1 0
Hemmagjord apelsinmarmelad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 kg Apelsin
1 kg Syltsocker
1.5 dl Vatten

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Hemmagjord apelsinmarmelad

  • 55
  • Easy
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

Directions

Share

Hemmagjord apelsinmarmelad. Supergod och enkel apelsinmarmelad. Det här receptet kräver bara 3 ingredienser då jag använder syltsocker som innehåller pektin. Vill du så kan du smaksätta marmeladen med kardemumma, valnötter, chili med mera.

Förvara den i rena burkar så håller den i ett par veckor.

Receptet ger ca 3 st burkar som rymmer ca en halv liter.

 

Steralisera dina burkar

Steps

1
Done

Förberedelser

Tvätta apelsinerna ordentligt i ljummet vatten. Skär bort skalet från apelsinerna utan att få med för mycket av det vita.
Finhacka 2/3 delar av skalet och kasta resten.

Preppa dina burkar. Se länk ovan på hur du steriliserar dem.

2
Done

Skär bort det vita från apelsinerna och finhacka fruktköttet.

3
Done

Koka marmeladen

Blanda apelsinköttet, apelsinskalet, vatten och syltsocker i en kastrull. Koka upp och låt puttra i 12-15 minuter. Skumma av.

4
Done

Häll upp marmeladen i rengjorda burkar. Förvara tort och svalt. Marmeladen håller sig fint i flera månader om du förvarar torrt och svalt och har steriliserat dina burkar. Öppen burk förvaras i kyl.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Lahmacun wrap
previous
Lahmacun wrap
Krämig risotto med brynt smör - servera med valfritt tillbehör
next
Krämig risotto med brynt smör – servera med valfritt tillbehör
Lahmacun wrap
previous
Lahmacun wrap
Krämig risotto med brynt smör - servera med valfritt tillbehör
next
Krämig risotto med brynt smör – servera med valfritt tillbehör

One Comment Hide Comments

Blir en mycket bättre apelsinmarmelad om man använder 2l socker till 1.5 kg frukt samt 1 liter vatten för varje 1.5 kg apelsiner. Syltsocker är helt onödigt. Hetta upp glasburkar i ugnen på 100 c o ca 30 minuter o häll i marmeladen sen, vänd burkarna upp oner o svalna i rumstemperatur sen. Då får man vakum i burkarna o marmeladen håller sig i flera år utan syltsocker. Citrusfrukter innehåller naturligt mycket pektin. Så att ha i syltsocker som har tillsatt pektin helt onödigt. Det som förändras är koktiden,räkna med mellan 45 – 60 minuter 😉

Add Your Comment