0 0
Hemmagjorda ravioli med räkfyllning och smakrik skaldjurssås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pasta
150 g Tipo-00
1.5 msk Olivolja
1 tsk Salt
2 st Ägg
Räkfyllning
3 dl skalade räkor Räkor med skal
0.5 dl Dill
1 st Vitlöksklyftor
3 cm Chili
Sås
Räkskal det som du får över från räkorna
2 st Schalottenlök
1 msk Tomatpure
1 msk Hummerfond
1 st Fiskbuljong
5 dl Vatten
2 dl Vitt vin
1 dl Vispgrädde
Salt
Peppar
0.5 st Citron
Topping
Sparris
Räkor
Dill

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Hemmagjorda ravioli med räkfyllning och smakrik skaldjurssås

  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Pasta

  • Räkfyllning

  • Sås

  • Topping

Directions

Share

Ravioli med räkfyllning med en sås på räkfond som jag gjort på skalen från räkorna. Väldigt god ravioli och smakrik sås. För att göra ravioli underlättar det att ha en pastamaskin. Det är väldigt svårt att få degen så tunn som man vill ha den för hand. Pastadegen blir även bäst om du använder proteinrikt mjöl som t.e Tipo-00 och låter degen vila.

Steps

1
Done

Pastadegen

Börja med att vända ner hälften av mjölet i en bunke. Tillsätt ägg, salt och olja. Blanda ihop. Tillsätt sedan lite mjöl åt gången samtidigt som du blandar degen med en träslev, när den blir för trög så börjar du knåda degen för hand. (du kan göra detta i köksassistens med degkrok också). Arbeta degen i ca 10-15 min. Den ska kändes elastisk och smidig. Linda in degen i plastfolie och låt vila i rumstemperatur i ca 1h. Under tiden kan du förbereda din fond till såsen. Se steg 6.

2
Done

Kavla ut pasta degen på ett mjölat bakbord och dra den igenom pastamaskinen på det 1an. Repetera det 2-3 gånger. Se till att mjöla pastan ordentligt så att den inte fastnar i maskinen. Minska sedan inställningarna 1 steg i taget och kör varje inställning 2 gånger tills du kommer till 6an.

3
Done

Fyllning

Skala räkorna (spara skalet). Mixa dill, vitlök och chili i en liten matberedare. Tillsätt sedan räkorna, spara några att toppa med. Mixa till en slät smet. Ställ åt sidan.

4
Done

Gör raviolis

Stansa ut ca 6 cm stora ringar och fyll med 1 -1.5 msk fyllning. Pensla kanterna lätt med vatten och tryck ihop med en gaffel. Mjöla ditt underlag så att raviolin inte fastnar.

5
Done

Koka ravolin

Koka 3-4 st åt gången. De är klara när de flutit upp till ytan. För mig tog detta ca 1-1,5 minuter. Men jag rekommenderar att testa med 1 - smaka och sen avgöra tiden.

6
Done

Såsen

Lägg över räkskalen i en kastrull och fräs i olja i 3-4 min. Tillsätt finhackad scharlottenlök och tomatpuré och fräs i ett par minuter till. Tillsätt fiskbuljong , vatten, hummerfond och vitt vin och låt puttra i ca 15-20 min. Sila av din fond

7
Done

Vänd i fonden i kastrullen. Tillsätt grädde och låt koka upp. Smaka av med citronssaft, peppar och salt om det behövs. Låt sjuda i ca 10 min. Rör om då och då.

8
Done

Servera raviolin med såsen och toppa med dill, smörstekt sparris och några räkor.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Krispig fiskburgare med remouladsås, sallad, gurka och rädisor
previous
Krispig fiskburgare med remouladsås, sallad, gurka och rädisor
Pasta med smörstekta kantareller, vispad ricotta och gremolata
next
Pasta med smörstekta kantareller, vispad ricotta och gremolata
Krispig fiskburgare med remouladsås, sallad, gurka och rädisor
previous
Krispig fiskburgare med remouladsås, sallad, gurka och rädisor
Pasta med smörstekta kantareller, vispad ricotta och gremolata
next
Pasta med smörstekta kantareller, vispad ricotta och gremolata

6 Comments Hide Comments

Hej! Vi har lagat denna ljuvliga rätt flera ggr tidigare men jag är nästan säker på att vi hade äggvita I fyllningen 🤔🤔🤔

Hej! Hmmm tror jag använde det för stt pendla kanterna när jag skulle trycka ihop tortellinin. Så det kan man göra alt. använda vatten!

Add Your Comment