3 0
Crispy Sticky chicken med sesamfrön, syrlig asiatisk gurksallad och ris

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Marinad
500 g Kycklinglårfilé
2 st Vitlöksklyftor
1.5 msk Japansk soya
1 st Äggvita
0.5 tsk Bakpulver
0.5 msk Majsstärkelse
Salt
Peppar
Paneringen
3 dl Majsstärkelse
Vatten
Rapsolja till fritering
Glaze
3 msk Farinsocker
2.5 msk Japansk soya
2.5 msk Ketchup
1.5 msk Honung
0.5 dl Vatten
1 msk Vitvinsvinäger
Majsstärkelse
Sesamfrön
1 msk Rapsolja
Gurksallad
0.5 st Gurka
1 st Rödlök
1 st Vitlöksklyftor
0.5 st Chili
1 tsk Rapsolja
1.5 msk Ljus risvinäger
1 msk Japansk soya
1 msk Farinsocker
Tillbehör
Ris

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Crispy Sticky chicken med sesamfrön, syrlig asiatisk gurksallad och ris

  • 1h och 45 min
  • Portioner 2
  • Medium

Ingredienser

  • Marinad

  • Paneringen

  • Glaze

  • Gurksallad

  • Tillbehör

Steg

Dela

Krispig sticky chicken i en söt glaze tillsammans med en syrlig gurksallad och ris. Det här var verkligen galet gott och jag kommer definitivt laga det igen. Det är inte superavancerat men något tidskrävande.  Den syrliga asiatiska gurksalladen passar perfekt till den söta kycklingen. Kycklingen är fortfarande lite krispig under glazen vilket gör det extra gott, men servera direkt då den är som godast färsk!

Steg

1
Färdig

Marinera kyckligen

Börja med att dela kycklingen i ca 2 cm stora bitar. Blanda alla ingredienser till marinaden och låt kycklingen marineras i ca 45-60 minuter i rumstemperatur.

2
Färdig

Panera kycklingen

Häll upp majstärkelse i en skål. Om du har en sprayflaska använd den för att fukta majsstärkelsen. Spruta 2-3 sprut och rör runt i majsstärkelsen. Upprepa detta 3 gånger. Har du ingen sprayflaska så använd handen och stänk i vatten lätt på samma sätt. Den här metoden gör att det bildas små klumpar i stärkelsen som gör kycklingen krispigare.

3
Färdig

Panera kyckligen

Vänd kycklingen i majstärkelsen i omgångar. Kycklingbitarna ska vara helt täckta av stärkelsen. Skaka av bitarna för att få bort överflödig stärkelse, och lägg över på en tallrik.

4
Färdig

Ta fram en djup panna (wokpanna om du har). Häll i olja (ca 3dl räcker) och värm den till ca 160-170 grader. Fritera kycklingen i 2 omgångar för extra krisp. Ha heller inte i all kyckling på en gång utan fritera så många som får plats åt gången.
Första friteringen: fritera bitarna i ca 3 min (inte alla åt gången), lägg över på hushållspapper och låt vila i 15 min innan du friterar igen. Rensa under tiden oljan från bitar som lossnat.
Andra friteringen: Fritera bitarna tills de blir gyllene (ca 2-3 minuter också). Låt rinna av på papper.

5
Färdig

Glazen

Blanda alla ingredienser utom majsstärkelse, sesamfrön och rapsolja i en bunke.
Ta fram din wokpanna (jag använde pannan som jag friterat i). Häll i glazen och låt den karameliseras på låg värme. Red med majstärkelse utspätt i lite vatten. (1 msk majsärkelse och 2-3 tsk vatten). Ha i lite åt gången. När glazen tjocknat vänd i kycklingen, sesamfrön och 1 msk olja. Kyckligen ska vara helt täckt i glazen.

6
Färdig

Gurksallad

Riv eller skiva gurkan, hacka chili och rödlök. Blanda ihop farinsocker, vinäger, soya, vitlök och olja. Vänd ner i gurkan.

7
Färdig

Servering

Servera kycklingen direkt med ris och syrlig gurksallad!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pastasallad med italiensk dressing
Föregående
Pastasallad med italiensk dressing, salami och mozzarella
enkel böngryta i tomatsås
Nästa
Enkel böngryta – stora vita bönor i tomatsås med persiljesmör
pastasallad med italiensk dressing
Föregående
Pastasallad med italiensk dressing, salami och mozzarella
enkel böngryta i tomatsås
Nästa
Enkel böngryta – stora vita bönor i tomatsås med persiljesmör

Kommentera