• Hem
  • Helgmat
  • Kycklingkebab med ugnsrostade grönsaker
0 0
Kycklingkebab med ugnsrostade grönsaker

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Ugnsrostade grönsaker
1 st Paprika röd
1 st Aubergine
400 g Delikatesspotatis
1 msk Neutral olja
1 tsk Oregano
0.5 tsk Chilipulver
Salt
Peppar
Sallad
1 st Rödlök
10 st Körsbärstomater
1 msk Neutral olja
1 tsk Sumak
Salt
Vitlöksyoghurt
3 dl Naturell yoghurt
1 st Vitlöksklyftor
Salt
Övriga ingredienser
4 st Pitabröd
500 g Kycklingkebab
100 g Fetaost
1 huvud Sallad
10 st Picklad gurka
1 st Citron

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kycklingkebab med ugnsrostade grönsaker

  • 50
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Ugnsrostade grönsaker

  • Sallad

  • Vitlöksyoghurt

  • Övriga ingredienser

Steg

Dela

Kycklingkebab med ugnsrostade grönsaker, sallad, vitlöksås, smulad fetaost och inlagd gurka. En kebab inspirerad av en kebab jag åt i Berlin, blev nog inte en exakt kopia för jag minns inte riktigt de exakta smakerna. Den blev i alla fall väldigt god! Nedan finner du recept på pitabröd, men det går likabra att köpa färdig ifall du inte orkar baka själv.

 

Recept på pitabröd

Steg

1
Färdig

Ugnsrostade grönsaker.

Sätt ugnen på 225 grader. Dela paprika, potatis och aubergine. Blanda med olja och kryddor. Fördela på en plåt och rosta i mitten av ugnen tills de är mjuka och fått lite färg.

2
Färdig

Vitlöksyoghurt

Blanda ihop ingredienserna i en skål. Smaka av med salt.

3
Färdig

Sallad

Strimla rödlök och dela tomaterna. Blanda ihop i en skål med olja, sumak och salt.

4
Färdig

Övrigt

Stek kebaben, strimla salladen och värm på dina pitabröd om du köpt färdiga (i beskrivningen finns recept på pitabröd om du vill baka eget).

5
Färdig

Montera

Öppna upp pitabröd. Bre på vitlökssås och fördela strimlad sallad. Lägg i rostade grönsaker, kebab, tomat och rödlökssalladen och toppa avslutningsvis med smulad fetaost, picklad gurka och lite pressad citronsaft.
Servera! Fyll på med mer sås om du vill.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Vispad fetaost med rostad potatis, tomater och chorizo
nutellaglasstårta
Nästa
Nutellaglasstårta med jordgubbssås
Föregående
Vispad fetaost med rostad potatis, tomater och chorizo
nutellaglasstårta
Nästa
Nutellaglasstårta med jordgubbssås

2 Comments Dölj kommentarer

Kommentera