0 0
Smakrik räk- och fiskgryta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 g Räkor frysta med skal
400 g Torskrygg
2 st Morötter
4 st Potatis
2 st Schalottenlök
2 msk Tomatpure
2 tärningar Fiskbuljong
2 dl Vitt vin
3 dl Vispgrädde
Salt
Peppar
Tillbehör
Dill
Gott bröd

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Smakrik räk- och fiskgryta

  • 55
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

  • Tillbehör

Directions

Share

En smakrik räk- och fiskgryta. För att få extra smak till grytan gör jag en fond på räkskalan. Sedan får detta koka ihop med potatis och morötter. I slutet har jag i fisken som bara behöver koka en kort stund. Servera något gott bröd till!

Steps

1
Done

Räkfonden

Skala räkorna men spara skalen. Lägg de skalade räkorna i en skål och ställ åt sidan.
Lägg över räkskalen i en kastrull och fräs i olja i 3-4 min. Tillsätt finhackad scharlottenlök och tomatpuren och fräs i ett par minuter till. Tillsätt 1 liter fiskbuljong (2 tärningar som du kokar upp i 1 liter vatten och vitt vin och låt puttra i ca 10 min. Skala och tärna under tiden morot och potatis.

2
Done

Sila av buljongen och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt den tärnade potatisen och morötterna samt 1-2 dl vatten. Låt koka tills potatisen är mjuk. Tillsätt då grädde och fisken som du saltar lätt och låt de koka upp. Smaka av med salt och peppar. Dra bort kastrullen från värmen och tillsätt räkorna, de behöver bara bli varma.

3
Done

Toppa grytan med dill och servera med något gott bröd

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
kebabsallad
previous
Kebabsallad
snabb vegetarisk ramensoppa
next
Snabb vegetarisk ramensoppa
kebabsallad
previous
Kebabsallad
snabb vegetarisk ramensoppa
next
Snabb vegetarisk ramensoppa

Add Your Comment