https://matinspo.se
  • Hem
  • Middagstips
  • Recept
  • Sök på ingrediens
  • Tips
  • Om mig
  • Kontakt
  • Instagram
  • Hem
  • Middagstips
  • Recept
  • Sök på ingrediens
  • Tips
  • Om mig
  • Kontakt
  • Instagram
  • Hem
  • My Profile

My Profile

Close
Login
Forgot your password?

You are using a trial version of UserPro plugin. If you have purchased the plugin, please enter your purchase code to enable the full version. You can enter your purchase code here.

*
*

Om mig

Om mig

Välkommen till Matinspo.se! En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla. Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Följ mig på Instagram

emimiil

⬜ Matlagning och bakning 💛
⬜ Recept i flödet och stories varje dag
⬜ Finalist i matbloggspriset 2020 "folkets val"
Fler recept 👇

Matinspo |Emilia Milosavljevic
Hemmagjorda goda frallor till helgen? Förberedd d Hemmagjorda goda frallor till helgen? Förberedd degen ikväll så har du en riktigt god frukost att se fram emot imorgon 😍😍

Ingredienser 
ca 8 dl Vetemjöl special
6 g Jäst 
4 dl Kallt vatten
1 msk Honung (eller sirap)
1.5 tsk Salt

Gör såhär 

KVÄLLEN INNAN
Det här receptet ger 8 st frallor. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med vattnet. Tillsätt sedan honung och rör om igen. Tillsätt mjöl och salt - vänd ihop degen med en träslev. Den kommer vara kladdig och du ska bara vända ihop degen så att den går ihop. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa över natten (minst 8h) i rumstemperatur. Min deg jäste i ca 12h.

PÅ MORGONEN
Vänd ut degen på ett mjölat underlag. Degen kommer kännas kladdig och lös. Det ska den göra. Med mjöliga händer viker du in kanterna så att du får en rund degbulle med lite höjd. Täck degen med bakduk och låt jäsa i ca 30 min medan ugnen värms upp ordentligt. Sätt ugnen på 225 grader (över och undervärme).

Klä en plåt med bakplåtspapper. Mjöla in dina händer och dela degen i 8 delar och placera bitarna på plåten. Placera en värmetålig plåt med lite vatten längst ner i ugnen (det går också bra att slänga in några isbitar). Grädda i ca 25-30 min tills frallorna blir gyllene. Öppna ugnen 2 gånger under gräddningstillfällen för att släppa ut lite ånga.

Servera frallorna varma med smör och ost, eller valfritt pålägg!
Korean fried chicken! 🍗 sååå gott! En perfek Korean fried chicken! 🍗 sååå gott! En perfekt helgrätt när man har lite extra tid och vill ata något extra gott 😍 äter du inte kyckling, så kan jag säga agt samma rätt går att göra med tofu!

Ingredienser 
KYCKLING - MARINAD
400 g Kycklinglårfilé
2 st Vitlöksklyftor
2 dl Mjölk
1 msk risvinäger
Salt
Peppar

PANERING
2.5 dl Vetemjöl
1 tsk Salt
1 tsk Paprikapulver
1.5 tsk Bakpulver
0.5 tsk Chilipulver
1 tsk Vitlökspulver
2 krm Peppar

GLAZE
2 msk Gochujang
2 msk Honung
3 msk Farinsocker
1 msk Rapsolja 
3 msk Japansk soya
1 msk Sesamfrön
2 st Vitlöksklyftor
2 tsk Ingefära
1 tsk Chiliflakes
TILLBEHÖR
Rapsolja 
Ris
Gurka
Salt
Vittvinsvinäger
Chiliflakes

Gör såhär 
MARINERA KYCKLINGEN
Börja med att dela kycklingen i mindre bitar. Salta lätt och blanda sedan med mjölk, vinäger, salt, peppar och vitlök i en bunke. Täck bunke och ställ i kylen i minst 2h. Går bra att låta det stå över dagen eller över natten.

PANERA
Blanda alla ingredienser till paneringen. Vänd sedan alla kycklingbitar i blandningen och lägg över på ett fat. Börja koka riset här och ställa fram ingredienserna till glazen.

FRITERA
Värm på olja i en medelstor panna. Ett par dl olja räcker. Fritera ett par bitar åt gången (så många som får plats i pannan utan bitarna ligger på varandra). Fritera i 2-3 min tills de är gyllene och klara. Du kan kolla en bit och se om den är klar. Lägg över bitarna på hushållspapper. Under tiden du steker kycklingen så kan du påbörja glazen).

GLAZEN
Riv ingefära, pressa vitlök och ta fram allting som du ska ha i glazen. Lägg alla ingredienser i en panna och värm på tills glazen tjocknat. Vänd kycklingen i glazen.

Servera kycklingen direkt med ris och en syrlig gurksallad (strimlad gurka med salt, chiliflaks och vinäger efter smak), toppa med salladslök/persilja och sesamfrön (valfritt).
20k - brownie med vit chokladganache 🤎🍫🎉🎉 Firar att vi blivit  20k här med att bjuda er på brownie, eller jag får ju äta den men ni får recepte 🤪 MEN hade gärna bjudit er också dock!! För jag är sååå glad att ni är så många som vill hänga här - att ni kommenterar, gillar och delar gör det möjligt för mig att fortsätta med det jag gillar allra mest. Jag lägger ner otroligt mycket av min tid på att komma på nya idéer, skriva recept, laga mat, baka, fota, filma och uppdatera. För att jag älskar det men framförallt för att NI gör det värt det. Så stoort TACK!! Hoppas ni vill fortsätta hänga och supporta mig så lovar jag att det kommer MASSOR av smarriga grejer framöver! 🤎❤🤎❤🤎

Ingredienser 
1.5 dl Kakao
150 g Smör
3.5 dl Socker
2 tsk Vaniljsocker
3 st Ägg
2.25 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver

Gör såhär 
Sätt ugnen på 175 grader. Klä och smöra en form ca 20x20 form 

Smält smöret.
Vispa ihop socker och ägg pösigt i ca 5-6 minuter. Sikta ner de torra ingredienser (mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker). Vänd i smöret. Vänd ihop till en jämn smet.

Häll över smeten i formen och grädda i ca 15-25 min (håll koll efter 15). Kakan ska satt sig i kanterna och ha en bakad yta men fortfarande vara skakig och kladdig. Hellre för kladdig än torr!
Ta ut kakan och låt den svalna helt. Om du vill ha en fastare brownie så kan du ställa den i kylen i rumstemperatur blir den kladdigare. 

Vit chokladganache
200 g vit choklad
2 dl grädde

Gör såhär
Bryt chokladen i en bunke. Värm på grädden och häll över chokladen. Låt stå i några sek och vänd sedan runt tills de smält. Låt chokladen stelna i kylen i några timmar. Vispa sedan upp ganaschen lätt och spritsa eller pre på brownien.
Gyros i hemmagjort mjukt pitabröd, tzatziki, sall Gyros i hemmagjort mjukt pitabröd, tzatziki, sallad på rödök, tomat och persilja, och pommes 😍 men alltså BRÖDET måste ni testa! Så mjukt, gott och gosigt! Delar receptet på brödet nedan men hela receptet finns också på matinspo.se där jag också lagt in några steg för steg bilder!

Ingredienser 
GYROSBRÖDET 4 ST
ca 8 dl Vetemjöl
3 dl Ljummet vatten
1.5 tsk Torrjäst
1 tsk Salt1.5 tsk 
Socker
2 msk Olivolja

Gör såhär 
Börja med brödet. Lös upp jästen i ljummet vatten tillsammans med socker. Låt aktiveras i 5 min. Blanda då i olivolja och salt. Häll sedan i 3-4 dl vetemjöl och vänd ihop med en slev. Fortsatt addera lite mjöl åt gången och börja sedan knåda degen för hand. Det kommer behövas ca 8-8,5 till 9 dl vetemjöl så arbeta in lite åt gången tills degen känns smidig. Den ska vara något klibbig men inte torr. Låt degen vila i en bunke under bakduk i ca 1h. 

När degen vilat. Ta ut degen ur bunken och dela degen i 4 lika stora delar. Rulla delarna till bollar och täck sedan med bakduk. Nu ska de få vila en stund till, ca 20 min. 

Kavla ut bollarna till ca 0.5 cm tjocklek på ett lätt mjölat bord. Värm en panna mede lite olja och stek brödet på medelvärme i ca 1.5-2 min per sida. När brödet börjar bubbla på ovansidan och fått färg på undersidan är det dags att vända. Du får reglera värmen på plattan efter hur fort det går. Får brödet färg för snabbt - sänk då värmen. Tar det för lång tid - höj. Fortsatt så tills bröden är klara. Täck dem med folie så håller de sig mjuka.
Smarrig italiensk kycklingwrap! 🇮🇹 så himla Smarrig italiensk kycklingwrap! 🇮🇹 så himla smidigt och gott 😍 för vegetariskt kan du ersätta med soyafileér eller bara ha mer mozzarella och grönsaker i istället! Vad gillar du att ha i wraps?

Ingredienser 
5 st Kycklinglårfilé
1 st Rödlök
2 dl Soltorkade tomater
1 paket Färskost örter
1 paket Minimozzarella
10 st Körsbärstomater
Balsamico
Ruccola
4 stora Tortilla
KRYDDOR TILL KYCKLINGEN
Oregano
Salt
Peppar
Vitlökspulver
Paprikapulver

Gör såhär 
KYCKLINGEN
Salta och peppra kycklingen. Krydda med paprikapulver, vitlökspulver och oreganon.
Stek sedan kycklingen på medelvärme i både smör och olja tills den är genomstekt och gyllene på båda sidor.

TILLBEHÖREN
Hacka tomat, rödlök, dela mozzarellan och mixa de soltorkade tomaterna till en röra. Smaka av med salt och peppar.

GÖR WRAPEN
Bre färskost med örter på ena halvan av tortilan och röran med soltorkade på den andra. Lägg sedan på tomater, rödlök, mozzarella, ruccola, kyckling. Ringla sist över balsamico och vik ihop.
Ätit frukost än? Om inte så kan du göra en fra Ätit frukost än? Om inte så kan du göra en fransk omelett 😍 en fransk omelett är en len och mjuk omelett som ser ut som en pannkaka. Supergott med Créme Fraiche och stenbitsrom till!

Recept - 1 portion
2-3 ägg (beroende på storlek)
2 msk smör
Salt

Gör såhär 
Vispa upp äggen ordentligt så att äggvitan och äggulan går ihop och inte är separerade. Salta. Smält smör på låg värme i en nonstick panna.
Häll över äggen i pannan och rör runt tills äggen stannat (hela pannan ska vara täckt av ägg som en pannkaka). Skaka pannan lätt så att det ostekta åker ner åt sidan. Tillsätt en klick smör så att det åker under omeletten och börja försiktigt rulla ihop omeletten med en slickepott. Smöret gör det lättare att rulla. Rulla över på en tallrik. Servera med Créme Fraiche, rom och rostat bröd!
Ladda mer… Följ på Instagram

Populära recept

  • Kladdiga brownie cookiesKladdiga brownie cookies Supergoda och kladdiga brownie cookies.  Smakar som brownie i kakform.…
  • Krämig salsicciapastaKrämig salsicciapasta Salsicciapasta - en klasssisk italiensk pastarätt på salssiccia som är…
  • Japanska soufflepannkakor - superfluffiga pannkakorJapanska soufflepannkakor – superfluffiga pannkakor Japanska soufflepannkakor - superfluffiga pannkakor. Väldigt fluffiga! Lite kluriga att…

Instagram Feed

emimiil

⬜ Matlagning och bakning 💛
⬜ Recept i flödet och stories varje dag
⬜ Finalist i matbloggspriset 2020 "folkets val"
Fler recept 👇

Matinspo |Emilia Milosavljevic


Hemmagjorda goda frallor till helgen? Förberedd d
Hemmagjorda goda frallor till helgen? Förberedd degen ikväll så har du en riktigt god frukost att se fram emot imorgon 😍😍

Ingredienser 
ca 8 dl Vetemjöl special
6 g Jäst 
4 dl Kallt vatten
1 msk Honung (eller sirap)
1.5 tsk Salt

Gör såhär 

KVÄLLEN INNAN
Det här receptet ger 8 st frallor. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med vattnet. Tillsätt sedan honung och rör om igen. Tillsätt mjöl och salt - vänd ihop degen med en träslev. Den kommer vara kladdig och du ska bara vända ihop degen så att den går ihop. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa över natten (minst 8h) i rumstemperatur. Min deg jäste i ca 12h.

PÅ MORGONEN
Vänd ut degen på ett mjölat underlag. Degen kommer kännas kladdig och lös. Det ska den göra. Med mjöliga händer viker du in kanterna så att du får en rund degbulle med lite höjd. Täck degen med bakduk och låt jäsa i ca 30 min medan ugnen värms upp ordentligt. Sätt ugnen på 225 grader (över och undervärme).

Klä en plåt med bakplåtspapper. Mjöla in dina händer och dela degen i 8 delar och placera bitarna på plåten. Placera en värmetålig plåt med lite vatten längst ner i ugnen (det går också bra att slänga in några isbitar). Grädda i ca 25-30 min tills frallorna blir gyllene. Öppna ugnen 2 gånger under gräddningstillfällen för att släppa ut lite ånga.

Servera frallorna varma med smör och ost, eller valfritt pålägg!

Korean fried chicken! 🍗 sååå gott! En perfek
Korean fried chicken! 🍗 sååå gott! En perfekt helgrätt när man har lite extra tid och vill ata något extra gott 😍 äter du inte kyckling, så kan jag säga agt samma rätt går att göra med tofu!

Ingredienser 
KYCKLING - MARINAD
400 g Kycklinglårfilé
2 st Vitlöksklyftor
2 dl Mjölk
1 msk risvinäger
Salt
Peppar

PANERING
2.5 dl Vetemjöl
1 tsk Salt
1 tsk Paprikapulver
1.5 tsk Bakpulver
0.5 tsk Chilipulver
1 tsk Vitlökspulver
2 krm Peppar

GLAZE
2 msk Gochujang
2 msk Honung
3 msk Farinsocker
1 msk Rapsolja 
3 msk Japansk soya
1 msk Sesamfrön
2 st Vitlöksklyftor
2 tsk Ingefära
1 tsk Chiliflakes
TILLBEHÖR
Rapsolja 
Ris
Gurka
Salt
Vittvinsvinäger
Chiliflakes

Gör såhär 
MARINERA KYCKLINGEN
Börja med att dela kycklingen i mindre bitar. Salta lätt och blanda sedan med mjölk, vinäger, salt, peppar och vitlök i en bunke. Täck bunke och ställ i kylen i minst 2h. Går bra att låta det stå över dagen eller över natten.

PANERA
Blanda alla ingredienser till paneringen. Vänd sedan alla kycklingbitar i blandningen och lägg över på ett fat. Börja koka riset här och ställa fram ingredienserna till glazen.

FRITERA
Värm på olja i en medelstor panna. Ett par dl olja räcker. Fritera ett par bitar åt gången (så många som får plats i pannan utan bitarna ligger på varandra). Fritera i 2-3 min tills de är gyllene och klara. Du kan kolla en bit och se om den är klar. Lägg över bitarna på hushållspapper. Under tiden du steker kycklingen så kan du påbörja glazen).

GLAZEN
Riv ingefära, pressa vitlök och ta fram allting som du ska ha i glazen. Lägg alla ingredienser i en panna och värm på tills glazen tjocknat. Vänd kycklingen i glazen.

Servera kycklingen direkt med ris och en syrlig gurksallad (strimlad gurka med salt, chiliflaks och vinäger efter smak), toppa med salladslök/persilja och sesamfrön (valfritt).


20k - brownie med vit chokladganache 🤎🍫🎉🎉 Firar att vi blivit  20k här med att bjuda er på brownie, eller jag får ju äta den men ni får recepte 🤪 MEN hade gärna bjudit er också dock!! För jag är sååå glad att ni är så många som vill hänga här - att ni kommenterar, gillar och delar gör det möjligt för mig att fortsätta med det jag gillar allra mest. Jag lägger ner otroligt mycket av min tid på att komma på nya idéer, skriva recept, laga mat, baka, fota, filma och uppdatera. För att jag älskar det men framförallt för att NI gör det värt det. Så stoort TACK!! Hoppas ni vill fortsätta hänga och supporta mig så lovar jag att det kommer MASSOR av smarriga grejer framöver! 🤎❤🤎❤🤎

Ingredienser 
1.5 dl Kakao
150 g Smör
3.5 dl Socker
2 tsk Vaniljsocker
3 st Ägg
2.25 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver

Gör såhär 
Sätt ugnen på 175 grader. Klä och smöra en form ca 20x20 form 

Smält smöret.
Vispa ihop socker och ägg pösigt i ca 5-6 minuter. Sikta ner de torra ingredienser (mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker). Vänd i smöret. Vänd ihop till en jämn smet.

Häll över smeten i formen och grädda i ca 15-25 min (håll koll efter 15). Kakan ska satt sig i kanterna och ha en bakad yta men fortfarande vara skakig och kladdig. Hellre för kladdig än torr!
Ta ut kakan och låt den svalna helt. Om du vill ha en fastare brownie så kan du ställa den i kylen i rumstemperatur blir den kladdigare. 

Vit chokladganache
200 g vit choklad
2 dl grädde

Gör såhär
Bryt chokladen i en bunke. Värm på grädden och häll över chokladen. Låt stå i några sek och vänd sedan runt tills de smält. Låt chokladen stelna i kylen i några timmar. Vispa sedan upp ganaschen lätt och spritsa eller pre på brownien.

Gyros i hemmagjort mjukt pitabröd, tzatziki, sall
Gyros i hemmagjort mjukt pitabröd, tzatziki, sallad på rödök, tomat och persilja, och pommes 😍 men alltså BRÖDET måste ni testa! Så mjukt, gott och gosigt! Delar receptet på brödet nedan men hela receptet finns också på matinspo.se där jag också lagt in några steg för steg bilder!

Ingredienser 
GYROSBRÖDET 4 ST
ca 8 dl Vetemjöl
3 dl Ljummet vatten
1.5 tsk Torrjäst
1 tsk Salt1.5 tsk 
Socker
2 msk Olivolja

Gör såhär 
Börja med brödet. Lös upp jästen i ljummet vatten tillsammans med socker. Låt aktiveras i 5 min. Blanda då i olivolja och salt. Häll sedan i 3-4 dl vetemjöl och vänd ihop med en slev. Fortsatt addera lite mjöl åt gången och börja sedan knåda degen för hand. Det kommer behövas ca 8-8,5 till 9 dl vetemjöl så arbeta in lite åt gången tills degen känns smidig. Den ska vara något klibbig men inte torr. Låt degen vila i en bunke under bakduk i ca 1h. 

När degen vilat. Ta ut degen ur bunken och dela degen i 4 lika stora delar. Rulla delarna till bollar och täck sedan med bakduk. Nu ska de få vila en stund till, ca 20 min. 

Kavla ut bollarna till ca 0.5 cm tjocklek på ett lätt mjölat bord. Värm en panna mede lite olja och stek brödet på medelvärme i ca 1.5-2 min per sida. När brödet börjar bubbla på ovansidan och fått färg på undersidan är det dags att vända. Du får reglera värmen på plattan efter hur fort det går. Får brödet färg för snabbt - sänk då värmen. Tar det för lång tid - höj. Fortsatt så tills bröden är klara. Täck dem med folie så håller de sig mjuka.

Smarrig italiensk kycklingwrap! 🇮🇹 så himla
Smarrig italiensk kycklingwrap! 🇮🇹 så himla smidigt och gott 😍 för vegetariskt kan du ersätta med soyafileér eller bara ha mer mozzarella och grönsaker i istället! Vad gillar du att ha i wraps?

Ingredienser 
5 st Kycklinglårfilé
1 st Rödlök
2 dl Soltorkade tomater
1 paket Färskost örter
1 paket Minimozzarella
10 st Körsbärstomater
Balsamico
Ruccola
4 stora Tortilla
KRYDDOR TILL KYCKLINGEN
Oregano
Salt
Peppar
Vitlökspulver
Paprikapulver

Gör såhär 
KYCKLINGEN
Salta och peppra kycklingen. Krydda med paprikapulver, vitlökspulver och oreganon.
Stek sedan kycklingen på medelvärme i både smör och olja tills den är genomstekt och gyllene på båda sidor.

TILLBEHÖREN
Hacka tomat, rödlök, dela mozzarellan och mixa de soltorkade tomaterna till en röra. Smaka av med salt och peppar.

GÖR WRAPEN
Bre färskost med örter på ena halvan av tortilan och röran med soltorkade på den andra. Lägg sedan på tomater, rödlök, mozzarella, ruccola, kyckling. Ringla sist över balsamico och vik ihop.

Ätit frukost än? Om inte så kan du göra en fra
Ätit frukost än? Om inte så kan du göra en fransk omelett 😍 en fransk omelett är en len och mjuk omelett som ser ut som en pannkaka. Supergott med Créme Fraiche och stenbitsrom till!

Recept - 1 portion
2-3 ägg (beroende på storlek)
2 msk smör
Salt

Gör såhär 
Vispa upp äggen ordentligt så att äggvitan och äggulan går ihop och inte är separerade. Salta. Smält smör på låg värme i en nonstick panna.
Häll över äggen i pannan och rör runt tills äggen stannat (hela pannan ska vara täckt av ägg som en pannkaka). Skaka pannan lätt så att det ostekta åker ner åt sidan. Tillsätt en klick smör så att det åker under omeletten och börja försiktigt rulla ihop omeletten med en slickepott. Smöret gör det lättare att rulla. Rulla över på en tallrik. Servera med Créme Fraiche, rom och rostat bröd!


Ladda mer…


Följ på Instagram


Populära recept

  • Kladdiga brownie cookiesKladdiga brownie cookies
  • Krämig salsicciapastaKrämig salsicciapasta
  • Japanska soufflepannkakor - superfluffiga pannkakorJapanska soufflepannkakor – superfluffiga pannkakor

Populära kategorier

Asiatiskt

Asiatiskt

Drycker

Drycker

Frukost

Frukost

Mattips

Mattips

Tips

Tips

Uncategorized

Uncategorized