Ingredienser
- 1 msk Torrjäst
- 2 tsk Salt
- 700 g Vetemjöl specialca 12-14 dl, börja med 12 och addera med ifall det behövs
- 2.5 dl Mjölk
- 2 dl Naturell yoghurt
- 1 dl Rapsolja
-
Topping
- 1 st Ägg
- Sesamfrön
- 2 msk Smör
Steg
Brytbröd – super mjukt, fluffigt och gott. Riktigt gott och mjukt! Degen går också att använda för att göra kiflice (små giflar) med olika fyllningar. Receptet ger ca 7-8 st frallor.
Steg
1 Färdig | Degen 1Blanda mjöl, salt och jäst i en bunke. Blanda ljummen mjölk, yoghurt och olja i en annan större skål. Addera 1/3 av mjölblandningen till de blöta ingredienserna. Blanda ihop med en slev till en kletig deg. Tillsätt en tredjedel till och blanda ihop - antingen med en slev eller för hand. Arbeta nu in resten av mjölet för hand eller med maskin tills du har en smidig och mjuk deg. Hellre lite åt det kladdiga hållet än torr. Lägg degen i en skål och täck. Låt jäsa i 60 min. |
2 Färdig | Degen 2När degen jäst färdigt ta fram en rymlig form (helst rund) men det går bra med fyrkantig också. Olja formen. Gör 7-9 st bollar av degen och placera dem i formen nära vardra, inte så att de går ihop, ca 0.5 cm ifrån varandra. De kommer jäsa ihop. Täck dem och låt jäsa i formen i 30 min. Värm ugnen till 180 grader under slutet av tiden. |
3 Färdig | Grädda brödetPensla brödet med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda sedan i mitten av ugnen i 20-25 min tills brödet är gyllene. Ta ut bröden och pensla med smält smör. Täck brödet med duk i ca 15-20 min så de får svalna och mjukna upp. Servera direkt! Förvara i påse så håller de sig mjukt dagen efter. Frysa in går också bra! |
3 Comments Dölj kommentarer
Ser jättefina ut! Dessa nåste jag testa!
När man trycker på naturell yoghurt dock så kommer man till muskotnöt 😁
kul! 😀
oj då haha, den länken ska jag fixa!
Hur menar du nu? Muskotnöt? 😊