• Hem
  • Bröd
  • Brytbröd – super mjukt, fluffigt och gott
0 0
Brytbröd – super mjukt, fluffigt och gott

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
1 msk Torrjäst
2 tsk Salt
700 g Vetemjöl special ca 12-14 dl, börja med 12 och addera med ifall det behövs
2.5 dl Mjölk
2 dl Naturell yoghurt
1 dl Rapsolja
Topping
1 st Ägg
Sesamfrön
2 msk Smör

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Brytbröd – super mjukt, fluffigt och gott

  • 145 min
  • Portioner 7
  • Medium

Ingredienser

  • Topping

Steg

Dela
Annons:

Brytbröd – super mjukt, fluffigt och gott. Riktigt gott och mjukt! Degen går också att använda för att göra kiflice (små giflar) med olika fyllningar. Receptet ger ca 7-8 st frallor.

Steg

1
Färdig

Degen 1

Blanda mjöl, salt och jäst i en bunke. Blanda ljummen mjölk, yoghurt och olja i en annan större skål. Addera 1/3 av mjölblandningen till de blöta ingredienserna. Blanda ihop med en slev till en kletig deg. Tillsätt en tredjedel till och blanda ihop - antingen med en slev eller för hand. Arbeta nu in resten av mjölet för hand eller med maskin tills du har en smidig och mjuk deg. Hellre lite åt det kladdiga hållet än torr. Lägg degen i en skål och täck. Låt jäsa i 45 min.

2
Färdig

Degen 2

När degen jäst. Ta ut den och knåda den litegrann och låt sedan jäsa i ytterligare 30 min. När degen jäst färdigt ta fram en rymlig form (helst rund) men det går bra med fyrkantig också. Olja formen. Gör 7-8 bollar av degen och placera dem i formen nära vardra, inte så att de går ihop, ca 0.5 cm ifrån varandra. De kommer jäsa ihop. Täck dem och låt jäsa i formen i 30 min. Värm ugnen till 180 grader under slutet av tiden.

3
Färdig

Grädda brödet

Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda sedan i mitten av ugnen i 20-25 min tills brödet är gyllene. Ta ut bröden och pensla med smält smör. Täck brödet med duk i ca 15-20 min så de får svalna och mjukna upp. Servera direkt! Förvara i påse så håller de sig mjukt dagen efter. Frysa in går också bra!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tulumbe
Föregående
Tulumbe
Chokladbaklava - supergod och enkel
Nästa
Chokladbaklava – supergod och enkel
Tulumbe
Föregående
Tulumbe
Chokladbaklava - supergod och enkel
Nästa
Chokladbaklava – supergod och enkel

Kommentera