0 0
Spansk tortilla – potatisomelett

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
1 kg Potatis
1 st Lök
2 msk Smör
1 dl Rapsolja
5 st Ägg
Salt
Tillbehör (förslag)
Körsbärstomater
Korv
Créme Fraiche
Gräslök

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Spansk tortilla – potatisomelett

  • 40
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Tillbehör (förslag)

Steg

Dela

Spansk tortilla – en omelett med potatis och ägg. En traditonell rätt från Spanien som är supergod och snäll mot plånboken. Potatis, ägg och lök är det du behöver. Sedan kan du variera tillbehören. Jag hade korv, tomater och creme fraiche till men det går lika bra med bara sallad eller andra protein.

Steg

1
Färdig

Tortillan

Skala och skiva eller mandolina potatisen i 3 mm tjocka skivor. Dela i halvmånar. Ju tjockare skivor dessto längre tid kommer det ta att tillaga. Skala och skiva locken också.

2
Färdig

Hetta upp en panna med riktligt med olja och smör. Stek den still den är gyllene, riktigt karameliserad. Lägg över löken på en tallrik stek nu potatisen i samma panna tills potatisen mjuknat. Salta. Du kan ta en tandpetare och känna om potatisen mjuknat.

3
Färdig

Ta ut potatisen och låt den svalna något. Vispa ihop äggen. Salta och peppra. Vänd ner potatisen och löken i äggen.
Häll över hela omeletten i en panna med lite olja och stek tills den är gyllene. Flippa med hjälp av en tallrik och stek den andra sidan också. Lägg över hela omeletten på en tallrik.

4
Färdig

Låt tortillan sätta sig något och servera sedan med förslagvis tomater, gräslök och creme fraiche eller andra tillbehör.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Vegetariska biffar i ajvarsås med ris
Föregående
Vegetariska biffar i ajvarsås med ris

Kommentera