0 0
Galette med äpplen, kolasås och vaniljglass

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

4 st Äpplen
0.5 dl Farinsocker
0.5 dl Strösocker
20 g Smör
1 paket Smördeg
Tillbehör
Kolasås
Vaniljglass

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Galette med äpplen, kolasås och vaniljglass

  • Medium

Ingredienser

  • Tillbehör

Steg

Dela

En enkel galette gjord på smördeg och skivade äpplen. Blandade både röda och gröna äpplen men det går bra med vilka äpplen som helst. Jag toppade sedan galetten med kolasås och serverade med glass. Nästa gång ska jag testa att riva över mandelmassa. Tror det kan bli ännu godare!

Steg

1
Färdig

Förberedelser

Sätt ugnen på 200g och veckla ut din smördeg på en plåt

2
Färdig

Skiva äpplena i tunna skivor (ca 0.5 cm per skiva). Jag blandade både gröna och röda äpplen. Vänd sedan äppelskivorna i socker. Pensla smördegen med smält smör och placera ut äppelbitarna på smördegen.

3
Färdig

Grädda galetten i ca 25 min i mitten av ugnen. Servera sedan med glass och kolasås!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
shakshuka med paprika
Föregående
Shakshuka med sivri paprika och rostat bröd
galette med tomater, purjolök och panchetta
Nästa
Galette med purjolök, panchetta och körsbärstomater
shakshuka med paprika
Föregående
Shakshuka med sivri paprika och rostat bröd
galette med tomater, purjolök och panchetta
Nästa
Galette med purjolök, panchetta och körsbärstomater

Kommentera