0 0
Muhammara – paprikaröra med valnötter

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 dl Valnötter
1.25 dl Ajvar eller paprikapure
0.75 dl Ströbröd
0.25 tsk Cayennepeppar
0.5 tsk Spiskummin
3 msk Kallt vatten
0.25 dl Rapsolja
0.25 dl Olivolja
3 msk Granatäpplesirap
Salt
Peppar

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Muhammara – paprikaröra med valnötter

  • 30
  • Serves 4
  • Medium
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

Directions

Share

Muhammara, en paprikaröra med valnötter från mellanöstern. Perfekt till till t.ex biffar eller som röra till plockmat. Jag använder en ajvar med  100% rostad paprika i receptet, men det går bra med vanlig röra eller papriakpuré om du kan hitta det.

Steps

1
Done

Rosta valnötterna

Värm ugnen till 200 grader och rosta valnötterna i ca 10 min. Håll ett öga så att de inte blir brända för då kan de få en bitter smak.
När valnötterna är rostade, gnugga dem i en ren kökshanddsuk så att skalet ramlat av. Det gör inget om några bitar fortfarande har skal kvar. Plocka ut valnötterna och lägg i matberedaren.

2
Done

Mixa röran

Lägg valnötterna tillsammans med alla ingredienser förutom olja och salt i matberedaren. Mixa i några sekunder till en röra. Tillsätt sen oljan och mixa igen. Smaka av med salt om det behövs och peppar. Ringla över lite granatäpplesirap och olivolja och ställ i kylen.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
baba ganoush - aubergineröra
previous
Baba ganoush – aubergineröra
crispy tofu tacos
next
Crispy tofu tacos
baba ganoush - aubergineröra
previous
Baba ganoush – aubergineröra
crispy tofu tacos
next
Crispy tofu tacos

Add Your Comment