1 0
Glass på endast två ingredienser med salt kolasås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

5 dl Vispgrädde
1 burk Dulche de leche
1 nypa Flingsalt
2 dl Pecannötter
Salt kolasås
0.75 dl Glykos
1.5 dl Strösocker
1 dl Vispgrädde
1 nypa Flingsalt
25 g Smör

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Glass på endast två ingredienser med salt kolasås

  • Medium

Ingredients

  • Salt kolasås

Directions

Share

Glass på endast två ingredienser med salt kolasås! Så enkelt och gott. Jag smaksatte glassen med pecannötter men det går lika bra att ha cookies, choklad, browniebitar eller bär osv.

Basen är karamell så det är bara utgå från vad du själv tycker om och vad som skulle passa!

Steps

1
Done

Glassen

Vispa upp 5 dl grädde fluffigt och rör ner dulce de lechen. Smaksätt med valfritt - jag hade hackade pecanötter och en nypa flingsalt. Lägg över i en gammal glasslåda eller vanlig matlåda och frys i minst 2-3h eller tills när det är dags att servera.

2
Done

Salt kolasås

Smält 0.75 glykos i en kastrull. Tillsätt sockret lite åt gången och rör om tills det du får en gyllenbryn smet. Tillsätt då vispgrädden också lite åt gången och rör om. Det ångas rätt mycket så viktigt att tillsätta lite åt gången och röra om. Ta bort kolasåsen från plattan och tillsätt smöret. Rör om tills smöret smält, tillsätt nu flingsalt efter smak. 2 nypor ungefär.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
hemmagjord gnocci
previous
Hemmagjord gnocchi – krispigt stekt
Panerad rödspätta med kokt potatis, ärtor och remouladsås
next
Panerad rödspätta med kokt potatis, ärtor och remouladsås
hemmagjord gnocci
previous
Hemmagjord gnocchi – krispigt stekt
Panerad rödspätta med kokt potatis, ärtor och remouladsås
next
Panerad rödspätta med kokt potatis, ärtor och remouladsås

Add Your Comment