0 0
Nutellaglasstårta med jordgubbssås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Jordgubbsås
500 g Frysta jordgubbar
1 dl Strösocker
Nutellaglass
2 liter Vaniljglass
2.5 dl Nutella
Topping
400 g Jordgubbar
25 g Mörk choklad 55%

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Nutellaglasstårta med jordgubbssås

  • 30
  • Portioner 10
  • Lätt

Ingredienser

  • Jordgubbsås

  • Nutellaglass

  • Topping

Steg

Dela

Nutellaglasstårta med jordgubbssås och färska jordgubbar. Sommarens busenklaste och godaste dessert. Glasstårtan går att svänga ihop på nolltid och blir otroligt fin vid servering. En glasstårta räcker till ungefär 8-10 bitar. Jordgubbssåsen som blir över går bra att spara i kylskåpet. Den är lite god att ringla över yoghurt som över vaniljglass.

Du behöver en brödform 2 liter (adlink)

Steg

1
Färdig

Jordgubbssås

Lägg frysta jordgubbar och socker i en kastrull. Koka upp tills jordgubbarna tinat och blivit mjuka, rör om regelbundet. Mixa med stavmixer och sila av. Låt svalna och häll sedan upp i flaska.

2
Färdig

Nutellaglass

Plasta i en brödfrom. Mixa glass med nutella i en stor skål. Bred ut i formen och frys in.

3
Färdig

Servering

Vält ut glassen på ett avlångt fat. Toppa med jordgubbar och riven choklad. Avsluta med att ringla över jordgubbssås.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kycklingkebab med ugnsrostade grönsaker
Föregående
Kycklingkebab med ugnsrostade grönsaker
Raggmunk med rårörda lingon och stekfläsk
Nästa
Raggmunk med rårörda lingon och stekfläsk
Kycklingkebab med ugnsrostade grönsaker
Föregående
Kycklingkebab med ugnsrostade grönsaker
Raggmunk med rårörda lingon och stekfläsk
Nästa
Raggmunk med rårörda lingon och stekfläsk

Kommentera