0 0
Pasta med smörstekta kantareller, vispad ricotta och gremolata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 g Kantareller
25 g Smör
200 g Ricotta
0.5 st Citronskal
Gremolata
1 st Vitlöksklyftor
1.5 dl Parmesan
1 st Citronsaft
1 dl Persilja färsk
0.5 dl Olivolja
Salt
Övrigt
300 g Pasta
att toppa med Parmesan

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Pasta med smörstekta kantareller, vispad ricotta och gremolata

  • 25
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

  • Gremolata

  • Övrigt

Directions

Share

En enkel och god pasta med smörstekta kantareller, vispad ricotta och gremolata. Gremolata är en italiensk blandning av persilja, vitlök, olivolja och citron men jag har även i parmesan. Smakerna gifter sig väldigt bra tillsammans!

Steps

1
Done

Gremolata med parmesan

Mixa alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med salt och mer citron om det behövs!

2
Done

Kantarellerna

Ansa kantarellerna och stek i smör tills de mjuknat och fått lite färg. Salta lätt.

3
Done

Vispa upp ricottan med en nypa salt och ca 1 tsk citronskal. Den blir krämigare och något luftigare efter att du vispat upp den i en skål.

4
Done

Servering

Koka pastan och vänd i lite olja. Servera med smörstekta kantareller, klickar av ricottan och klickar av gremolata!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Hemmagjorda ravioli med räkfyllning och smakrik skaldjurssås
previous
Hemmagjorda ravioli med räkfyllning och smakrik skaldjurssås
yakitorikyckling med ris
next
Yakitorikyckling med ris
Hemmagjorda ravioli med räkfyllning och smakrik skaldjurssås
previous
Hemmagjorda ravioli med räkfyllning och smakrik skaldjurssås
yakitorikyckling med ris
next
Yakitorikyckling med ris

Add Your Comment