Ingredients
-
Kycklingen
-
600 g Kycklinglårfilé
-
1 msk Majsstärkelse
-
1 msk Japansk soya
-
0.5 tsk Chiliflakes
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Sås
-
3 msk Japansk soya
-
1 msk Kinesisk soya
-
2 msk Oystersås
-
1 msk Strösocker
-
1 tsk Sesamolja
-
Övrigt
-
1 st Zucchiniliten
-
1 st Morötter
-
1 st Paprika röd
-
225 g Minimajs
-
100 g Sockerärtor
-
250 g Äggnudlar
Directions
Sommarwok en smarrig kycklingwok med färgglada och krispiga grönsaker. Wok är ju kanske inte är den somrigaste rätten men den passar lika bra att äta under sommarhalvåret ändå. Den här woken innehåller zucchini, paprika, majs, sockerärtor och morot som ger woken härliga färger och en lite somrig touch. Perfekt middag att ta med ut eller servera på en buffé.
Steps
1
Done
|
KyckligenDela kycklingen i mindre bitar och blanda ihop med övriga ingredienser i en bunke. Låt marineras medan du hackar grönsaker och blandar ihop såsen. |
2
Done
|
SåsenBlanda alla ingredienser till såsen i en skål. |
3
Done
|
Grönsakerna och nudlarHacka och dela paprika, morot, zucchini, sockerärtor och minimajs. |
4
Done
|
WokaStek kycklingen på hög värme i olja i en djup wokpanna tills den är genomstekt och har fått färg. Lägg över på en tallrik. |
5
Done
|
ServeraServera som den är eller med sötsursås eller sriracha till för lite hetta. |