• Hem
  • Frukost
  • Dutch pancake – fluffig och frasig ugnspannkaka
0 0
Dutch pancake – fluffig och frasig ugnspannkaka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
3 st Ägg
3.25 dl Mjölk
2.5 dl Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
1 nypa Salt
2 msk Smör
Tillbehör
Färska bär
Florsocker
Lönnsirap

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Dutch pancake – fluffig och frasig ugnspannkaka

  • Portioner 2
  • Medium

Ingredienser

  • Tillbehör

Steg

Dela

Dutch pannkaka, en fluffig ugnspannkaka som gräddas i stekpanna. Tillskillnad från vanlig ugnspannkaka är den dutch pancake mycket fluffigare och frasigare.  Vi åt den med florsocker, färska bär och lönnsirap. Jag hade tyvärr ingen stekpanna som jag kunden använda i ugnen men det gick lika bra att grädda i en form.

Steg

1
Färdig

Sätt ugnen på 220 grader.
Häll i ägg, mjölk, vetemjöl, salt och vaniljsocker i en blender om mixa till en slät smet.

2
Färdig

Smält smöret i en en ugnstålig stekpanna eller smält smöret i en kastrull om du kommer grädda din smet i en form. Häll smeten i pannan samtidigt som du har den på plattan, skjutsa sedan in pannan i ugnen i ca 20-25 minuter tills den puffat upp sig och fått färg. Gräddar du i en form så häll över det smälta smöret i formen och sen häller du i smeten och gräddar.

3
Färdig

Så fort pannakakan kommer ut - pensla den med lite smält smör, pudra över florsocker och servera sedan med färska bär och lönnsirap eller annat valfritt tillbehör!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
chocolate chips cookies
Föregående
Segamjuka chocolate chip cookies – godaste receptet
sallad med pulled beef
Nästa
Pulled beef sallad med srirachamajonnäs
chocolate chips cookies
Föregående
Segamjuka chocolate chip cookies – godaste receptet
sallad med pulled beef
Nästa
Pulled beef sallad med srirachamajonnäs

Kommentera