0 0
Toastbröd – recept på mjukt toastbröd

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

16 g Färsk jäst en tredjedel färsk jäst.
350 ml Ljummen mjölk
2 tsk Strösocker
1 tsk Salt
10 dl Vetemjöl
50 Rumstempererat smör

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Toastbröd – recept på mjukt toastbröd

  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Supergott hembakat toastbröd som blir perfekt att toasta eller rosta. Det blir supermjukt och fluffigt och håller sig färsk i 2-3 dagar. Ska du inte äta det direkt rekommenderar jag ändå att skiva och frysa in det. Toastbrödet är lätt att baka med kräver lite tid för jäsning.

Jag bakar brödet i en form som 32×12 cm bred och det ger ett stort bröd med ca 16-18 skivor. (adlink)

 

Andra goda bröd att baka

Sirapslimpa – mjuk och god limpa

Brytbröd – super mjukt, fluffigt och gott

Nattjästa havrefrallor

Steps

1
Done

Degen

Smula ner jästen i en bunke. Det ska vara en tredjedel färsk jäst för en sats. Värm mjölken till fingervarmt och lös upp jästen. Vänd i socker och salt. Tillsätt hälften av mjölet och blanda ihop. Arbeta degen antingen för hand eller i köksassistent. Tillsätt resten av mjölet och smöret i tärningar, vänta med de 1-2 sista decilitrarna. Arbeta degen i 5-10 minuter i assistent ellr förhand. Tillsätt mer mjöl tills du har en smidig men inte torr deg. Har du arbetat degen i assistent ta ut den på ett lätt mjölat bord och knåda i 1-2 minuter.
Låt sedan degen jäsa i en vältäckt bunke i 1.5h. Den ska bli tre gånger så stor.

2
Done

När degen har jäst till sig. Stjälp upp degen på en lätt lätt mjölad arbetsyta och knåda den i 1-2 minuter. Kavla sedan ut den till en rektangel som är ca 1 cm tjock. Rektangels kortsida ska vara lika bred som din brödform är lång. Rulla ihop degen med kortsidan och nyp ihop kanten så att den inte är lika synlig. Placera din deg i en oljad brödform med kanten neråt. Låt jäsa i formen i ca 45 minuter. Brödet ska resa sig upp till kanten. Kolla inte helt på tiden här utan när degen har jäst upp till strax över kanten är den klar.

3
Done

Grädda brödet

Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 40-50 minuter på 200 grader. Exakt tid beror på ugn och storlek på form. För att kolla att degen är klar kan du använda en kökstermometer. Degen ska ha en innertemperatur på 97-98 grader. Får brödet för mycket yta innan insidan är gräddad täck med folie.

4
Done

Ta ut brödet

Ta ut brödet och pensla ovansidan med en klick smör. Tar ur brödet ur formen. Täck med duk och låt svalna helt på galler.
När brödet svalnat skär upp i skivor. Frys in brödet som du inte kommer att äta närmsta 1-2 dagarna. Förvara i sluten påse.

5
Done

Njut av brödet som färskt, rostat eller som toast!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Chocolate chip cookie i micron
previous
Chocolate chip cookie i micron
Vegetarisk grönsakscurry med ris
next
Vegetarisk grönsakscurry med ris
Chocolate chip cookie i micron
previous
Chocolate chip cookie i micron
Vegetarisk grönsakscurry med ris
next
Vegetarisk grönsakscurry med ris

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment