0 0
Pasta med spenatpesto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Peston
150 g Bladspenat färsk
1 dl Solrosfrön
1 dl Pumpafrön
3 st Vitlöksklyftor
5 dl Parmesan
1.25 dl Olivolja
Salt
Peppar
Övrigt
400 g Pasta
Finriven parmesan
Frön

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pasta med spenatpesto

  • 30
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Peston

  • Övrigt

Steg

Dela

Pasta med spenatpesto! Gott och smidigt sätt att göra pesto på. Pesto går att variera så mycket. I det här receptet kör jag med spenat istället för örter, och på pumpa- och solrosfrön istället för nötter. Både solrosfrön och pumpafrön samt spenat är billigare alternativ, och blir minst lika gott!

Toppa pastan med rostade frön och parmensan! Du kan även komplettera rätten med valfritt protein: förslagsvis kyckling, grillost eller vegobollar.

Steg

1
Färdig

Prepp

Börja med att rosta fröna i en torr panna tills de blir gyllene. (spara 3-4 msk frön som du kan toppa din pasta med).
Blanschera spenaten (koka i 1-2 minuter) och lägg sedan i kallt vatten så att kokningen avstannar och sila sedan av.
Riv 5 dl parmesan

2
Färdig

Mixa ihop peston

Börja med att mixa spenat, frön och vitlöksklytor i ca 1 min Tillsätt parmesanen och peppar och mixa lite till. Vi vill tillsätta olivoljan sist eftersom den tenderar att ge peston en besk touch om man mixar för mycket.
Så när du känner att allt är tillräckligt mixat så tillsätt olivoljan och mixa ihop snabbt. Smaka av med salt! Vi vill att den ska vara rätt salt då peston kommer blandas med pastan sedan.

3
Färdig

Servera och förvara peston

Koka pastan och blanda sedan med ett par matskedar pesto! Toppa med massor av parmesan och fröna.
Om du får pesto över kan du spara den i kylen i 1 vecka. Lägg den i en burk och täck med olivolja så kan den till och med hålla sig lite längre. Det går också att frysa in peston, då håller den ett par månader.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Vegetarisk vårrullepaj
Föregående
Vegetarisk vårrullepaj
Enkel vardagsrätt - stekt potatis, ris och färs med ugnsbakade paprikor
Nästa
Enkel vardagsrätt – stekt potatis, ris och färs med ugnsbakade paprikor
Vegetarisk vårrullepaj
Föregående
Vegetarisk vårrullepaj
Enkel vardagsrätt - stekt potatis, ris och färs med ugnsbakade paprikor
Nästa
Enkel vardagsrätt – stekt potatis, ris och färs med ugnsbakade paprikor

Kommentera