• Hem
  • Festmat
  • Frasig potatisvåfflor med löjrom, rödlök, creme fraiche och gräslök
0 0
Frasig potatisvåfflor med löjrom, rödlök, creme fraiche och gräslök

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
4 st Fast potatis
4.5 dl Mjölk
3.5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
100 g Smör
1 nypa Salt
Tillbehör
Créme Fraiche
Löjrom
Rödlök
Gräslök

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Frasig potatisvåfflor med löjrom, rödlök, creme fraiche och gräslök

  • 40
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Tillbehör

Steg

Dela

Frasiga potatisvåfflor! Är lite sen på bollen att inse huuur mycket man kan göra med våfflor förutom att äta dem med sylt och grädde. Det går att göra våfflor med allt från halloumi, potatis, morot, sötpotatis, rödbeta och så självklart olika smaksättningar. Den här potatisvåfflan åt vi med rom, creme fraiche, rödlök och gräslök men det är lika gott med t.ex lingonsylt och bacon!

Steg

1
Färdig

Smält smöret och låt de svalna medan du förbered resterande ingredienser. Skala och grovriv potatisen. Vispa ihop mjöl, mjölk, salt och bakpulver till klumpfri smet.
Vänd ner den rivna potatisen och sedan även smöret.

2
Färdig

Värm ett våffeljärn och smör de med smör på båda sidorna. Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna och krispiga. Servera direkt med Creme fraiche, rom, rödlök och gräslök.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pastagratäng med chorizo
Föregående
Pastagratäng med chorizo
havrebollar med dadlar
Nästa
Havrebollar med dadlar
Pastagratäng med chorizo
Föregående
Pastagratäng med chorizo
havrebollar med dadlar
Nästa
Havrebollar med dadlar

Kommentera