0 0
Hemmagjord apelsinmarmelad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

2 kg Apelsin
1 kg Syltsocker
1.5 dl Vatten

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hemmagjord apelsinmarmelad

  • 55
  • Lätt

Ingredienser

Steg

Dela

Hemmagjord apelsinmarmelad. Supergod och enkel apelsinmarmelad. Det här receptet kräver bara 3 ingredienser då jag använder syltsocker som innehåller pektin. Vill du så kan du smaksätta marmeladen med kardemumma, valnötter, chili med mera.

Förvara den i rena burkar så håller den i ett par veckor.

Receptet ger ca 3 st burkar som rymmer ca en halv liter.

 

Steralisera dina burkar

Steg

1
Färdig

Förberedelser

Tvätta apelsinerna ordentligt i ljummet vatten. Skär bort skalet från apelsinerna utan att få med för mycket av det vita.
Finhacka 2/3 delar av skalet och kasta resten.

Preppa dina burkar. Se länk ovan på hur du steriliserar dem.

2
Färdig

Skär bort det vita från apelsinerna och finhacka fruktköttet.

3
Färdig

Koka marmeladen

Blanda apelsinköttet, apelsinskalet, vatten och syltsocker i en kastrull. Koka upp och låt puttra i 12-15 minuter. Skumma av.

4
Färdig

Häll upp marmeladen i rengjorda burkar. Förvara tort och svalt. Marmeladen håller sig fint i flera månader om du förvarar torrt och svalt och har steriliserat dina burkar. Öppen burk förvaras i kyl.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Lahmacun wrap
Nästa
Krämig risotto med brynt smör – servera med valfritt tillbehör
Föregående
Lahmacun wrap
Nästa
Krämig risotto med brynt smör – servera med valfritt tillbehör

Kommentera