0 0
Rostad paprika och tomatsoppa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

3 st Paprika röd
400 g Körsbärstomater
2 st Vitlöksklyftor
1 st Schalottenlök
3 dl Grönsaksbuljong
1 dl Vispgrädde
1 tsk Strösocker
Olivolja
Salt
Peppar
Balsamico
Basilika creme fraiche
2 dl Créme Fraiche
0.5 dl Basilika

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Rostad paprika och tomatsoppa

  • Medium

Ingredients

  • Basilika creme fraiche

Directions

Share

En soppa med rostad paprika och tomat. Väldigt enkel och smakrik. Du slänger ner alla ingredienser på en plåt, rostad och mixar sedan med grönsaksbuljong och kokar upp snabbt med grädde. Servera soppan med en krämig basilika creme fraiche!

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 200 grader. Dela paprikan och tomaterna. Dela löken. Placera allt på plåten och ringla över olivolja, balsamico. Peppra och salta. Pilla in lite vitlöksklyftor. Rosta i ca 25-30 min.

2
Done

Ta ut grönsakerna och kasta ner i en mixer eller mixa med stavmixer. Mixa soppan och tillsätt sedan 2-3 dl buljong beroende på hur tjock soppa du vill ha. Häll över soppan i en kastrull och koka upp den med 1 dl grädde, smaka av med salt och peppar och balansera eventuellt upp soppan men någon droppe rödvinsvinäger.

3
Done

Servera soppan med basilikacreme och något gott bröd. Basilika creme fraichen gör du genom att blanda creme fraiche, färsk hackad basilika och salt.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pannkakor på äppelmos
previous
Fluffiga pannkakor med äppelmos och äppelpajtopping
lussekatter
next
Goda och saftiga lussekatter
pannkakor på äppelmos
previous
Fluffiga pannkakor med äppelmos och äppelpajtopping
lussekatter
next
Goda och saftiga lussekatter

Add Your Comment