Ingredienser
- 1 kg Potatis
- 1 st Lök
- 2 msk Smör
- 1 dl Rapsolja
- 5 st Ägg
- Salt
-
Tillbehör (förslag)
- Körsbärstomater
- Korv
- Créme Fraiche
- Gräslök
Steg
Spansk tortilla – en omelett med potatis och ägg. En traditonell rätt från Spanien som är supergod och snäll mot plånboken. Potatis, ägg och lök är det du behöver. Sedan kan du variera tillbehören. Jag hade korv, tomater och creme fraiche till men det går lika bra med bara sallad eller andra protein.
Steg
1 Färdig | TortillanSkala och skiva eller mandolina potatisen i 3 mm tjocka skivor. Dela i halvmånar. Ju tjockare skivor dessto längre tid kommer det ta att tillaga. Skala och skiva locken också. |
2 Färdig | Hetta upp en panna med riktligt med olja och smör. Stek den still den är gyllene, riktigt karameliserad. Lägg över löken på en tallrik stek nu potatisen i samma panna tills potatisen mjuknat. Salta. Du kan ta en tandpetare och känna om potatisen mjuknat. |
3 Färdig | Ta ut potatisen och låt den svalna något. Vispa ihop äggen. Salta och peppra. Vänd ner potatisen och löken i äggen. |
4 Färdig | Låt tortillan sätta sig något och servera sedan med förslagvis tomater, gräslök och creme fraiche eller andra tillbehör. |