• Hem
  • Festmat
  • Högrevsburgare med ost, jalapenomajonnäs och silverlök på tre sätt
0 0
Högrevsburgare med ost, jalapenomajonnäs och silverlök på tre sätt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
450 g Högrevsfärs
3 st Hamburgerbröd
6 skivor Cheddar
Romansallad
Salt
Peppar
Jalapenomajonnäs
2 dl Majonnäs
1 dl Jalapenos
Salt
Peppar
Karmeliserad Silverlök
2 st Silverlök
0.75 dl Vatten
1 tsk Strösocker
1 msk Smör
0.5 tsk Ättika
Salt
Picklad silverlök
1 st Silverlök
1 dl Strösocker
3 dl Vatten
0.25 dl Ättika
Isad silverlök
1 st Silverlök
10 st Isbitar
Kallt vatten

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Högrevsburgare med ost, jalapenomajonnäs och silverlök på tre sätt

  • 1h
  • Portioner 3
  • Medium

Ingredienser

  • Jalapenomajonnäs

  • Karmeliserad Silverlök

  • Picklad silverlök

  • Isad silverlök

Steg

Dela
Annons:

En supergod högrevsburgare som jag serverar med jalapenomajonnäs och silverlök på tre sätt. Picklad silverlök som ger syra, karameliserad silverlök som ger sötma och isad silverlök som ger lite fräschör och krispighet. Jalapenomajonnäsen ger hetta och tillsammans med löken och köttet blir det en succé burgare!

Tips på köksredskap här

Steg

1
Färdig

Förberdelser - picklad silverlök

Den picklade silverlöken kan du göra i förväg och ställa i kylen. Skiva eller mandolina löken tunt och lägg över i en burk eller matlåda. Koka upp ättika, vatten, lite salt och socker till sockret löst upp sig. Häll över löken och låt svalna. Förvara i kylen.

2
Färdig

Isad silverlök - gör precis innan du börjar med hamburgaren

Börja med att göra den isade silverlöken. Skiva löken tunt och lägg i en bunke med kallt vatten och is. Låt den sedan stå och dra i ca 30 min. Genom att lägga löken i is blir den krispig och mild i smaken.

3
Färdig

Mixa ihop jalapenomajonnäsen

Gör sedan jalapenomajonnäsen genom att blanda hackad jalapenos och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen så länge

4
Färdig

Karamelisserad lök

Skiva löken. Bryn i smör tills löken fått färg. Tillsätt vatten, socker och ättika och lite salt. Sänk värmen och låt löken karamelliseras i 10-15 min eller till vätskan kokat in.

5
Färdig

Burgaren

Rosta bröden. Salta och peppra högrevsfärsen utan att knåda färsen för mycket. Dela färsen i 3 bollar. Värm en panna på hög värme. Placera bollarna i den torra pannan och pressa dem med t.ex en kastrull. Stek ca 3-5 min per sida. Vänd endast butgaren 1 gång. När du vänder burgaren - lägg på 2 ostskivor per burgare eller 1. Lägg på ett lock så att burgarna smälter.

6
Färdig

Montera burgaren

Bröd, lite jalapenomajonnäs, sallad, burgare, picklad silverlök, karameliserad silver och isad silverlök (sila av löken från vattnet innan så den inte är för blöt) och avlsuta med mer jalapenomajonnäs och bröd. Servera direkt!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
https://matinspo.se/wp-admin/post.php?post=2906&action=edit
Föregående
Oxfilé med fondantpotatis, rödvinsås, rostade grönsaker och örtsmör
Gnudi med brynt salviasmör
Nästa
Gnudi med brynt salviasmör
https://matinspo.se/wp-admin/post.php?post=2906&action=edit
Föregående
Oxfilé med fondantpotatis, rödvinsås, rostade grönsaker och örtsmör
Gnudi med brynt salviasmör
Nästa
Gnudi med brynt salviasmör

Kommentera