Ingredienser
-
Pasta
- 250 g Tipo-00
- 2 msk Olivolja
- 2 nypor Salt
- 3 st Ägg
-
Räkfyllning
- 3 dl skalade räkor Räkor med skal
- 0.5 dl Persilja
- 0.5 st Chili
- 1 st Vitlöksklyftor
- 1 st Äggvita
- Peppar
-
Sås
- Räkskaldet som du får över från räkorna
- 1 st Schalottenlök
- 1 msk Tomatpure
- 7 dl Fiskbuljong
- 1 dl Vitt vin
- 1.5 dl Vispgrädde
- 25 g Smör
- Salt
- Peppar
- 0.5 st Citron
-
Topping
- Chili
- Persilja
- Citron
Steg
Ravioli med räkfyllning med en sås på räkfond som jag gjort på skalen från räkorna. Väldigt god ravioli och smakrik sås. För att göra ravioli underlättar det att ha en pastamaskin. Det är väldigt svårt att få degen så tunn som man vill ha den för hand. Pastadegen blir även bäst om du använder proteinrikt mjöl som t.e Tipo-00 och låter degen vila.
Steg
1 Färdig | PastadegenBörja med att vispa upp äggen lätt i en bunke. Tillsätt salt och olja. Tillsätt sedan lite mjöl åt gången samtidigt som du blandar degen med en träslev, när den blir för trög så börjar du knåda degen fär hand. (du kan göra detta i köksassistens med degkrok också). Arbeta degen i ca 10-15 min. Den ska kändes elastisk och smidig. Linda in degen i plastfolie och låt vila i rumstemperatur i ca 1h. Under tiden kan du förbereda din fond till såsen. Se steg 6. |
2 Färdig | Kavla ut pasta degen på ett mjölat bakbord och dra den igenom pastamaskinen på det 1an. Repetera det 2-3 gånger. Se till att mjöla pastan ordentligt så att den inte fastnar i maskinen. Minska sedan inställningarna 1 steg i taget och kör varje inställning 2 gånger tills du kommer till 6an. |
3 Färdig | FyllningSkala räkorna (spara skalet). Mixa persilja, vitlök och chili i en liten matberedare. Tillsätt sedan räkorna, äggvita och peppar. Mixa till en slät smet. Ställ åt sidan. |
4 Färdig | Gör raviolisStansa ut ca 6 cm stora ringar och fyll med 1 - 1,5 tsk fyllning. Pensla kanterna lätt med vatten och tryck ihop med en gaffel. Mjöla ditt underlag så att raviolin inte fastnar. |
5 Färdig | Koka ravolinKoka 3-4 st åt gången. De är klara när de flutit upp till ytan. För mig tog detta ca 1-1,5 minuter. Men jag rekommenderar att testa med 1 - smaka och sen avgöra tiden. |
6 Färdig | SåsenLägg över räkskalen i en kastrull och fräs i olja i 3-4 min. Tillsätt finhackad scharlottenlök och tomatpuré och fräs i ett par minuter till. Tillsätt 6-7 dl fiskbuljong och vitt vin och låt puttra i ca 15 min. Sila av din fond |
7 Färdig | Bryn smöret och vänd sedan i fonden. Tillsätt grädde och låt koka upp. Smaka av med citronssaft, peppar och salt om det behövs. Låt reducera i ca 10 min. Rör om då och då. |
8 Färdig | Servera raviolin med såsen och toppa med persilja, chili och citronsaft. |