0 0
Kladdig brownie med nötkola

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

200 g Mörk choklad 55%
3 st Ägg
2.5 dl Socker
2 tsk Vaniljsocker
2 dl Vetemjöl
125 g Smör till kakan
1 tsk Bakpulver
1.5 dl Mandelflarn
1 dl Pistagenötter
0.5 dl Vispgrädde
0.75 dl Socker till kolasåsen
25 g Smör till kolasåsen

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kladdig brownie med nötkola

  • 40 min
  • Lätt

Ingredienser

Steg

Dela
Annons:

Kladdig brownie med nötkolatosca! Sååå god. Jag älskar ju som ni kanske vet grejer med kolasås. Kolasås tillsammans med något chokladigt blir bara ännu godare. Ganska sött men gott! Kakan är som godast om den serveras direkt från kylskåpet ?

Steg

1
Färdig

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
Vispa ägg och strösocker. Vänd försiktigt ner ner vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver med en slickepott. Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör om lite till, bara precis tills det går ihop till en jämn smet.

2
Färdig

Häll smeten i liten rektangulär form med måtten ca 20×30 cm klädd bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minutre (beror på ugn, den ska vara liite lös när du tar ut den om du vill ha den kladdig). Låt svalna helt innan du lägger på glasyren.

3
Färdig

Nötkola

Smält smöret till glasyren och bryn lätt. Tillsätt sockret och grädde, låt sjuda tills den får en ljusbrun/karamell färg. Tillsätt nötterna och blanda ihop. Låt glasyren svalna.
Bre glasyren över kakan. Låt stå i kylen, kakan är godast kall! ?

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Linssoppa
Föregående
Linssoppa med en klick creme fraiche
Saffransrulltårta
Nästa
Saffransrulltårta med mandelmassgrädde
Linssoppa
Föregående
Linssoppa med en klick creme fraiche
Saffransrulltårta
Nästa
Saffransrulltårta med mandelmassgrädde

2 Comments Dölj kommentarer

Kommentera