Kladdiga brownie cookies

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
125g Smör
200g Choklad 55% mörk choklad
1 tsk Bakpulver
1 dl Farinsocker Den kladdiga varinaten
2 dl Strösocker
3 dl Vetemjöl
2.5 msk Kakao
2 st Ägg
2 nypor Flingsalt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Kladdiga brownie cookies

  • 20 min
  • Serves 15
  • Medium
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

Directions

Share

Supergoda och kladdiga brownie cookies.  Smakar som brownie i kakform. Flingsalt framhäver smakerna och gör det extra gott. Vill man så kan man även bre över en glasyr på kakorna.

 

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och tillsätt sedan chokladen i det smälta smöret. Låt svalna en stund.

2
Done

Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt (i ca 5-6 min). Rör ner smälta chokladen i äggvispet. Sikta tillsist ner de torra ingredienserna och blanda ihop till en jämn smet. Ställ smeten i kylen i 15 -30 minuter innan du gräddar kakorna.

3
Done

Klä 2 plåtar med bakplåtspapper och klicka ut smeten med jämna mellanrum (en stor msk per kaka). Grädda en plåt åt gången i mitten av ugnen i ca 6-9 min (beror på ugn och hur stora kakor du gör så ha koll efter 5 min, de ska få en liten skorpa men fortfarande vara mjuka när du tar ut dem). De kommer sätta sig när de svalnat. Ta ut dem och strö över flingsalt. Låt svalna helt innan du tar bort kakorna från plåten.

4
Done

Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration! 

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Havrescones
previous
Äppelscones
Bananpannkakor med lönnsirap och kanelstekta bananer
next
Bananpannkakor med lönnsirap, kanelstekta bananer och nötter
Havrescones
previous
Äppelscones
Bananpannkakor med lönnsirap och kanelstekta bananer
next
Bananpannkakor med lönnsirap, kanelstekta bananer och nötter

16 Comments Hide Comments

har gjort ’best chocolate chip cookies’ receptet många gånger. tycker ditt recept slår det. man kan ha dom i kylen och sen värma på dom lite och ta grädde till (saltet kan man också undvika om man inte gillar salt) = utsökta!

Add Your Comment