Ingredients
- 20 cm Purjolök
- 2 st Paprika röd
- 200 g Skogschampinjoner
- 1 st Vitlöksklyftor
- 1 st Gullök
- 2 tsk Tomatpure
- 5 dl Grönsaksbuljong
- 2.5 dl Grädde
- Majsstärkelseatt reda med
-
Kryddor
- 1 tsk Chipotle chili
- 2 tsk Paprikapulver
- 1 tsk Lökpulver
- 1 tsk Vitlökspulver
- Salt
- Peppar
-
Övrigt
- 400 g Pasta
Directions
Vegetarisk pasta med paprika, purjolök och champinjoner. En enkel och krämig pasta som har milda goda smaker och som är enkel att göra. Jag hade bred pasta i såsen men det går bra med mindre pastasorter också.
Steps
1 Done | FörberedelserFinhacka gullöken. Strimla paprika, purjolök och champinjonerna. Blanda alla kryddor i en liten skål och koka upp en buljongtärning i 5 dl vatten. |
2 Done | Börja lagaFräs lök och vitlök i olja utan att löken tar färg i en djup panna. Tillsätt alla grönsaker och fräs i ca 10 minuter tills de mjuknat och börjat få färg. Tillsätt tomatpuré och kryddorna och fräs lite till. Vänd i grönsaksbuljongen och låt koka upp. Vänd i grädde och låt sedan sjuda medan pastan kokat upp. |
3 Done | ServeraSmaka av med salt och red såsen med majstärkelse till önskad konsistens ( ca 1-2 msk majstärkelse med 0.75 dl vatten). |