0 0
Färsfyllda auberginer med persiljeyoghurt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
4 st Aubergine
500 g Köttfärs
250 g Champinjoner
400 ml Finkrossade tomater
1 msk Persilja
1 msk Oregano
1 msk Timjan
2 st Vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Yoghurtsås
3 dl Grekisk yoghurt
2 msk Persilja
1 st Vitlöksklyftor
Salt
Peppar

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Färsfyllda auberginer med persiljeyoghurt

  • 55
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Yoghurtsås

Steg

Dela
Annons:

Färsfylld aubergine toppad med fetaost och parmesan. En väldigt enkel, smakrik och god rätt. Den är dessutom lätt att göra vegetarisk. Byt ut köttfärsen till vegetarisk/vegansk färs. Servera med persiljeyoghurt och grekisk sallad. Gillar du inte aubergine så kan du byta ut dem mot zucchini och göra på samma sätt! Har ett recept här

Steg

1
Färdig

Börja med att dela aubergine och gröpa ut det med en sked. Spara hälften av innehållet som du kan använda i fyllningen.

2
Färdig

Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka champinjonerna och fräs dem i olja med vitlök. Tillsätt den urgröpta auberginen som du hackar i bitar. Tillsätt köttfärs och stek till köttfärsen får färg.

3
Färdig

Tillsätt finkrossade tomater, salt/örtsalt, peppar, oregano, timjan. Låt puttra i ca 7-8 min och avsluta med att ha i och färsk persilja.

4
Färdig

Fyll auberginen och strö över fetaost, parmesan eller vanlig ost. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 min. Servera med persiljeyoghurt och en sallad!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pastarullar med spenat och ricotta
Föregående
Pastarullar med spenat och ricottafyllning i tomatsås
jordubbssirap
Nästa
Jordgubbssirap – gott till yoghurt och pannkakor
pastarullar med spenat och ricotta
Föregående
Pastarullar med spenat och ricottafyllning i tomatsås
jordubbssirap
Nästa
Jordgubbssirap – gott till yoghurt och pannkakor

Kommentera