0 0
Kycklingkebab i hemmagjort pitabröd

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Kycklingkebab
500 g Kycklinglårfilé
2.5 dl Grekisk yoghurt
2 tsk Spiskummin
1 msk Paprikapulver
1 tsk Chiliflakes
1.5 msk Olivolja
3 st Vitlöksklyftor
0.5 tsk Peppar
1 tsk Salt
Pitabröd
ca 9 dl Vetemjöl
1 msk Rapsolja
4 dl Ljummet vatten
25 g Jäst
1 tsk Salt
Tillbehör
1 st Vitlök
3 dl Turkisk yoghurt
1 st Rödlök
20 st Körsbärstomater
Sallad
Persilja
Rapsolja
Salt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Kycklingkebab i hemmagjort pitabröd

  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Kycklingkebab

  • Pitabröd

  • Tillbehör

Directions

Share

Kycklingkebab i hemmagjort pitabröd och vitlökssås. Såå himla gott och kan verkligen rekommendera att göra eget pitabröd. Det blir så saftigt och gott! Pitabröden går att frysa in och användas till t.ex falafel eller andra goda grejer! Det här recetpet ger ca 7-8 pitabröd. Vill du ha fler och frysa in kan jag rekommendera att göra dubbelsats.

 

Kycklingkebaben kan du antingen steka i panna, grilla på elgrill eller kolgrill eller så kan du också grilla/steka dem i ugnen. Kycklingen ska helst marineas i ett par timmar – med fördel över natten eller över dagen.

Steps

1
Done
8 h

Kycklingkebab

Tärna kycklingen. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke. Smaka av så att den är lagom salt och tillsätt mer om det behövs. Vänd ner kycklingen och blanda så att marinaden täcker all kyckling. Ställ i kylskåpet över dagen eller över natten.

2
Done

Trä kycklingen på grillspett (om du ska grilla på grill så blötlägg spetten innan). Grilla på grill, i ugn eller i panna tills kyckligen är genomstekt och har fin färg. Ta bort kycklingen från spetten.

3
Done

Pitabröd

Blanda vatten, jäst, rapsolja och salt i en bunke. Tillsätt lite vetemjöl åt gången och arbeta till en smidig deg antingen i maskin eller för hand. Degen ska vara smidig och elastisk. Låt degen jäsa i bunken i ca 1-1.30h och sendan ytterligare 30 min på plåten när du kavlat ut dem. Kavla ut den till ca 15 cm runda bröd och ca 0.5-0.8 cm tjocka.

4
Done

Grädda bröden.

Innan du gräddar bröden. Vänd på den på plåten utan att punktera dem. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bröden tills de svällt upp (tar ca 4 min). Vänd på dm då och grädda i ca 2-3 min till. De ska inte få färg utan bara svälla och genomgräddas - totalgräddningstid kanske är 6-7 min men det beror på ugn. Är du osäker hur länge du behöver grädda så kan du börja med 1 som ett test.

5
Done

Låt pitabröden svalna och servera sedan direkt! Om du inte äter upp alla så frys in dem!

6
Done

Tillbehör

Hacka tomater, persilja och rödlök. Blanda ihop i en bunke med olja och salt.
Blanda turkisk eller grekisk yoghurt med pressad vitlök och salt.

7
Done

Servera

Servera kycklingkebabab i pitabrödet med sallad, tomaterna och vitlöksåsen!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
spiralpotatis
previous
Spiralpotatis – på spett
scones i muffinsplåt
next
Sconesmuffins – krispiga scones i muffinsplåt
spiralpotatis
previous
Spiralpotatis – på spett
scones i muffinsplåt
next
Sconesmuffins – krispiga scones i muffinsplåt

Add Your Comment