• Hem
  • Frukost
  • Fluffiga pannkakor med äppelmos och äppelpajtopping
0 0
Fluffiga pannkakor med äppelmos och äppelpajtopping

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
1.25 dl Äppelmos
2 st Ägg
1 tsk Bakpulver
1 dl Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
Topping
1 st Äpplen
3 tsk Kanel
1.5 msk Honung
1 dl Havregryn

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Fluffiga pannkakor med äppelmos och äppelpajtopping

  • 25
  • Portioner 2
  • Medium

Ingredienser

  • Topping

Steg

Dela

Goda och fluffiga pannkakor gjorda på äppelmos med söt och krispig äppelpajtopping. Det här receptet ger ca 7 st pannkakor.  Äppelpajtoppingen är gjord på äppelbitar stekta i kanel och havregryn som jag också rostat med kanel och honung.

Steg

1
Färdig

Pannkakor

Separera äggvitan från äggulan. Vispa äggvitan till ett fast vitt skum. Vispa äggulan med äppelmos och vänd i mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör om till en smet. Vänd sedan försiktigt i äggvitan med en slickepott. Stekt pannkakorna i olja på medelvärme.

2
Färdig

Toppingen

Toppingen
Tärna äpplet och stek med 2 tsk kanel och honung och lite smör.
Rosta havregryn med 1 tak kanel och en klick smör.

Servera pannkakor med äppelbitar, havregrynen och ringla över lite lönnsirap eller honung!

3
Färdig

Servering

Servera pannkakor med äppelbitar, havregrynen och ringla över lite lönnsirap eller honung!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
paneer masala - vegetarisk masala
Föregående
Paneer masala – vegetarisk tikka masala
rostad paprika och tomatsoppa
Nästa
Roastad paprika och tomatsoppa
paneer masala - vegetarisk masala
Föregående
Paneer masala – vegetarisk tikka masala
rostad paprika och tomatsoppa
Nästa
Roastad paprika och tomatsoppa

One Comment Dölj kommentarer

Viktigt att inte utesluta detaljer när man skriver recept som är för alla, t. ex i denna hade det varit bra att ta med att använda en djup/större bunk/skål då när man vispar äggvita så skvättas det rejält. Samt vad för panna du använder för att göra denna typ av pannkaka.

Kommentera