0 0
Bibimbap med tofu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Bibimbapsås
3 msk Gochujang
msk risvinäger går att ersätta med t.ex lime
2 msk Japansk soya
2 tsk Socker
1 msk Rapsolja
1 st Vitlöksklyftor
Tofu
400 g Tofu
2 st Vitlök
1 msk Honung
2 msk Japansk soya
2 msk Rapsolja
Grönsaker
150 g Shiitake
50 g Bladspenat
1 st Zucchini
1 msk Japansk soya
2 st Vitlöksklyftor
Böngroddar att toppa med
Tillbehör
Ris
3 st Stekt ägg
Kimchi

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bibimbap med tofu

  • 50
  • Portioner 3
  • Medium

Ingredienser

  • Bibimbapsås

  • Tofu

  • Grönsaker

  • Tillbehör

Steg

Dela
Annons:

Bibimbap är en koreansk rätt som gör med ris, bibimbapsås, olika grönsaker och stekt ägg. Man kan säga att bibimbap är som en koreansk pyttipanna då ordet bibimbap betyder blandat mål. Jag hade tofu men det går även bra med t.ex biff.

Steg

1
Färdig

Marinera tofun

Börja med att torka av och dela. Blanda sedan ihop ingredienserna till marinaden i en skål och låt tofun marineas i 30-60 min (eller längre om du hinner).

2
Färdig

Bibimbapsås

Vispa ihop alla ingredienser till såsen.
*Gochujang är en koreansk chilipasta som finns att köpa på valsorterade matbutiker eller på asiatiska livsmedelsbutiker.

3
Färdig

Koka ris, stek grönsaker och ägg

Koka så mycket ris som du vill ha. Hacka shiitake och zucchinin.
Stek shiitaken tills den mjuknat och släppt vätska, dra bort plattan från värmen ha i 1 msk japansk soya och 1 pressad vitlöksklyfta. Stek sedan zucchinin tills den fått färg och mjuknat en aning, salta lätt. Stekt till sist spenaten - 1 minut. Dra bort pannan och pressa ner en vitlöksklyfta tillsammans med lite salt. Stek till sist äggen.

4
Färdig

Servera

Servera din bibimbap med ris i botten - på med alla grönsaker, tofu, sås och kimchi. Toppa med böngroddar och njut!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
tonfiskbiffar med äggnudlar
Föregående
Tonfiskbiffar med äggnudlar och srirachamajonnäs
sirapslimpa
Nästa
Sirapslimpa – mjuk och god limpa
tonfiskbiffar med äggnudlar
Föregående
Tonfiskbiffar med äggnudlar och srirachamajonnäs
sirapslimpa
Nästa
Sirapslimpa – mjuk och god limpa

Kommentera