Ingredients
-
Biff + marinad
- 450 g Bifflövbiff, sjömansbiff eller annan biff i tunna skivor
- 3 msk Majsstärkelse
- 0.5 Bikarbonatalternativt 1 tsk bakpulver.
- 1 msk Japansk soya
- 1 st Vitlöksklyftor
- 1 msk MirinMirin är ett kinesiskt sött vin
-
Sås
- 0.5 dl Oystersås
- 0.5 dl Japansk soya
- 1 msk Kinesisk soya
- 1 msk Mirin
- 3 msk Farinsocker
- 2.5 dl Kycklingbuljong
-
Övrigt
- 1 st Lök
- 5 st Salladslök
- 500 g Udonnudlareller äggnudlar
- 2 st Vitlöksklyftor
- 4 cm Ingefära
Directions
En enkel wok med biff med nudlar som går fort att laga och är otroligt gott! I detta recept använde jag udonnudlar men det går lika bra att köra på äggnudlar! Udonnudlarna köpte jag på Willys, men du hittar dem säkert på sydostasiatiska livsmedelsbutiker.
Här hittar du fler sydostasiatiska recept.
Steps
1 Done | Marinera biffenSkiva biffen i 1 cm tunna strimlor. Blanda ingredienserna till marinaden och blanda ihop med biffen och ställ åt sidan. *Bikarbonaten gör köttet mörare (går bra att ersätta med 1 tsk bakpulver). |
2 Done | SåsenKoka upp kycklingbuljongen och blanda sedan ihop alla ingredienserna till såsen i en bunke. |
3 Done | Börja wokaKoka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Kör du på udonnudlar så räckr det med att du bara doppar dem i kokande vatten så att de separerar. |
4 Done | ServeraServera direkt, toppa med salladslök! |
One Comment Hide Comments
Verkligem jättegott!