• Hem
  • Lahmacun wrap
0 0
Lahmacun wrap

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Färsfyllning
300 g Valfri färs
3 msk Tomatpure
8 st Körsbärstomater
1 st Gullök
2 st Vitlöksklyftor
1 dl Persilja (färsk)
1 msk Paprikapulver
1 tsk Chilipulver
1 tsk Kebabkrydda
Vitlöksyoghurt
3 dl Grekisk yoghurt
1 st Vitlöksklyftor
Salt
Tillbehör
4 st Stora tortilla
1 st Paprika röd
0.5 st Gurka
1 st Rödlök
10 st Körsbärstomater
Ajvar

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Lahmacun wrap

  • 40
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Färsfyllning

  • Vitlöksyoghurt

  • Tillbehör

Steg

Dela

Lahmacun inspirerad wrap. Lahmacun är en tunn turkisk pizza som toppas med en smakrik färs. En populär streetfoodrätt som är otroligt god. Den här wrapen har jag gjort vegetarisk och kan verkligen rekommendera det, men det går bra med valfri färs. Serveras tillsammans med grönsaker, vitlöksås och ajvar.

Steg

1
Färdig

Färsfyllning

Mixa tomater, gullök, vitlök och persilja i en blender.
Stek färsen. Tillsätt sedan tomatpure och stek lite till. Vänd ner de mixade grönsakerna och kryddor och stek ihop i 10 min. Salta och peppra.

2
Färdig

Tillbehören

Förbered alla tillbehör.
Blanda ihop vitlöksyoghurten och hacka alla grönsaker.

3
Färdig

Gör wrapen

Placera en tortilla i en panna med lite olja. Bre på ett lager med färsfyllning, en halv centrimer tjockt ungefär. Lägg på ett lock och stekt tills under sidan av tortillan fått fin färg.

4
Färdig

Lägg över den stekta wrapen på en tallrik och toppa med grönsaker, ajvar och vitlöksyoghurt. Rulla ihop och servera direkt! Fortsätt Steka resten av tortillabröden på samma sätt.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Kikärtsgryta med aubergine
Nästa
Hemmagjord apelsinmarmelad
Föregående
Kikärtsgryta med aubergine
Nästa
Hemmagjord apelsinmarmelad

Kommentera