• Home
  • Frukost
  • Dutch pancake – fluffig och frasig ugnspannkaka
0 0
Dutch pancake – fluffig och frasig ugnspannkaka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 st Ägg
3.25 dl Mjölk
2.5 dl Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
1 nypa Salt
2 msk Smör
Tillbehör
Färska bär
Florsocker
Lönnsirap

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Dutch pancake – fluffig och frasig ugnspannkaka

  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

  • Tillbehör

Directions

Share

Dutch pannkaka, en fluffig ugnspannkaka som gräddas i stekpanna. Tillskillnad från vanlig ugnspannkaka är en dutch pancake mycket fluffigare och frasigare.  Vi åt den med florsocker, färska bär och lönnsirap. Jag hade tyvärr ingen stekpanna som jag kunden använda i ugnen men det gick lika bra att grädda i en form, men har du det så rekommenderar jag en panna!

 

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 220 grader.
Häll i ägg, mjölk, vetemjöl, salt och vaniljsocker i en blender om mixa till en slät smet.

2
Done

Smält smöret i en en ugnstålig stekpanna. Gräddar du i form så förvarm den i ugnen innan och smält smöret i den varma formen innan du häller i smeten. Häll smeten i pannan samtidigt som du har den på plattan, skjutsa sedan in pannan i ugnen i ca 20-25 minuter tills den puffat upp sig och fått färg. Gräddar du i en form så häll över det smälta smöret i formen och sen häller du i smeten och gräddar.

3
Done

Så fort pannakakan kommer ut - pensla den med lite smält smör, pudra över florsocker och servera sedan med färska bär och lönnsirap eller annat valfritt tillbehör!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
chocolate chips cookies
previous
Chocolate chip cookies – godaste receptet
sallad med pulled beef
next
Pulled beef sallad med srirachamajonnäs
chocolate chips cookies
previous
Chocolate chip cookies – godaste receptet
sallad med pulled beef
next
Pulled beef sallad med srirachamajonnäs

Add Your Comment