7 0
Kladdiga brownie cookies

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
125g Smör
200g Choklad 55% mörk choklad
1 tsk Bakpulver
2 dl Socker
3 dl Vetemjöl
2.5 msk Kakao
2 st Ägg
2 nypor Flingsalt
1 dl Farinsocker

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kladdiga brownie cookies

  • 20 min
  • Portioner 15
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela

Supergoda och kladdiga brownie cookies.  Smakar som brownie i kakform. Flingsalt framhäver smakerna och gör det extra gott. Vill man så kan man även bre över en glasyr på kakorna.

 

Steg

1
Färdig

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och tillsätt sedan chokladen i det smälta smöret. Låt svalna en stund.

2
Färdig

Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt (i ca 5-6 min). Rör ner smälta chokladen i äggvispet. Sikta tillsist ner de torra ingredienserna och blanda ihop till en jämn smet. Om smeten känns lös, ställ den i kylen i 15 minuter innan du gräddar kakorna.

3
Färdig

Klä 2 plåtar med bakplåtspapper och klicka ut smeten med jämna mellanrum (en stor msk per kaka). Grädda en plåt åt gången i mitten av ugnen i ca 6-9 min (beror på ugn och hur stora kakor du gör så ha koll efter 5 min, de ska få en liten skorpa men fortfarande vara mjuka när du tar ut dem). De kommer sätta sig när de svalnat. Ta ut dem och strö över flingsalt. Låt svalna helt innan du tar bort kakorna från plåten.

4
Färdig

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Havrescones
Föregående
Äppelscones
Bananpannkakor med lönnsirap och kanelstekta bananer
Nästa
Bananpannkakor med lönnsirap, kanelstekta bananer och nötter
Havrescones
Föregående
Äppelscones
Bananpannkakor med lönnsirap och kanelstekta bananer
Nästa
Bananpannkakor med lönnsirap, kanelstekta bananer och nötter

7 Comments Dölj kommentarer

Kommentera