0 0
Tacoköttbullar med potatismos

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Tacoköttbullar
500 g Köttfärs
1 st Ägg
1 st Gullök
1 påse Tacokrydda
1 st Vitlöksklyftor
1 dl Ströbröd
Salt
Peppar
Potaitsmos
1 kg Fast potatis
2 dl varm mjölk
25 g Smör
Örtsalt
Sås
2 msk Smör
1 msk Vetemjöl
4 dl Mjölk
1 tsk Kinesisk soya
1 tsk Chilipulver
1 st Kycklingbuljong
Salt
Peppar
Tillbehör
Burkmajs

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Tacoköttbullar med potatismos

  • Medium

Ingredients

  • Tacoköttbullar

  • Potaitsmos

  • Sås

  • Tillbehör

Directions

Share

Tacoköttbullar med potatismos. En enkel och god middag som dessutom är billig att göra. Spana efter köttfärs på kampanj, gärna i storpack så att du kan frysa in och ta fram vid behov.

Steps

1
Done

Potatismos

Skala och dela potatisen så att de kokar snabbare.
Koka tills den är mjuk. Stompa potatisen med varm mjölk, smör och örtsalt (gärna märket vegeta).

2
Done

Tacoköttbullar

Mixa gullöken. Blanda köttfärs, gullök, ströbröd, vitlök, tacokrydda, salt, peppar och ägg.
Forma till köttbullar.
Stek i olja på medelvärme tills de är gyllene.

3
Done

Såsen

Smält smöret och tillsätt mjölet. Tillsätt mjölken och sedan resterande ingredienser och låt koka upp under omrörning. Låt sedan sjuda i 4-5min. Smaka av med salt.

4
Done

Servera

Servera tacoköttbullarna med potatismos, såsen och majs.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Säsongspasta augusti – tomatsås med karamelliserad lök och bacon
next
Gnocchi i citronsås med kyckling
previous
Säsongspasta augusti – tomatsås med karamelliserad lök och bacon
next
Gnocchi i citronsås med kyckling

3 Comments Hide Comments

Add Your Comment