0 0
Roastad paprika och tomatsoppa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

3 st Paprika röd
400 g Körsbärstomater
2 st Vitlöksklyftor
1 st Schalottenlök
3 dl Grönsaksbuljong
1 dl Vispgrädde
1 tsk Strösocker
Olivolja
Salt
Peppar
Balsamico
Basilika creme fraiche
2 dl Créme Fraiche
0.5 dl Basilika

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Roastad paprika och tomatsoppa

  • Medium

Ingredienser

  • Basilika creme fraiche

Steg

Dela
Annons:

En soppa med rostad paprika och tomat. Väldigt enkel och smakrik. Du slänger ner alla ingredienser på en plåt, rostad och mixar sedan med grönsaksbuljong och kokar upp snabbt med grädde. Servera soppan med en krämig basilika creme fraiche!

Tips på köksredskap här

Steg

1
Färdig

Sätt ugnen på 200 grader. Dela paprikan och tomaterna. Dela löken. Placera allt på plåten och ringla över olivolja, balsamico. Peppra och salta. Pilla in lite vitlöksklyftor. Rosta i ca 25-30 min.

2
Färdig

Ta ut grönsakerna och kasta ner i en mixer eller mixa med stavmixer. Mixa soppan och tillsätt sedan 2-3 dl buljong beroende på hur tjock soppa du vill ha. Häll över soppan i en kastrull och koka upp den med 1 dl grädde, smaka av med salt och peppar och balansera eventuellt upp soppan men någon droppe rödvinsvinäger.

3
Färdig

Servera soppan med basilikacreme och något gott bröd. Basilika creme fraichen gör du genom att blanda creme fraiche, färsk hackad basilika och salt.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pannkakor på äppelmos
Föregående
Fluffiga pannkakor med äppelmos och äppelpajtopping
saftiga lussekatter
Nästa
Saftiga och goda lussekatter
pannkakor på äppelmos
Föregående
Fluffiga pannkakor med äppelmos och äppelpajtopping
saftiga lussekatter
Nästa
Saftiga och goda lussekatter

Kommentera