hoppas ni är taggade!

Ingredienser 
50 g Jäst
2 dl Strösocker
1 g Saffran
4 dl Mjölk
 2 dl Vispgrädde 
1 st Ägg
ca 16 dl Vetemjöl special eller vanligt
150 g Rumstempererat smör 

Fyllning
200 g Rumstempererat smör
300 g Mandelmassa
1 msk Mjölk
3 tsk Strösocker 
2 tsk Vaniljsocker 

Topping
Sockerlag
1 st Ägg
Pärlsocker 

Gör såhär
Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen och ställ åt sidan. 

Degen
Receptet görs med kall degvätska (alltså ska inte mjölken eller grädden värmas på)
Börja med att lösa jästen i mjölk och grädde, i en stor bunke. Tillsätt socker och ägg och blanda. Mortla saffran med 1 tsk socker och blanda ner i smeten.
en slev tills det inte går mer. Börja då knåda för hand eller med köksassistent. När nästan allt mjöl är i så börja baka i smöret i bitar tillsammans med de sista av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen vila på köksbanken i några minuter. 

Kavla ut degen till 1 cm tjock rektangel. Bre på fyllningen över hela degen och vik den med långsidan. Kavla ut ovanpå den vikta degen så att alla luftbubblor kommer ut och degen blir ungefär dubbelt så stor. Skär nu 1 till 1,5 cm breda strimlor och snurra ihop till bullar. Placera bullarna på plåtar klädda med bakplåtspapper med lagom med utrymme mellan varandra. Låt jäsa i 2 till 3 timmar. 

Värm ugnen till 225 grader. Pensla bullarna med ägg precis innan du skjutsar in dem i ugnen och strö över pärlsocker & mandelspån. Grädda dem i ca 8-9 min, för mig räckte det med ca 8,5 min men exakt tid beror på ugn och hur stora bullar du gjort så håll koll.
När lussebullarna är färdigräddade pensla dem med sockerlag. 1 dl socker som du kokar upp med 1 dl vatten. Sockerlagen gör bullarna glansiga och fina men stänger inne fukten i bullarna så de håller sig saftigare längre. 

Njut av bullarna direkt och frys in de som blir över!

#Saffransbullar #mandelmassa #julbak #bakning



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter