0 0
Hemmagjorda ravioli med räkfyllning och smakrik skaldjurssås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Pasta
250 g Tipo-00
2 msk Olivolja
2 nypor Salt
3 st Ägg
Räkfyllning
3 dl skalade räkor Räkor med skal
0.5 dl Persilja
0.5 st Chili
1 st Vitlöksklyftor
1 st Äggvita
Peppar
Sås
Räkskal det som du får över från räkorna
1 st Schalottenlök
1 msk Tomatpure
7 dl Fiskbuljong
1 dl Vitt vin
1.5 dl Vispgrädde
25 g Smör
Salt
Peppar
0.5 st Citron
Topping
Chili
Persilja
Citron

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hemmagjorda ravioli med räkfyllning och smakrik skaldjurssås

  • Portioner 2
  • Medium

Ingredienser

  • Pasta

  • Räkfyllning

  • Sås

  • Topping

Steg

Dela

Ravioli med räkfyllning med en sås på räkfond som jag gjort på skalen från räkorna. Väldigt god ravioli och smakrik sås. För att göra ravioli underlättar det att ha en pastamaskin. Det är väldigt svårt att få degen så tunn som man vill ha den för hand. Pastadegen blir även bäst om du använder proteinrikt mjöl som t.e Tipo-00 och låter degen vila.

Tips på köksredskap här

Steg

1
Färdig

Pastadegen

Börja med att vispa upp äggen lätt i en bunke. Tillsätt salt och olja. Tillsätt sedan lite mjöl åt gången samtidigt som du blandar degen med en träslev, när den blir för trög så börjar du knåda degen fär hand. (du kan göra detta i köksassistens med degkrok också). Arbeta degen i ca 10-15 min. Den ska kändes elastisk och smidig. Linda in degen i plastfolie och låt vila i rumstemperatur i ca 1h. Under tiden kan du förbereda din fond till såsen. Se steg 6.

2
Färdig

Kavla ut pasta degen på ett mjölat bakbord och dra den igenom pastamaskinen på det 1an. Repetera det 2-3 gånger. Se till att mjöla pastan ordentligt så att den inte fastnar i maskinen. Minska sedan inställningarna 1 steg i taget och kör varje inställning 2 gånger tills du kommer till 6an.

3
Färdig

Fyllning

Skala räkorna (spara skalet). Mixa persilja, vitlök och chili i en liten matberedare. Tillsätt sedan räkorna, äggvita och peppar. Mixa till en slät smet. Ställ åt sidan.

4
Färdig

Gör raviolis

Stansa ut ca 6 cm stora ringar och fyll med 1 - 1,5 tsk fyllning. Pensla kanterna lätt med vatten och tryck ihop med en gaffel. Mjöla ditt underlag så att raviolin inte fastnar.

5
Färdig

Koka ravolin

Koka 3-4 st åt gången. De är klara när de flutit upp till ytan. För mig tog detta ca 1-1,5 minuter. Men jag rekommenderar att testa med 1 - smaka och sen avgöra tiden.

6
Färdig

Såsen

Lägg över räkskalen i en kastrull och fräs i olja i 3-4 min. Tillsätt finhackad scharlottenlök och tomatpuré och fräs i ett par minuter till. Tillsätt 6-7 dl fiskbuljong och vitt vin och låt puttra i ca 15 min. Sila av din fond

7
Färdig

Bryn smöret och vänd sedan i fonden. Tillsätt grädde och låt koka upp. Smaka av med citronssaft, peppar och salt om det behövs. Låt reducera i ca 10 min. Rör om då och då.

8
Färdig

Servera raviolin med såsen och toppa med persilja, chili och citronsaft.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Krispig fiskburgare med remouladsås, sallad, gurka och rädisor
Föregående
Krispig fiskburgare med remouladsås, sallad, gurka och rädisor
Pasta med smörstekta kantareller, vispad ricotta och gremolata
Nästa
Pasta med smörstekta kantareller, vispad ricotta och gremolata
Krispig fiskburgare med remouladsås, sallad, gurka och rädisor
Föregående
Krispig fiskburgare med remouladsås, sallad, gurka och rädisor
Pasta med smörstekta kantareller, vispad ricotta och gremolata
Nästa
Pasta med smörstekta kantareller, vispad ricotta och gremolata

Kommentera