Ingredients
-
Bön- & majsröra
-
2 paket Kidney bönorca 450 g
-
150 g Fryst majs
-
1 påse Tacokrydda spicy
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 tsk Paprikapulver
-
1 tsk Lökpulver
-
1 tsk Oregano
-
2 dl Vatten
-
Peppar
-
Salt
-
Lime
-
Till tacosen
-
2 paket Minitortillas
-
250 g Riven ost
-
Tillbehör (valfri mängd av allt)
-
Gräddfil
-
Tacosås
-
Guacamole
-
Gurka
-
Körsbärstomater
-
Mango
Directions
Spicy bean tacos, smakrika och goda tacos med bönor. Jag har använt Santa Marias spicy cayenne tacokrydda, men vill man inte ha det starkt går det bra att köra på vanliga. Jag tycker bönor gör sig superbra i den här typen av rätt och är ett perfekt sätt att variera köttfärsen på.
Receptet ger 12 st tacos på minitortillas.
Steps
1
Done
|
TillbehörDela och hacka dina grönsaker som du vill ha till. |
2
Done
|
BönröraVärm en djupare panna med olja. Vänd i den frysta majsen och låt den tina. |
3
Done
|
Gör dina tacosVärm en panna med lite olja. Placera ut ett minitortillabröd och häll på 2-3 msk bönfyllning på halva. Strö över ost. Vik över tortillan och stek på båda sidor tills osten smält och brödet är gyllene. Upprepa med resten av bönfyllningen. |
4
Done
|
ServeraServera böntacos med grönsaker, mango, gräddfil, tacosås och guacamole. |
One Comment Hide Comments
Snabbt, enkelt, smakrikt och supergott! Passade både vuxna och barn 3 år samt 8 månader.