0 0
Saftigt bananbröd – saftig och gott bröd på bananer

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
3 st Bananer mogna, medelstora
3.5 dl Havregryn byt ut till glutenfria
2 tsk Bikarbonat
4 dl Vetemjöl byt ut till glutenfritt
1 dl Solrosfrön
1.5 tsk Bakpulver
2.5 dl Naturell yoghurt
2 msk Honung
1 nypa Salt
1 tsk Kanel

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Saftigt bananbröd – saftig och gott bröd på bananer

  • 70 min
  • Portioner 6
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela

Saftig och mjukt bananbröd. Perfekt till helgfrukosten eller som mellanmål. Ett effektivt sätt att ta vara på övermogna bananer. I det här brödet har jag både vetemjöl för att det blir fluffigt och gott med just vetemjöl, men även havregryn.

Jag tycker det är allra godast med smör och ost eller marmelad på men andra tillbehör funkar utmärkt. Vill du göra glutenfritt så byt bara ut mjölet och havregryn till ett glutenfritt alternativ.

Bananbrödet håller sig bra i någon 1-2 dagar om du förvarar det torrt och svalt. Det går bra att frysa in om du inte äter upp det direkt.

Steg

1
Färdig

Sätt ugnen på 200° och klä en form med bakplåtspapper.

2
Färdig

Skala och mixa bananerna (2 st) med honung och yoghurt. Mixa havregrynen till ett mjöl. Blanda de torra ingredienserna vid sidan om + solrosfröna. Rör ner yoghurt, honung och banan i de torra ingredienserna.

3
Färdig

Häll ner smeten i bakformen och toppa med 2 bananhalvor och frön . Grädda i mitten av ugnen i ca 50-55 min, lägg på folie om den får för mycket färg. Låt svalna något och servera med valfritt pålägg!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Saftiga chokladmuffins
Föregående
Supersaftiga chokladmuffins med bitar av mörk choklad
Enkel paella med kyckling
Nästa
Enkel paella med räkor
Saftiga chokladmuffins
Föregående
Supersaftiga chokladmuffins med bitar av mörk choklad
Enkel paella med kyckling
Nästa
Enkel paella med räkor

8 Comments Dölj kommentarer

Kommentera