• Home
  • Festmat
  • Frasig potatisvåfflor med löjrom, rödlök, creme fraiche och gräslök
0 0
Frasig potatisvåfflor med löjrom, rödlök, creme fraiche och gräslök

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 st Fast potatis
4.5 dl Mjölk
3.5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
100 g Smör
1 nypa Salt
Tillbehör
Créme Fraiche
Löjrom
Rödlök
Gräslök

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Frasig potatisvåfflor med löjrom, rödlök, creme fraiche och gräslök

  • 40
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Tillbehör

Directions

Share

Frasiga potatisvåfflor! Är lite sen på bollen att inse huuur mycket man kan göra med våfflor förutom att äta dem med sylt och grädde. Det går att göra våfflor med allt från halloumi, potatis, morot, sötpotatis, rödbeta och så självklart olika smaksättningar. Den här potatisvåfflan åt vi med rom, creme fraiche, rödlök och gräslök men det är lika gott med t.ex lingonsylt och bacon!

Steps

1
Done

Smält smöret och låt de svalna medan du förbered resterande ingredienser. Skala och grovriv potatisen. Vispa ihop mjöl, mjölk, salt och bakpulver till klumpfri smet.
Vänd ner den rivna potatisen och sedan även smöret.

2
Done

Värm ett våffeljärn och smör de med smör på båda sidorna. Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna och krispiga. Servera direkt med Creme fraiche, rom, rödlök och gräslök.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pastagratäng med chorizo
previous
Pastagratäng med chorizo
havrebollar med dadlar
next
Havrebollar med dadlar
Pastagratäng med chorizo
previous
Pastagratäng med chorizo
havrebollar med dadlar
next
Havrebollar med dadlar

Add Your Comment