0 0
Panerad fisk med potatismos och syrlig vinägrett

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Fisken
500 g Flundra
1 st Ägg
3 dl Panko
2 dl Vetemjöl
Salt
Potatismos
1 kg Potatis
2 dl Mjölk
50 g Smör
Vegeta eller salt
Vinägrett
2.5 dl Bladpersilja
1 st Citron
2.5 dl Finriven parmesan
0.5 dl Olivolja
0.5 dl Rapsolja
Salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Panerad fisk med potatismos och syrlig vinägrett

  • 45
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Fisken

  • Potatismos

  • Vinägrett

Steg

Dela

Panerad fisk med potatismos och syrlig vinägrett. En smarrig och god kombination. I det här receptet använder jag flundra men det går fint med alaska pollock, torsk eller annan tunnare vit fisk. Vinägretten till passar perfekt med det stekta och krämiga moset.

Steg

1
Färdig

Potatismoset

Skala och tärna potatisen. Koka tills den är mjuk. Stompa potatisen med varm mjölk, smör och örtsalt (gärna märket vegeta).

2
Färdig

Panerad fisk

Tina och torka av filéerna med hushållspapper så att paneringen fastnar bättre. Salta fisken.
Häll upp mjöl på en tallrik och panko på en annan. Vispa upp ägg i en liten form eller skål som fisken får plats i. Salta i äggen.
Vänd fisken först i mjöl, sedan ägg och sist panko. Se till så filéerna blir ordentligt täckta.

3
Färdig

Stek fisken i både smör och olja tills den är gyllene.

4
Färdig

Vinägrett

Finhacka persilja. Blanda med zest från citronen och saft från hela citronen, olivolja, rapsolja, parmesam och salt.
Smaka av så att det är tillräckligt med salt. Det ska vara salt och syrligt för att gifta sig med fisken och moset.

5
Färdig

Servera fisken med mos, vinägrett och skivad gurka!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Vegetarisk tortellinisallad
Föregående
Vegetarisk tortellinisallad
Ananaspaj - enkel och god ananaspaj
Nästa
Ananaspaj – enkel och god ananaspaj
Vegetarisk tortellinisallad
Föregående
Vegetarisk tortellinisallad
Ananaspaj - enkel och god ananaspaj
Nästa
Ananaspaj – enkel och god ananaspaj

Kommentera