0 0
Crispy sticky tofu med asiatisk gurksallad och ris

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Krispig tofu
800 g Tofu
Majsstärkelse
2 dl Havremjölk
1.5 msk Japansk soya
1 st Vitlöksklyftor
0.5 tsk Chiliflakes
Panko
Salt
Glaze
5 msk Ketchup
3.5 msk Japansk soya
0.75 dl Vatten
4.5 msk Farinsocker
2.5 msk Honung
2 msk Vittvinsvinäger
Majsstärkelse
Rapsolja
Sesamfrön
Asiatisk gurksallad
1 st Gurka
0.5 st Chili
2 st Rödlök
2 msk risvinäger
1 st Vitlöksklyftor
1 msk Farinsocker
1.5 msk Japansk soya

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Crispy sticky tofu med asiatisk gurksallad och ris

  • 80 min
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Krispig tofu

  • Glaze

  • Asiatisk gurksallad

Steg

Dela

Krispigt stekt tofu i en söt glaze med sesamfrön, gurksallad och ris. Riktigt gott! Det är något tidskrävande att panera tofun men det är det värt. Tofun är fortfarande krispig under glazen men det gäller att servera den direkt.

Här är samma recept fast med kyckling: Sticky chicken med sesamfrön, syrlig asiatisk gurksallad och ris

Veckans produkttips: BÄSTA rivjärnet från MICROPLANE! Perfekt till citrus, parmesan, choklad och muskot.

Steg

1
Färdig

Krispig tofu - sätt tofun under press

Det här steget är inte ett måste, men för att göra tofun mer fast så kan du linda in den i några lager hushållspapper och ställa något tungt över den i ca 30 min. Då kommer överflödig vätska ut och du får en fastare tofu. Annars kan du bara torka den lätt.

2
Färdig

Tärna tofun och salta lätt.
Häll upp majstärkelse i en skål, lite valfri mjölk i en annan och en blandning av ströbröd och panko i en tredje (går bra att använda en av dem också men jag gillar att blanda).

3
Färdig

Häll upp majstärkelse i en bunke som du kan täcka med lock eller tallrik. Börja med ca 2 dl. Lägg i 10 bitar i taget och skaka bunken. Ta ut bitarna och repetera tills alla tofubitar är täckta. Blanda havredryck med soya, vitlök och chiliflkes. Vänd alla bitar i mjölken snabbt och sedan i pankon/ströbrödet. Vänd ett par bitar åt gången så att de blir ordentligt täckta.

4
Färdig

Stek sedan tofun i rikligt med olja på medelvärme tills den är gyllenbryn. Låt den rinna av på husshållspapper.

5
Färdig

Glaze

Blanda alla ingredienser utom majsstärkelse, sesamfrön och rapsolja i en bunke.
Ta fram din wokpanna (jag använde pannan som jag stekt tofun i ). Häll häflten av glazen och låt den karameliseras på låg värme. Red med majstärkelse utspätt i lite vatten. (1 msk majstärkelse och 2-3 tsk vatten). Ha i lite åt gången. När glazen tjocknat vänd i hälften av tofun, sesamfrön och 1 msk olja. Tofun ska vara helt täckt i glazen. Repetera med resten av tofun.

6
Färdig

Gurksallad

Riv eller skiva gurkan, hacka chili och rödlök. Blanda ihop farinsocker, vinäger, soya, vitlök och olja. Vänd ner i gurkan.

7
Färdig

Servering

Servera tofun direkt med ris och gurksalladen!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
kokt majskolv
Föregående
Kokt majskolv med smör och flingsalt
nattjästa frallor
Nästa
Nattjästa frallor – goda och luftiga frallor med lagom krispig skorpa
kokt majskolv
Föregående
Kokt majskolv med smör och flingsalt
nattjästa frallor
Nästa
Nattjästa frallor – goda och luftiga frallor med lagom krispig skorpa

Kommentera