• Hem
  • Helgmat
  • Fylld pasta med svamp och ricotta med bryntsmörsås och timjan
0 0
Fylld pasta med svamp och ricotta med bryntsmörsås och timjan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Pastadeg
450 g Tipo-00 mjöl eller vanligt mjöl
6 st Ägg
1 tsk Salt
2 msk Olivolja
Svampfyllning
200 g Skogschampinjoner
1 st Schalottenlök
2 st Vitlöksklyftor
100 g Ricotta
2 dl Finriven parmesan
1 tsk Timjan
Salt
Peppar
Såsen
75 dl Smör
3 dl Vispgrädde
1 tsk Japansk soya
Salt
Timjan

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Fylld pasta med svamp och ricotta med bryntsmörsås och timjan

  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Pastadeg

  • Svampfyllning

  • Såsen

Steg

Dela

Fylld pasta med svamp och ricotta med bryntsmörsås och timjan. Ett väldigt gott recept som jag varmt rekommenderar att testa när vill pyssla i köket. Fylld pasta är perfekt rätt som man kan göra tillsammans som en litet aktivitet.

Steg

1
Färdig

Pastan

Börja med att vispa upp äggen lätt i en bunke. Tillsätt salt och olja. Tillsätt sedan lite mjöl åt gången samtidigt som du blandar degen med en träslev, när den blir för trög så börjar du knåda degen för hand. (du kan göra detta i köksassistens med degkrok också). Arbeta degen i ca 10 min. Den ska kändes elastisk och smidig. Linda in degen i plastfolie och låt vila i rumstemperatur i ca 1h.

2
Färdig

Kavla ut pasta degen på ett mjölat bakbord och dra den igenom pastamaskinen på det 1an. Repetera det 2-3 gånger. Se till att mjöla pastan ordentligt så att den inte fastnar i maskinen. Minska sedan inställningarna 1 steg i taget och kör varje inställning 2 gånger tills du kommer till 6an.

3
Färdig

Fyllning

Hacka finlöken och svampen. Fräs löken i smör. Tillsätt svampen och stek tills den minskat hälften i storlek och fått lite färg. Salta och peppra. Låt svampen svala. Mixa den sedan tillsammans med ricotta, timjan och parmesan. Smaka av med salt och peppar.

4
Färdig

Gör pastan

Stansa ut ca 6 cm stora ringar och fyll med 1 - 1,5 tsk fyllning. Pensla kanterna lätt med vatten och tryck ihop med en gaffel. Mjöla ditt underlag så att raviolin inte fastnar.

5
Färdig

Koka pastan

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka 3-4 st åt gången. De är klara när de flutit upp till ytan. För mig tog detta ca 1-1,5 minuter. Men jag rekommenderar att testa med 1 - smaka och sen avgöra tiden.

6
Färdig

Såsen

Brynt smöret. Tillsätt några kvistar timjan. Vänd i grädden och låt sjuda i 5-6 min. Vänd i soyan och smaka av med salt ifall det behövs.

7
Färdig

Servera

Servera pastan med parmesan och såsen!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Saftiga chokladmuffins med hallonkräm och italiensk maräng
Föregående
Saftiga chokladmuffins med hallonkräm och italiensk maräng
Chili con carne - gulaschinspirerad
Nästa
Chili con carne – gulaschinspirerad
Saftiga chokladmuffins med hallonkräm och italiensk maräng
Föregående
Saftiga chokladmuffins med hallonkräm och italiensk maräng
Chili con carne - gulaschinspirerad
Nästa
Chili con carne – gulaschinspirerad

Kommentera