Ingredients
-
4 st Aubergine
-
500 g Köttfärs
-
250 g Champinjoner
-
400 ml Finkrossade tomater
-
1 msk Persilja
-
1 msk Oregano
-
1 msk Timjan
-
2 st Vitlöksklyftor
-
Salt
-
Peppar
-
Yoghurtsås
-
3 dl Grekisk yoghurt
-
2 msk Persilja
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Salt
-
Peppar
-
TOPPING
-
150 g Fetaost
-
3 dl Finriven parmesan
Directions
Färsfylld aubergine toppad med fetaost och parmesan. En väldigt enkel, smakrik och god rätt. Den är dessutom lätt att göra vegetarisk. Byt ut köttfärsen till vegetarisk/vegansk färs. Servera med persiljeyoghurt och grekisk sallad. Gillar du inte aubergine så kan du byta ut dem mot zucchini och göra på samma sätt! Har ett recept här
Steps
1
Done
|
Börja med att dela aubergine och gröpa ut det med en sked. Spara hälften av innehållet som du kan använda i fyllningen. |
2
Done
|
Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka champinjonerna och fräs dem i olja med vitlök. Tillsätt den urgröpta auberginen som du hackar i bitar. Tillsätt köttfärs och stek till köttfärsen får färg. |
3
Done
|
Tillsätt finkrossade tomater, salt/örtsalt, peppar, oregano, timjan. Låt puttra i ca 7-8 min och avsluta med att ha i och färsk persilja. |
4
Done
|
Fyll auberginen och strö över fetaost, parmesan eller vanlig ost. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 min. Servera med persiljeyoghurt och en sallad! |
2 Comments Hide Comments
Har du glömt feta och parmesan i ingredienslistan?
Det har du rätt i! Har skrivit in det nu 🙏 tack för att du sa till!