0 0
Hemmagjord gnocchi – krispigt stekt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

4 st medelstora Mjölig potatis
2.5 dl Vetemjöl
1 tsk Salt
1 st Ägg
Smör att steka i
Rapsolja att steka i

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hemmagjord gnocchi – krispigt stekt

  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela
Annons:

Hemmagjort d gnocchi – enkelt och väldigt gott! Första gången som jag testar att göra egen gnocci. Det är tar liite tid men det är egentligen inte så mycket jobb. Det som tar tid är att potatisen ska koka och sedan svalna innan man kan göra gnocchin.

Gnocci passar även till så himla mycket – pesto, svamp, tomatsås, brynt smör eller bara som ett tillbehör. Jag hade brynt salviasmör, lite ugnsrostad parma och pinjenötter.

Se mina favoritredskap och köksprodukter

Steg

1
Färdig

Koka potatisen

Koka 4 st medelstora potatisar med skalet på. Anledningen till att man kokar med skalet på är för att inte få in för mycket vatten i potatisen. När potatisen är färdigkokt, låt den svalna en aning så att du kan skala den.
Riv eller pressa potatisen i en bunke och låt svalna till rumstemperatur.

2
Färdig

Dags att göra degen

Knäck ner 1 ägg i den rivna potatisen och tillsätt sedan mjölet och salt. Arbeta ihop till en deg som går precis går ihop. Lägg över degen på ett mjöligt bord och arbeta i ca 1 min. Arbeta inte degen för mycket då kan gnoccin bli för stabbig, max 1 min ungefär.

3
Färdig

Dags för gnocchin

Täck degen med en ren kökshanduk. Ta ca 1 mandarin storlek av degen och rulla ut till en avlång remsa. Skär gnocchin i ca 2 cm långa bitar. Rulla och kläm löst med gaffel för att skapa fåror (detta är inget måste men det blir lite finare).

4
Färdig

Koka upp saltat vatten. Lägg ner gnocchin (inte alla åt gången) och koka dem till de flyter upp till ytan.
Stek sedan i både smör och olja på medelvärme tills de får fina yta och är färdiga inuti.

5
Färdig

Servera med brynt smör, pesto, tomatsås eller valfritt tillbehör!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Lyxig chips dipp med rom
Föregående
Lyxig chips dipp
Nästa
Glass på endast två ingredienser med salt kolasås
Lyxig chips dipp med rom
Föregående
Lyxig chips dipp
Nästa
Glass på endast två ingredienser med salt kolasås

Kommentera