Ingredienser
-
Fisken
-
500 g Flundra
-
1 st Ägg
-
3 dl Panko
-
2 dl Vetemjöl
-
Salt
-
Potatismos
-
1 kg Potatis
-
2 dl Mjölk
-
50 g Smör
-
Vegetaeller salt
-
Vinägrett
-
2.5 dl Bladpersilja
-
1 st Citron
-
2.5 dl Finriven parmesan
-
0.5 dl Olivolja
-
0.5 dl Rapsolja
-
Salt
Steg
Panerad fisk med potatismos och syrlig vinägrett. En smarrig och god kombination. I det här receptet använder jag flundra men det går fint med alaska pollock, torsk eller annan tunnare vit fisk. Vinägretten till passar perfekt med det stekta och krämiga moset.
Steg
1
Färdig
|
PotatismosetSkala och tärna potatisen. Koka tills den är mjuk. Stompa potatisen med varm mjölk, smör och örtsalt (gärna märket vegeta). |
2
Färdig
|
Panerad fiskTina och torka av filéerna med hushållspapper så att paneringen fastnar bättre. Salta fisken. |
3
Färdig
|
Stek fisken i både smör och olja tills den är gyllene. |
4
Färdig
|
VinägrettFinhacka persilja. Blanda med zest från citronen och saft från hela citronen, olivolja, rapsolja, parmesam och salt. |
5
Färdig
|
Servera fisken med mos, vinägrett och skivad gurka! |