• Home
  • Helgmat
  • Krispiga srirachapotatisar med entrecote och chimichurri
0 0
Krispiga srirachapotatisar med entrecote och chimichurri

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Chimichurri
1 st Chili
2 dl Finhackad persilja
2 st Vitlöksklyftor
1 dl Olivolja
0.5 dl Neutral olja
1 tsk Rödvinsvinäger
Citron
Salt
Peppar
Srirachapotatis
1.2 kg Mjölig potatis
2.5 dl Neutral olja
Santa Maria srirachakrydda
Salt
Kött
600 g Entrecote eller flankstek
Flingsalt
Neutral olja
Smör

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Krispiga srirachapotatisar med entrecote och chimichurri

  • 50
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Chimichurri

  • Srirachapotatis

  • Kött

Directions

Share

Krispiga srirachapotatisar med entrecote och chimichurri.

Steps

1
Done

Srirachapotatis - prepp

Klyfta potatisen och koka den i saltat vatten i ca 8-10 minuter. Den ska mjukna men inte bli sönderkokt.
Sila av och låt svalna fram till servering.

2
Done

Sriachapotatis - innan servering

Värm upp en djup panna med olja till ca 180 grader. Fritera potatisen gyllene i 2-3 omgångar.
Låt rinna av på hushållspapper. Lägg över i en bunke och skaka med srirachakrydda och salt,

3
Done

Chimichurri

Finhacka persilja, chili och vilök. Lägg över i en skål. Blanda ihop med olivolja, neutral olja och vinäger. Riv i lite citronskal, pressa i lite citron, salta och peppra. Smaka av med mer citron och salt tills du har nöjd.

4
Done

Köttet

Salta ditt kött och värm en panna ordentligt.
TIllsätt olja och smör och stek ditt kött 1-2 minuter per sida beroende på vilken stekgrad du önskar och hur tjockt ditt kött är.
medium rare behöver komma upp till ca 57 grader, men tänk på att temperaturen fortsätter att stiga något när du tar av köttet.
Låt köttet vila i 5 min. Transchera/skiva kötttet och lägg över på ett fat. Toppa med chimichurri.

5
Done

Servera

Servera de krispiga potatisarna med kött och chimichurri.
Du kan förslagsvis ha lite bearnaise eller annan fetare sås till potatisen.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Spicy bean tacos
next
Ines Fullkornsbröd
previous
Spicy bean tacos
next
Ines Fullkornsbröd

Add Your Comment