0 0
Burrito med hemmagjord tortilla, avokadokräm och salsa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Fyllning
500 g Köttfärs valfri sort
1 paket Svarta bönor
1 st Kvisttomater
2 tsk Spiskummin
1 msk Paprikapulver
1 st Vitlöksklyftor
0.5 st Chili
Salt
Peppar
Avokadokräm
2 st Avokado
1 st Schalottenlök
0.5 st Chili
1 skvätt Lime
0.5 dl Kallt vatten
Salt
Salsa
15 st Körsbärstomater
1 st Rödlök
1 dl Persilja
0.5 dl Jalapenos
Salt
Olivolja
Ris
1 tärning Kycklingbuljong
2.5 dl Ris
Tortillas
7.5 dl Vetemjöl
2.25 dl Varmt vatten
2 tsk Bakpulver
1 tsk Salt
50 g Smör
Övriga tillbehör
Riven ost
valfritt Majs
valfritt Picklad rödlök

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Burrito med hemmagjord tortilla, avokadokräm och salsa

  • 20
  • Medium

Ingredients

  • Fyllning

  • Avokadokräm

  • Salsa

  • Ris

  • Tortillas

  • Övriga tillbehör

Directions

Share

Hemmagjord burrito med hemmagjorda tortillas. Burritos går att variera oändligt, precis som tacos. Du kan använda vilket protein du vill och variera såser och ostar.  Du vill inkludera något syrligt, sött, krämigt och något som ger burriton textur för att få till en perfekt och god burrito.

Den här burriton är en klassisk variant och påminner lite om just tacos. Kommer definitiv testa fler varianter framöver!

Steps

1
Done

Tortillas

Du kan antingen köpa färdiga tortillas eller göra egna. Om du gör egna kan du förbereda degen innan du börjar med övriga tillbehör

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop. Tillsätt lite vatten åt gången och arbeta in vätskan i degen. Degen kommer kännas kladdig men ju mer du arberar den så kommer den gå ihop mer. Arbeta degen i ca 10-15 min. Antingen för hand eller i maskin. Täck degen sen och låt den vila i 10-15 min. Dela degen i 4 stora, 6 medel eller 10 små bollar. Till burrito vill man ha lite störra tortillas för att få plast med fyllningen och kunna vika ihop den.

2
Done

Kavla ut degen tunt och stek i en torr panna på medelhög värme tills de blir torra och lite gyllene. Ät direkt eller täck förvara i en försluten påse eller vältäckt med duk och folie.

3
Done

Koka riset

Koka riset i kycklingbuljongen.

4
Done

Fyllningen

Fräs färsen i olja. Pressa ner en vitlöksklyfta och chili och fortsätt fräsa tills färsen har fått fin färg. Tillsätt en finhackad tomat och kryddorna och låt de fräsa ihop i ett par minuter. Tillsätt till sist bönorna och smaka av med salt och peppar.

5
Done

Avokadokräm

Mixa alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.

6
Done

Finhacka rödlök, tomat, jalapenos och persilja. Blanda ihop i en bunke med olivolja och salt.

7
Done

Servera

Beroende på om dina tortillas är värma eller kalla så värm på dem tillsammans med ost och låt osten smälta. Fyll sedan med ris, salsan, fyllningen och avokadokrämen. Rulla ihop tortillan och lägg burriton i stekpannan en kort stund så att den överlappande kanten av tortillan "stängs" av värmen.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
hemmagjord paella med skaldjur
previous
Hemmagjord paella med skaldjur och chorizo
krispig potatis i ugn
next
Frasig potatis i ugn
hemmagjord paella med skaldjur
previous
Hemmagjord paella med skaldjur och chorizo
krispig potatis i ugn
next
Frasig potatis i ugn

Add Your Comment