0 0
Ananaspaj – enkel och god ananaspaj

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Pajskal
150 g Smör
3 dl Vetemjöl
1 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
Fyllning
420 g Ananas i burk i bitar avrunnen vikt
2 dl Créme Fraiche
1 st Ägg
1 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ananaspaj – enkel och god ananaspaj

  • 60
  • Portioner 8
  • Medium

Ingredienser

  • Pajskal

  • Fyllning

Steg

Dela

Ananaspaj – enkel och god ananaspaj som jag serverade med vaniljglass med det går lika bra med grädde eller vaniljsås. Pajen blir perfekt söt och tillsammans med de frasiga skalet blir det en god kombination.

Steg

1
Färdig

Pajskalet

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser och arbeta sedan ihop med smöret. Har du en matberedare så kan du göra skalet med hjälp av den. Låt stå i kylen i 15-20 minuter och tryck sedan ut i en pajform som är 26-27 cm.

2
Färdig

Fyllningen

Sila av och grovhacka ananasen. Vispa ihop ägg, creme fraiche, socker och vaniljsocker. Tillsätt ananasen och vänd ner i pajskalet.

3
Färdig

Grädda pajen

Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter. Låt svalna

4
Färdig

Servera

Servera pajen med vaniljglass alternativt grädde eller vaniljsås.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Panerad fisk med potatismos och syrlig vinägrett
Föregående
Panerad fisk med potatismos och syrlig vinägrett
Caesarsallad med grillad kyckling
Nästa
Caesarsallad med grillad kyckling
Panerad fisk med potatismos och syrlig vinägrett
Föregående
Panerad fisk med potatismos och syrlig vinägrett
Caesarsallad med grillad kyckling
Nästa
Caesarsallad med grillad kyckling

2 Comments Dölj kommentarer

Kommentera