0 0
Färsfyllda auberginer med persiljeyoghurt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
4 st Aubergine
500 g Köttfärs
250 g Champinjoner
400 ml Finkrossade tomater
1 msk Persilja
1 msk Oregano
1 msk Timjan
2 st Vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Yoghurtsås
3 dl Grekisk yoghurt
2 msk Persilja
1 st Vitlöksklyftor
Salt
Peppar

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Färsfyllda auberginer med persiljeyoghurt

  • 55
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Yoghurtsås

Steg

Dela
Annons:

Färsfylld aubergine toppad med fetaost och parmesan. En väldigt enkel, smakrik och god rätt. Den är dessutom lätt att göra vegetarisk. Byt ut köttfärsen till vegetarisk/vegansk färs. Servera med persiljeyoghurt och grekisk sallad. Gillar du inte aubergine så kan du byta ut dem mot zucchini och göra på samma sätt! Har ett recept här

Se mina favoritredskap och köksprodukter

Steg

1
Färdig

Börja med att dela aubergine och gröpa ut det med en sked. Spara hälften av innehållet som du kan använda i fyllningen.

2
Färdig

Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka champinjonerna och fräs dem i olja med vitlök. Tillsätt den urgröpta auberginen som du hackar i bitar. Tillsätt köttfärs och stek till köttfärsen får färg.

3
Färdig

Tillsätt finkrossade tomater, salt/örtsalt, peppar, oregano, timjan. Låt puttra i ca 7-8 min och avsluta med att ha i och färsk persilja.

4
Färdig

Fyll auberginen och strö över fetaost, parmesan eller vanlig ost. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 min. Servera med persiljeyoghurt och en sallad!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pastarullar med spenat och ricotta
Föregående
Pastarullar med spenat och ricottafyllning i tomatsås
jordubbssirap
Nästa
Jordgubbssirap – gott till yoghurt och pannkakor
pastarullar med spenat och ricotta
Föregående
Pastarullar med spenat och ricottafyllning i tomatsås
jordubbssirap
Nästa
Jordgubbssirap – gott till yoghurt och pannkakor

Kommentera