• Hem
  • Helgmiddag
  • Krämig risotto med brynt smör – servera med valfritt tillbehör
0 0
Krämig risotto med brynt smör – servera med valfritt tillbehör

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Olivolja
2 st Schalottenlök
1 st Vitlöksklyftor
2 dl Vitt vin
4 dl Risottoris
4 dl Parmesan
4 msk Kycklingfond
1.2 liter Vatten
2 msk Smör
Salt
Peppar
Topping
50 g Brynt smör
Parmesan
Salvia

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krämig risotto med brynt smör – servera med valfritt tillbehör

  • 60
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Topping

Steg

Dela

Krämig risotto med brynt smör. Går utmärkt att servera som den är eller toppa med svamp, kyckling eller grönsaker.

För att få en god risotto är det viktigt med en god buljong eftersom den sätter grundsmaken i risotton. Sedan vill man tillsätta buljongen pö om pö då kornen långsamt släpper stärkelse och bildar en krämig risotto. Skulle man tillsätta all buljong på en gång kokar man instället riset och kornen blir mer separerade.

Steg

1
Färdig

Förberedelser

Finhacka schalottenlöken och vitlöken. Koka upp fonden i vatten. Koka upp fonden i vattnet. Vi vill hålla fonden ljummen.
Riv parmesaen.

2
Färdig

Tillaga

Fräs schalottenlöken och vitlöken i olja i en kastrull eller djupare panna tillsammans med salt och peppar. Tillsätt riset och stekt det lite glansigt. Vänd sedan i vinet och låt det koka ner.

3
Färdig

Addera fonden lite åt gången. Låt koka in till 70% innan du tillsätter mer. Rör om regelbundet - nästan hela tiden. Du får inte lämna risotton ensam på spisen. Rör om och addera buljongen tills kornen är al dente. Spara lite buljong till slutet och addera tillsammans med parmesan och smör. Smaka av med salt.

4
Färdig

Bryn smöret

Bryn smöret tillsammans med salvia. Plocka ut salvian.

5
Färdig

Servera

Servera risotton med parmesan, salvia och brynt smör, och valfritt tillbehör!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Hemmagjord apelsinmarmelad
Nästa
Kladdkaka – klassisk kladdig kladdkaka med florsocker
Föregående
Hemmagjord apelsinmarmelad
Nästa
Kladdkaka – klassisk kladdig kladdkaka med florsocker

Kommentera